Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

Γιώργος Αποστολάκης : Ο κος Κασόλας και ο ‟ψεύτης βόσκος”

Ο ψεύτης Βοσκός είναι ένας από τους πιο γνωστούς μύθους του Αισώπου. Κατά το μύθο αυτόν ο Βοσκός καλεί επανειλημμένα τους συγχωριανούς του να τρέξουν σε βοήθεια , γιατί τα πρόβατα του κινδυνεύουν από το λύκο. Κάθε φορά ,όμως ο βοσκός ξεγελάει τους συγχωριανούς του, διότι λύκος δεν υπάρχει......



 Όταν , όμως ο λύκος πράγματι πηγαίνει στα πρόβατα τους ξαναφώναζει για βοήθεια, αλλά δεν εμφανίζεται κανείς ,καθώς πλέον δεν τον πιστεύουν. Το αποτέλεσμα, όπως είναι γνωστόν στο τέλος του μύθου ήταν ο λύκος να φάει τα πρόβατα, αλλά και τον ίδιο τον βοσκό.


Ο κος. Κασόλας , λοιπόν κάθε φορά που ο Δήμος μας δημοπρατεί κάποιο έργο τρέχει και καταθέτει παντού ενστάσεις, προσφυγές, αγωγές ,ασφαλιστικά μέτρα και ότι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί.

Αυτό συνέβη, όπως γνωρίζουμε με την αγροτική οδοποιία έργο ύψους 4.500.000€,με το κτίριο του κοινωνικό−οικονομικού κέντρου Πλαγιάς ύψους 1.120.000€, με τα όχθια της Παλαίρου 1.100.000€, καθώς και με το έργο Πάλαιρος−Πογωνιά –Βαθυαβάλι ύψους 745.000 €. Αποτέλεσμα , αυτών των ενεργειών του κου. Κασόλα είναι τα έργα να καθυστερούν , αφού τόσο η δικαιοσύνη όσο και η διοικητική διαδικασία είναι χρονοβόρα και φυσικά οι δημότες μας στερούνται σημαντικά έργα.

Τελευταία σκέφτηκε να πολεμήσει την ΜΑΡΙΝΑ ΤΗΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ, με προυπολογισμό 3.700.000. Πρώτα συκοφάντησε το έργο λέγοντας ότι θα το δίναμε με έκπτωση 1%. Ύστερα, κατέθεσε προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση κατά της απόφασης της οικονομικής επιτροπής με την οποία αναθέταμε το έργο μετά από δημόσιο διεθνή διαγωνισμό σε εργολάβο όχι με έκπτωση 1%. ,όπως υποστήριζε ,αλλά με 11,6%. Η προσφυγή του αυτή στην αποκεντρωμένη ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ. Το μόνο που κατάφερε ήταν να καθυστερήσει το έργο 2 μήνες .Ο κος. Κασόλας, όμως δεν σταμάτησε εδώ. Έπειτα, κατέθεσε νέα προσφυγή στην Επιτροπή του άρθρου 152 , με σκοπό να ακυρωθεί ο διαγωνισμός και να καθυστερήσει ΞΑΝΑ το έργο.

Έλα, όμως που αυτή τη φορά δεν τα κατάφερε , γιατί είχε προηγηθεί ο έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο στην Αθήνα (το μόνο αρμόδιο όργανο), το οποίο έκρινε , ότι ο διαγωνισμός είναι απολύτως ΝΟΜΙΜΟΣ.

Η Επιτροπή , θα συνεδρίαζε την Τετάρτη 11/1 στο Μεσολόγγι προκειμένου να συζητήσει την προσφυγή του κου. Κασόλα ενάντια στο διαγωνισμό για την Μαρίνα της Βόνιτσας. Ο κος. Κασόλας , όμως άρον άρον το βράδυ της Τρίτης 22:03 μ.μ ‟έτρεξε” και απέσυρε την προσφυγή , είτε διότι κατάλαβε είτε διότι πληροφορήθηκε (άραγε από ΠΟΙΟΝ; ), ότι δεν έχει καμία ελπίδα να κωλύσει το έργο. Επιπλέον ,την προηγούμενη ημέρα στην οικονομική επιτροπή δεν ψήφισε να παρασταθεί ο δικηγόρος του Δήμου ,με σκοπό να προασπιστεί τα συμφέροντά του Δήμου στην παραπάνω εκδίκαση. Κατόπιν, αυτών η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο και ο κος. Κασόλας σε πολιτική απομόνωση!

Αλήθεια, είναι δυνατόν , όταν όλη η κοινωνία της Βόνιτσας και του Δήμου περιμένει αυτό το έργο 35 χρόνια ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης να λειτουργεί κατά αυτόν τον τρόπο; Είναι δυνατόν, όταν σε μια τόση δύσκολη οικονομική συγκυρία , που το έργο αυτό μπορεί να δώσει ανάσα και ελπίδα κυρίως στη νέα γενιά ο κος. Κασόλας να προσπαθεί να το εμποδίσει;

Δυστυχώς, ναι ! Είναι πρωτοφανές στα δημοτικά δρώμενα του Τόπου μας , ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης να λειτουργεί καταστροφικά ελπίζοντας , ότι έτσι θα εκλεγεί δήμαρχος.

Με πρόφαση ότι δήθεν υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον , ενώ έχει καθυστερήσει έργα ύψους 11.000.000 € , έργα ενταγμένα σε προγράμματα, έργα κρίσιμα για την βιωσιμότητα και την ανάπτυξη του ΔΗΜΟΥ μας .

Φυσικά πλέον όπως και τον ψεύτη Βοσκό , δεν τον πίστευε κανείς από τους συγχωριανούς του , έτσι και τον κο. Κασόλα πλέον δεν τον πιστεύει κανείς Δημότης!

Εμείς απλά θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους Δημότες μας, ότι όλα τα έργα θα γίνουν και θα είναι μέρα μεσημέρι! Η Δύναμη Πολιτών παλεύει και διεκδικεί την ανάπτυξη ,την πρόοδο και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των Δημοτών! Δύναμη Πολιτών Συνεχίζουμε!

17 σχόλια:

  1. o ''κύριος'' αυτός ουδεμία σχέση έχει με Βόνιτσα, δεν γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά φίλε μου, δεν ξέρει που πέφτει η μπούχαλη ,ούτε ο κόκκινος.Η Βόνιτσα ,έχει μεγάλη ιστορία και ο Κύριος δεν πρέπει να ασχολείται με την Βόνιτσα για κανένα λόγο.

      Διαγραφή
  2. Βλέπει ο Αποστολακης ότι θα χάσει παταγωδώς και λέει ότι θέλει…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα πολιτικά συναιτεράκια που μετέτρεψαν τη Πάλαιρο σε χωματερή , λίγο πριν τις εκλογές άρχισαν τους λαϊκισμούς. Το πάρτι με το δημόσιο χρήμα συνεχίζεται. Καλά ξεμπερδέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπάρχει πουθενά νόμος που να ορίζει απευθείας ανάθεση έργου 745.000 ευρώ ;
    Ερώτηση προς τη Δημοτική Αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δήθεν τσακώνονται στο προσκήνιο, συνεργάζονται στο παρασκήνιο.
    Πολλοί οι συνδετικοί κρίκοι.
    Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όταν υπάρχουν ώριμες μελέτες κ Σωστές κ καθαρές διατάξεις στης δημοπρασίες ούτε ο Κασολας ούτε ο Άρειος πάγος μπορεί νά σταματήσει τά έργα......
    Άρα η δημοπρασίες ήταν ευάλωτες.....
    Αλλά είναι κατάντια ένας δήμαρχος.με20χρονια εμπειρία νά βγαίνει κ νά διαμαρτύρεται ότι τού έκοψε ο κασολας τά έργα....πανικο διακρίνω??
    Τή συμβαίνει?? δεν ξέρει ο δήμαρχος από μελέτες η έχουμε άλλα... άλλωστε εκλογές έρχονται κι δήμαρχος ήταν μαθημενος αλλιώς.??η Αντιπολίτευση πρέπει νά κάνει σωστά τή δουλειά τής.κ όπως φαίνεται την κάνει δεν τό λέω εγώ τό λεν η απόφασεις του δικαστηρίου.......
    ΥΓ ο Δήμαρχος τό έριξε στα παραμύθια εκεί είναι τό στοιχείο του τόσα χρόνια ....κ αφού μας είπε τό παραμύθι Με τό βοσκό σήμερα ......καλά θά κάνει νά μάθει κ τό παραμύθι Με τό λύκο.....
    ΥΓ 2 μπορείς νά κοροϊδεύεις πολύ τούς λίγους.... λίγο τούς πολλούς
    Αλλά όχι όλους για πάντα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ψεύτης ξεψεύτης όλοι οι υποψήφιοι εκτός Βόνιτσας πρέπει να μπούνε στα χρονοντούλαπα της ιστορίας.
    "καὶ εἶπεν Ἀδάμ· τοῦτο νῦν ὀστοῦν ἐκ τῶν ὀστέων μου καὶ σὰρξ ἐκ τῆς σαρκός μου· αὕτη κληθήσεται γυνή, ὅτι ἐκ τοῦ ἀνδρὸς αὐτῆς ἐλήφθη αὕτη"
    Ποιος θα "πονέσει" την Βόνιτσα, οι άλλοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ….είτε διότι κατάλαβε είτε διότι πληροφορήθηκε (άραγε από ΠΟΙΟΝ; ),

    Καταλάβαμε και εμείς ποιος πρώην δήμαρχος γείτονας είναι πίσω από όλο αυτό το σαμποτάζ που δέχεται ο κύριος Αποστολάκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΒΓΗΚΕ ΚΙ Ο Κ ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΩΣ Ο Κ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΕΡΓΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΕΝΩ Ο ΚΑΡΡΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ ΡΕ ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΑ ΣΟΣΙΑΛ ΒΓΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΜΦΑΝΙΣΤΙΚΑΝ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΑΝ. ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΛΑΛΙΣΤΑΤΟΙ ΠΟΥ ΓΙΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΓΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΞΑΦΝΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τι σε κάνει έτσι Γιώργο μου ο Κασολας ; Γιώργο μουου…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΔΉΜΑΡΧΕ ΕΣΎ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕΣ ΟΤΙ ΘΕΣ ΤΟΝ ΚΑΣΟΛΑ ΓΙΑ ΑΝΤΊΠΑΛΟ? ΤΙ ΈΓΙΝΕ ΤΏΡΑ? ΔΕΝ ΜΑΣ ΒΓΑΊΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΥΚΙΑ? ΠΑΝΕ ΟΙ ΜΙΖΕΣ.ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΛΟΓΈΣ? ΕΧΕΙΣ ΧΆΣΕΙ .ΔΕ ΜΑΖΕΥΕΤΕ ΜΕ ΤΊΠΟΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μη μου χτυπάς την πόρτα. Δε θα σ’ ανοίξω.
    Δε σε γνωρίζω, φτηνέ πολιτικατζή.
    «Ζωντανέ από αυταπάτη»

    Από τον δρόμο μου, την οδό των ονείρων μου,
    δεν πέρασες, ποτέ.
    Εσύ, για δόξα έψαχνες για φήμη και λεφτά
    Κι εγώ, τα είχα χεσμένα, για πάντα, όλ’ αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κάθε δημόσιο έργο πρέπει να τεθεί σε διαγωνισμό ώστε με βάσει την μελέτη του να πετύχει την συμφεροτερη τιμή. Διαγωνισμοί του ενός εκατομμυρίου με απευθείας ανάθεση μόνο σε καταστάσεις ανωτέρας βίας επιτρέπονται. Με απευθείας ανάθεση δόθηκε και το έργο στην παλαιρο στον ανιψιό του αντιδημαρχου. Με έκπτωση 1 τοις εκατό. Δεν γράφω Ντροπή γιατί την έχουν ξεπεράσει. Πότε ο δήμαρχος θα κάνει τον Δημόσιο απολογισμό του ετους; γιατί το φοβαται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΘΈΛΟΥΜΕ ΜΑΡΊΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΕΠΕΤΟ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Για ποια μαρίνα στο Μοναστηράκι μιλάς εδώ στο Μοναστηράκι ούτε μια προγκα δεν κάρφωσε και εσυ ζητάς μαρίνα . Αν υπάρχει λίγο μυαλο στο μόναστηρακι ο κασολας πρέπει να κερδίσει τον αποστολακη τουλάχιστον με. 500 ψηφοδέλτια διαφορά και θα τον κερδίσει τελικά γιατί αυτή που μείνανε στο κουρμπέτι του αποστολακη είναι αυτοι που τος ταΐζει άλλους με πολλά και άλλους με ψιχουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο