Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023

Ο Δήμος Ξηρομέρου εντάσσεται στις Ολοκληρωμένες Χωρικές Στρατηγικές (ΟΧΕ, ΒΑΑ & ΤΑΠΤΟΚ).




Σειρά συναντήσεων με Δημάρχους της Αιτ/νίας είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, με αντικείμενο το χρηματοδοτικό εργαλείο των Ολοκληρωμένων Χωρικών Στρατηγικών (ΟΧΕ, ΒΑΑ & ΤΑΠΤΟΚ) στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, που αφορά επενδύσεις τόσο στις πόλεις, όσο και στον εξω-αστικό χώρο........
Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως και ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης ήδη έχει επίσημα ανακοινώσει εντός του Δημοτικού Συμβουλίου στις 21 Δεκεμβρίου 2022 (δείτε εδώ), θα έχουμε ένταξη του Δήμου Ξηρομέρου στο χρηματοδοτικό εργαλείο των Ολοκληρωμένων Χωρικών Στρατηγικών (ΟΧΕ, ΒΑΑ & ΤΑΠΤΟΚ) και συγκεκριμένα ο Δήμος Ξηρομέρου θα βρίσκεται μαζί με τον Δήμο της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου.
Πολύ σύντομα, όταν ολοκληρωθούν όλες οι τεχνικές διαδικασίες και συνεννοήσεις στο επίπεδο των Δήμων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, θα υπάρχουν οι επίσημες ανακοινώσεις από την πλευρά της Περιφέρειας, προς επιβεβαίωση όλων αυτών που με σοβαρότητα και υπευθυνότητα σας αναφέρουμε σήμερα.


Λίγα λόγια για τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Στρατηγικές (ΟΧΕ, ΒΑΑ & ΤΑΠΤΟΚ).
Στην Προγραμματική Περίοδο 2021-2027 το συγκεκριμένο χρηματοδοτικό εργαλείο των Ολοκληρωμένων Χωρικών Στρατηγικών (ΟΧΕ, ΒΑΑ & ΤΑΠΤΟΚ), αποτελεί το 5,7% των συνολικών πόρων της Κοινοτικής Συνδρομής (20,9 δις €) στο ΕΣΠΑ 21-27.
Στους στόχους της χωρικής στρατηγικής κάθε περιοχής, περιλαμβάνονται η βελτίωση της οικονομικής κατάστασης και απασχόλησης, η με κοινωνικούς όρους βελτίωση της καθημερινής ζωής των πολιτών και η διατήρηση του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος, με βάση την αειφόρο προσέγγιση της αναπτυξιακής διαδικασίας.
Η συνολική Δημόσια Δαπάνη (ΔΔ) που διατίθεται για τις χωρικές στρατηγικές της Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παρουσιάζεται στον Πίνακα και τα Γραφήματα που ακολουθούν, συγκριτικά με την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020.



Πηγή πίνακα και γραφήματος: Οδηγός ΕΕΤΑΑ - Οκτώβριος 2022 - ''Ολοκληρωμένες Χωρικές Στρατηγικές (ΟΧΕ, ΒΑΑ & ΤΑΠΤΟΚ) στα Περιφερειακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ 2021-27''.
mytikaspress.

11 σχόλια:

  1. ο χρυσοβιτσανος μπλοκερ δημοτικος συμβουλος παλι ψεμματα γραφει

    Ρε αυτος τα ψεμματα τα εχει και τα πετα σα το καλημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να κάνει και αυτός, προσπαθεί να ξαναπάρει την κουτάλα

      Διαγραφή
  2. Ιωάννης Λύτρας :Ο Δήμος Ξηρομέρου απών μέχρι στιγμής από το πρόγραμμα Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ) στη Νέα Προγραμματική Περίοδο 2021−2027.

    Καλό θα είναι η δημοτική αρχή να ενημερώσει τους πολίτες του Ξηρομέρου τι ακριβώς έχει πράξει για αυτό το σημαντικό πρόγραμμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΑ ΧΑ ΧΑ
      τωρα και πλαστογραφιση δηλωσεων
      καλα το πας Σαινη μου

      Διαγραφή
  3. Τώρα ξύπνησαν που τους κρέμασαν κουδούνια και λένε αερολογίες γιατί δέν έχουν κάνει τίποτα ακόμα για αυτό το σημαντικό θέμα.Δεν έχει πάει τίποτα στη Περιφέρεια έως σήμερα,πως θα διοικήσει η επόμενη δημοτική αρχή οποία και αν είναι,δε θα μπορέσει να κάνει έργα αν δεν υπάρχει ΟΧΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Γιάννης Λύτρας πολύ σωστά αναφέρθηκε στο νέο ΕΣΠΑ και είπε ότι 2 στους 7 Δήμους της Αιτωλοακαρνανίας έχουν ΟΧΕ και θα πρέπει να αποκτήσoυν και όλοι οι υπόλοιποι. Είπε για τον Δήμο Ξηρομέρου δεν γνωρίζω αν έχει κάνει πολλά, λίγα ή τίποτα σε αυτό το θέμα. Δεν γνωρίζω είπε.
    Τώρα κάποιοι αντί να ακούνε αυτά που είπε ο άνθρωπος, τα παρουσιάζουν όπως τους βολεύει και βάζουν στο στόμα του λόγια που δεν είπε.
    Ποια είναι η αλήθεια?????
    Ο Δήμος θα ενταχθεί κανονικότατα και το είπε ο Δήμαρχος μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 19 ΔΕκεμβρίου. Εδώ και ένα μήνα!. Αυτό δεν το άκουσαν φαίνεται μια και από τα Δημοτικά Συμβούλια είναι κοπανατζήδες μονίμως.
    Σε λίγες μέρες θα καταπέσει και αυτό το ψέμα τους που πήραν τις καθαρές δηλώσεις ενός ανθρώπου και τις χρησιμοποιούν κατά πως θέλουν.
    Θα υπάρξει ανακοίνωση της Περιφέρειας με τον Δήμο Ξηρομέρου εντός και θα πάει και για το ανάλογο ΦΕΚ.
    Μήπως θα ζητήσουν συγνώμη για τα Fake News?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΛΑΜΨΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΨΕΜΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΤΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΕΙΤΕ. ΑΛΛΑ ΕΙΠΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΣΤΙΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΙΣΤΕ ΜΑΣΤΟΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Την απάντηση την έδωσε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος πριν ένα μήνα.
    Αλλά άμα λείπεις κύριε Γεωργούλα από όλα τα Συμβούλια απλά δεν γνωρίζεις.

    https://youtu.be/GaloPeojsfM?t=4968

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βγάλτε δελτίο τύπου ενημερώστε τους πολίτες του Ξηρομέρου τι έχετε κάνει πάνω σε αυτό το θέμα..
    Όπως έκανε ο Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας κύριος Αποστολάκης...
    Είναι σοβαρό θέμα όχι λόγια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τριανταφυλλάκια έχετε πάθει τραμπακουλο τρεις κι ο κούκος απομεινατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο