Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Επερώτηση για τον οδικό άξονα Πογωνιά-Πλαγιά στο Περιφερειακό Συμβούλιο


ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ
Αγρίνιο 25/1/2023
Προς
Την Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, κ. Μαρία Μπίλια


Θέμα: Ολοκλήρωση έργου ''Συντήρηση και Βελτίωση οδικού άξονα Πογωνιάς-Πλαγιάς''......
κ. Περιφερειάρχα

Η Περιφερειακή Αρχή Κατσιφάρα το 2017 αιτήθηκε στην τότε Κυβέρνηση τη χρηματοδότηση του οδικού άξονα Πογωνιά -Πλαγιά, έργου ιδιαίτερης Αναπτυξιακής σημασίας για τον Δήμο Ακτίου -Βόνιτσας και την ευρύτερη περιοχή, ύψους 6.320.000 και την ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ με την από 2/12/2017 απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης ( με υπογραφή του κ. Χαρίτση), με την ένταξη στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, του έργου με τίτλο ''Συντήρηση και Βελτίωση οδικού άξονα Πογωνιάς-Πλαγιάς'', ΣΑΕΟ71 και ενάριθμο 2017ΣΕ07100010.

Στη συνέχεια το έργο δημοπρατήθηκε από την Περιφερειακή Αρχή Κατσιφάρα στις 31/7/2018 , ανάδοχος ανεδείχθη η ΑΡΧΙΤΕΧ Α.Τ.Ε και συμβασιοποιήθηκε στις 6/3/2020.

Την Άνοιξη του 2020 σύσσωμη η νέα Περιφερειακή Αρχή, παρευρέθη στην έναρξη των εργασιών του έργου και χαιρέτησε την σπουδαιότητα του.

Σήμερα όμως τρία χρόνια περίπου μετά την έναρξη του, το έργο εξακολουθεί να παραμένει σε αρχικό στάδιο και ανεκπλήρωτο, με αποτέλεσμα να χρονίζουν τα σοβαρά θέματα οδικής ασφάλειας που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στην καθημερινότητα τους και οι επισκέπτες την τουριστική περίοδο.

Σε συνέχεια των ανωτέρω,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Περιφερειάρχης:

-πού οφείλεται η μεγάλη χρονική καθυστέρηση του έργου;

-έχει γίνει διακοπή εργασιών και αν ναι για ποιούς λόγους;

-σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί η Περιφερειακή Αρχή ,ώστε να μη χαθεί άλλος χρόνος και κυρίως ακόμη μια τουριστική- καλοκαιρινή περίοδος;

Οι επερωτώντες Περιφερειακοί Σύμβουλοι

Λύτρας Ιωάννης

Σώζος Βασίλης

Κατσαρή Κων/λα


7 σχόλια:

  1. Δείτε στη φωτογραφία πόσα αυτοκίνητα με κόκκινες πινακίδες μαζεύτηκαν τότε για να φωτογραφηθούν. Τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μία ακόμη δικαίωση του αγώνα μου. Μετά την ανάδειξη του θέματος, στο πρόσφατο άρθρο μου , διακοπή των εργασιών του έργου του δρόμου Πογωνιάς- Πλαγιάς , αναγκάζονται οι τρείς Περιφερειακοί Σύμβουλοι της μείζονος Αντιπολίτευσης να καταθέσουν την επερώτηση αυτή. Ελπίζουμε να μην γίνεται μόνο για προεκλογικές σκοπεύσεις.
    Ερωτούμε πάλι , Δήμαρχος υπάρχει στο Δήμο Ακτίου- Βόνιτσας;
    Οι τρείς Αντιδήμαρχοι από τη ΔΕ Παλαίρου ο κ Βίτσας, ο κ Τσακάλης , ο κ Καούρας υπάρχουν;
    Τι έκανε όλο το προηγούμενο διάστημα που σταμάτησαν οι εργασίες η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης;
    Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης υπάρχει; Τι κάνατε για το θέμα κ Κασόλα;

    Περιμένουμε ως Δημότες μία υπεύθυνη ενημέρωση και καλούμε τους πάντες να αναλάβουνε τις ευθύνες που τους αναλογούν.

    Βεβαίως θα ήθελα να ευχαριστήσω την ενημερωτική τούτη ιστοσελίδα xiromeronews για τη σημαντική βοήθεια στον αγώνα μου. Σήμερα ο Χρήστος Γαζέτας χαμογελά εκεί ψηλά που βρίσκεται. Οι σημερινοί διαχειριστές βαδίζουνε στα χνάρια του.
    Αταλάντευτα παλεύουν για τα προβλήματα του ορεινού και ενάλιου Ξηρόμερου.
    Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΜΕΧΙΖΕΤΑΙ.
    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν δεν το έβγαζε ο Τριαντακωνσταντής στην δημοσιότητα δεν θα κάνατε τίποτε. Λέει αλήθεια ο Μαυρομάτης ότι δεν παραδώσατε ούτε ένα ευρώ για το έργο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κάνεις δεν μπορεί να δημοπρατηθεί έργα χωρίς χρήματα.Εαν κάποιος κάνει κάτι τέτοιο πέραν των ποινικών ευθυνών,του καταλογίζετε το ποσό που δημοπρατησε στον ίδιο,όλα τα αλλα είναι ανοησίες. Δηλαδή όταν όλη η νέα περιφερειακή αρχή και ο Περιφερειαρχης πήγαν στο έργο και έκαναν πανηγυρικες δηλώσεις,εάν γνώριζαν ότι δεν υπήρχαν χρήματα τότε γιατί πηγαν; εάν πάλι δεν γνώριζαν ακόμη χειροτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΑΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ?
    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βασίλη τώρα αρχίζουν τα όργανα. Θα αναγκαστείς να πάρεις θέση. Είσαι απέναντι από το καθεστώς ή θα παίξεις το ρόλο του συμπληρώματος. Αν δεν πεις από τώρα τι είναι το καθεστώς και πόσο κακό έχει κάνει στη κοινωνία και τη Δημοκρατία ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΤΥΧΗ. Ο Αρχιερέας και ο Κασόλας συνεργάζονται τέσσερα χρόνια και θα συνεργαστούν ξανά. Συμπερασματικά μόνο ο διμέτωπος αγώνας είναι η σωστή τακτική για να περάσεις στο δεύτερο γύρο. Η διαπλοκή κάθετα και οριζόντια στηρίζει το καθεστώς ολοφάνερα. Μελέτα τα αποτελέσματα της Ζαβέρδας του 2019. Ο Θύμιος και ο Κασόλας δεν είχαν καταλάβει τίποτε. Τη δεύτερη Κυριακή κατέλαβαν τι έπαιζε. Αυτά προς το παρόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πλαγιώτες
    ο Καούρας τι έκανε για το σταμάτημα του έργου; Απολύτως τίποτε. Θα τον ψηφίσετε ξανά; Ο Καούρας τι έκανε για το δρόμο Πλαγιά, Στενό; Απολύτως τίποτε; Θα τον ψηφίσετε ξανά; Ο Καούρας τί έκανε για το κάμπο στη Κεχροπούλα; Απολύτως τίποτε; Θα τον ψηφίσετε ξανά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο