Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Έγκριση μελέτης και υποβολή πρότασης χρηματοδότησης, συνολικού προϋπολογισμού 249.610,60 €, για έργα - προμήθειες και μελέτες στον τομέα της ύδρευσης.



Με ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ξηρομέρου, την οποία εντοπίσαμε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, σε συνεδρίαση της την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023, έγινε αποδοχή της συμμετοχής και της αντίστοιχης μελέτης, για υποβολή πρότασης για χρηματοδότηση, συνολικού προϋπολογισμού πράξης 249.610,60 € (+ΦΠΑ 24%).....
Η πρόταση χρηματοδότησης είναι προς το «ΤΠΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ», στον άξονα προτεραιότητας: 2.6 «Παροχή πόσιμου νερού και διαχείριση υδάτων» με τίτλο «ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΛΕΙΨΥΔΡΙΑΣ» και υποβολής της πρότασης του Δήμου Ξηρομέρου με τίτλο πράξης «ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΛΕΙΨΥΔΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ».
Ικανή και αναγκαία συνθήκη για υποβολή προτάσεων και εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων, είναι η ύπαρξη ώριμων μελετών. Δίχως ώριμες μελέτες, δεν υπάρχει χρηματοδότηση, δεν υπάρχει δημιουργία των απαραίτητων υποδομών, δεν υπάρχει ανάπτυξη.
Αυτός ο δρόμος, της εκπόνησης μελετών στον Δήμο Ξηρομέρου, από το Σεπτέμβριο του 2019 έχει ανοίξει διάπλατα, το δείχνουν τα μετρήσιμα στοιχεία και η πραγματικότητα. Φαίνεται ότι είναι κεντρική επιλογή και πολύ σωστά πράττει η παρούσα δημοτική αρχή.
Η ανάπτυξη δεν διατάσσεται, ούτε έρχεται με ευσεβείς πόθους και ευχές, αλλά έρχεται με όραμα, με γνώση, με δουλειά,..... με μελέτες.


Η μελέτη και η πρόταση χρηματοδότησης του Δήμου Ξηρομέρου που σας παρουσιάζουμε σήμερα, αφορά και περιλαμβάνει τα παρακάτω έξι υποέργα:
Έργο με τίτλο: «Αποκατάσταση ύδρευσης Κοινοτήτων Στρογγυλοβουνίου & Παλαιομάνινας Δήμου Ξηρομέρου», προϋπολογισμού 96.902,17 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%).
Έργο με τίτλο: «Εμπλουτισμός- Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Παπαδάτου Ξηρομέρου», προϋπολογισμού 57.000,00€ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%).
Προμήθεια με τίτλο: «Προμήθεια υλικών ύδρευσης για τις Κοινότητες Κανδήλας, Αστακού και Αγραμπέλου», προϋπολογισμού 19.859,64 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%).
Μελέτη με τίτλο: «Αντικατάσταση κεντρικού αγωγού ύδρευσης Αρχοντοχωρίου», προϋπολογισμού 29.967,98 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%).
Μελέτη με τίτλο: «Υδροδότηση Οικισμού Δεργοβίτσας Αρχοντοχωρίου από γεώτρηση Βλυζιανών» προϋπολογισμού 29.967,98 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%).
Μελέτη με τίτλο: «Υδροδότηση Οικισμού Χρυσοβίτσας από γεώτρηση Βλυζιανών» προϋπολογισμού 15.912,83 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%).

Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο.
mytikaspress.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο