Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

Δύο κόσμοι συγκρούονται σήμερα στον Δήμο Ξηρομέρου. Εκλογική προσωπική ρεβάνς, για να επιστρέψει ο Δήμος στη κατάσταση της διάλυσης και του χάους;




Κολάζ δυο χαρακτηριστικών εικόνων, που σημειολογικά περιγράφουν τους δύο κόσμους, τις δύο νοοτροπίες που συγκρούονται σήμερα στον Δήμο Ξηρομέρου, που κάποιοι τον θέλουν να μείνει καθηλωμένος στη μιζέρια και στην υπανάπτυξη, γιατί στην διαχείριση της μιζέριας έχουν άριστα στο βιογραφικό τους.

Η αποτυχημένη 5ετία 2014-2019 της διοικήσεως ''ΔΥΝΑΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ - ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ'', εκτός από την οπισθοδρόμηση, μιας και πρόκειται κυριολεκτικά για μία χαμένη πενταετία κάνοντας τον τελικό απολογισμό, την σούμα δηλαδή θετικών (ναι υπήρξαν και λίγα θετικά) και αρνητικών, υποθήκευσε το μέλλον του Δήμου Ξηρομέρου επικίνδυνα και οι ευθύνες επιμερίζονται σε ΟΛΟΥΣ όσους είχαν τότε την ευθύνη διοίκησης του Δήμου......

Επιπρόσθετα μέχρι σήμερα, μία εξήγηση τουλάχιστον για την οικτρή κατάσταση που παραδόθηκαν τότε τα οικονομικά του Δήμου, μία αυτοκριτική ή έστω μία συγνώμη δεν έχουμε ακούσει ποτέ. Όλοι οι συμμετέχοντες στη διοίκηση ''ΔΥΝΑΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ - ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ'', σφύριζαν και σφυρίζουν αδιάφορα ακόμα και σήμερα!
Μιλάμε ότι τον Σεπτέμβριο του 2019 είχαμε την παράδοση ενός Δήμου Ξηρομέρου πραγματικό οικονομικό κουρέλι, ένα Δήμο με καταριμαγμένα τα σαρκία του, μία τραγική οικονομική κατάσταση, που το Υπουργείο Εσωτερικών μία μόνο λέξη ανάφερε ως απάντηση κάθε φορά που η διοίκηση Τριανταφυλλάκη, παρουσίαζε με διάφορες παραστάσεις τα οικονομικά δεδομένα... ΜΠΕΙΤΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ!
Φυσικά μετά από 3 χρόνια διοίκησης Τριανταφυλλάκη και διοικήσεως ''ΞΗΡΟΜΕΡΟ - ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ'', τα οικονομικά σε τίποτα δεν θυμίζουν το χάος και τη διάλυση του Σεπτεμβρίου 2019.
Με πολύ δουλειά και προσπάθεια, σήμερα έχουμε οικονομική εξυγίανση και νοικύρεμα, κάτι που είναι το μεγαλύτερο έργο της δημοτικής αρχής, το οποίο μπορεί να μην φαίνεται όπως φαίνεται για παράδειγμα η καινούρια πλατεία του Μύτικα, αλλά πιστέψτε μας είναι το θεμέλιο, η ικανή και αναγκαία συνθήκη για να έχεις όλα τα υπόλοιπα που αναμένουν οι δημότες από ένα Δήμο, για να δουν την ποιότητα ζωής τους να βελτιώνεται.
Η αναφορά μας αυτή στο πρόσφατο παρελθόν της 5ετίας 2014-2019, δεν γίνεται για να δικαιολογήσουμε κάτι που δεν πήγε καλά μετέπειτα, αλλά για ακριβώς το αντίθετο. Γίνεται με όρους μέλλοντος και όχι παρελθοντολογίας, με προοπτική και στόχευση την επόμενη μέρα, γιατί αυτό το κακό παρελθόν, αυτή η κακιά νοοτροπία, είναι παρόν και διεκδικεί ξανά ρόλο διοίκησης στο Δήμο Ξηρομέρου, απλά αλλάζοντας λίγα ονόματα (τα βασικά είναι τα ίδια ονόματα), διαλέγοντας ένα διαφορετικό περιτύλιγμα και κατηγορώντας και ο ένας τον άλλο για την αποτυχημένη 5ετία τους, όταν η συγκολιτική ουσία που τους ένωνε σαν μπετόν 5 χρόνια, έπαψε να υπάρχει.
Όλα αυτά τα 5 χρόνια, όλοι συμφωνούσαν στα πεπραγμένα και κανείς δεν εξέφραζε καμία αντίρηση και όλοι ψήφιζαν και στήριζαν τα πάντα. Για να είμαστε δίκαιοι, υπήρχε και ένας που πολλές φορές εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, έπαιρνε το λόγο και έλεγε δεν πάμε καλά χτυπώντας το καμπανάκι κινδύνου, αλλά και αυτός ως μέλος της παράταξης, συντονίζονταν στο τέλος με την ψήφο του στις αποφάσεις.
Συγκολιτική ουσία της παράταξης ''ΔΥΝΑΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ - ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ'' δεν ήταν σίγουρα, ούτε οι πολιτικές απόψεις, ούτε οι προγραμματικές θέσεις και ούτε το όραμα και η κάψα να λειτουργήσουν προς όφελος του Δήμου Ξηρομέρου και κατ' επέκταση των δημοτών.
Σήμερα λοιπόν οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι, με μεθοδεύσεις και μικροπαραταξιακές τακτικές, προσπαθούν να θολώσουν τα νερά, να δημιουργήσουν την πεποίθηση ότι όλοι ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ και τα ΙΔΙΑ ΚΑΝΟΥΝ και έτσι μέσα από αυτή την ισοπέδωση, να δικαιολογήσουν τα δικά τους πεπραγμένα και το κυριότερο να ξεχαστούν για να συμμμετέχουν και να έχουν λόγο στα κοινά, σα να μη συμβαίνει τίποτα, αναζητώντας απλά μία πολιτική ρεβάνς με προσωπικά κίνητρα και όχι έχοντας μία εναλακτική πολιτική πρόταση και συγκεκριμένη πολιτική κριτική για τα πεπραγμένα της νυν διοίκησης.


Όμως:
Το πραγματικό ποτέ δεν είναι το ίδιο με το εικονικό...
Το ορατό δεν είναι ποτέ το ίδιο με το αόρατο...
Η δουλειά ποτέ δεν είναι το ίδιο με τη τεμπελιά...
Η ικανότητα ποτέ δεν είναι το ίδιο με την ανικανότητα...
Η οικονομία ποτέ δεν είναι το ίδιο με την σπατάλη...
Οι νόμιμα προσληφθέντες εργαζόμενοι με ασφάλιση δεν είναι ποτέ το ίδιο με τους αόρατους ανασφάλιστους εργαζόμενους που εργάζονται με μαύρα...
Το γεμάτο ταμείο ποτέ δεν είναι το ίδιο με το άδειο ταμείο...
Η συνεπής πληρωμή των υποχρεώσεων ποτέ δεν είναι το ίδιο με τα φέσια και τα χρέη...
Ο μη δανεισμός ποτέ δεν είναι το ίδιο με τον δανεισμό για χρέη...
Τα σταθερά χωρίς αύξηση δημοτικά τέλη αυτή τη στιγμή (και με μη εφαρμογή του τέλους Νεκροταφείου) δεν είναι ποτέ το ίδιο με την τεράστια αύξηση ΟΛΩΝ των δημοτικών τελών που έγινε την περίοδο 2014-2019, πάγια και κλίμακες... το οποίο δεν το ξεχάσαμε.
Ο ευγενής και προσιτός Δήμαρχος, που μιλάει με όλους, είτε τον ψήφισαν είτε δεν τον ψήφισαν, ποτέ δεν είναι το ίδιο με τον αυταρχικό και αλαζονικό Δήμαρχο που τα ξέρει όλα και αν έχεις μάλιστα την ατυχία να είσαι πολιτικός του αντίπαλος, θα σε καθυβρίσει με τις χειρότερες εκφράσεις...
Αυτοί που βοηθάνε ανιδιοτελώς και με πραγματικό πνεύμα εθελοντισμού δεν είναι ποτέ τo ίδιο με αυτούς που πιάσανε στασίδι για να βιοπορίζονται από τον Δήμο, επειδή είναι ψηφοφόροι και αυλή του X Δημάρχου...
Οι σαφώς λιγότερες, αλλά το κυριότερο πραγματικές απ' ευθείας αναθέσεις που λύνουν ιεραρχημένα προβλήματα που ποτέ δεν είναι ίδιες με τις εικονικές...
Ο φερέγγυος Δήμος δεν είναι ποτέ ίδιος με αυτόν που τον είχαν καταντήσει μόνιμα κατηγορούμενο από εργολάβους στα Δικαστήρια για χρέη σε προφορικές αναθέσεις παρακαλώ, χωρίς χαρτιά, χωρίς εγγραφή των ανάλογων πιστώσεων στον Προϋπολογισμό. Προφορικές εντολές σε φίλους εργολάβους. Δήμος να χρωστά σε όποιον μιλά Ελληνικά.
Η πληρωμένη ΔΕΗ δεν είναι ποτέ το ίδιο με την απλήρωτη και το κόψιμο του ρεύματος στο Δημαρχείο για φέσια... Δύο φορές κόπηκε το ρεύμα στο Δημαρχείο από χρέη, με τους υπαλλήλους να μένουν με τα πληκτρολόγια στα χέρια!
Η ενασχόληση να ξεκολλήσουν δύο κομβικά έργα για το Δήμο, όπως ο βιολογικός Αστακού και Δ.Ε. Αλυζίας, ποτέ δεν είναι το ίδιο με την πλήρη απάθεια και την καμία ενέργεια προς αυτή τη κατεύθυνση.
Η ενασχόληση να ξεκολλήσει και να ολοκληρωθεί το Κ.Υ. Μύτικα δεν είναι το ίδιο με αυτούς που δεν κάνανε τίποτα, χάσανε τα υπόλοιπα 600 χιλιάδες ευρώ για να ολοκληρώσουν το Κ.Υ. Μύτικα και το παραλάβανε χωρίς νερό, χωρίς ρεύμα, χωρίς αποχέτευση, χωρίς ξενοδοχειακό εξοπλισμό, χωρίς περιβάλλοντα χώρο.
Η ενασχόληση για να γίνει επιτέλους μία μελέτη για τον αγωγό ύδρευσης ΣΥΚΞ, που αφορά 8 Κοινότητες της ενδοχώρας του Δήμου, δεν είναι το ίδιο με αυτούς που δεν κάνανε τίποτα.
Η ενασχόληση για να γίνει μελέτη για τους δρόμους Χρυσοβίτσα - Βαλόστρατο και για Πηγάδια - Πρόδρομο - Αγράμπελο, δεν είναι το ίδιο με αυτούς που δεν κουνήσανε ούτε το μικρό τους δακτυλάκι.
Αυτοί που αγωνίζονται να γλιτώσουν τις ακτές από την αλόγιστη επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών, να μείνουν για τους πολίτες και για τουριστική ανάπτυξη και ζητάνε συγκέντρωση τους στην ανοικτή θάλασσα, δεν είναι το ίδιο με αυτούς που κλείνουν το μάτι διαχρονικά στους ιχθυοκαλλιεργητές και δεν συντάσσονται με το λογικό και το δίκαιο.
Η απροβλημάτιστη και βελτιωμένη κατά πολύ εικόνα στην ύδρευση δεν είναι ποτέ το ίδιο με τις συνεχείς διακοπές στο νερό...
Η βαρύτητα στην εκπόνηση μελετών, που δίνουν μία προοπτική και μία συνέχεια για την επόμενη δημοτική αρχή δεν είναι ποτέ το ίδιο με την ανυπαρξία μελετών... Ρεκόρ μελετών στον Δήμο Ξηρομέρου και διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων σε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο. Τα χρήματα σήμερα δεν στα χαρίζει κανείς. Απαιτούνται σωστές μελέτες.
Ο Δήμος μαζεμένος και με καλά τα οικονομικά του σήμερα δεν είναι το ίδιο με τον κατεστραμμένο Δήμο που παρέδωσαν και έχουν την αμετροέπεια να έρχονται τώρα να κουνάνε το δάχτυλο, σε αυτόν που μάζεψε τα ασυμμάζευτα, αυτοί που παρέδωσαν χάος.
Το όραμα, το μεράκι και η γνήσια θέληση να αλλάξει και να αναπτυχθεί ο Δήμος, ακόμα και μέσα από λάθη και παραλείψεις, δεν είναι ποτέ το ίδιο με αυτούς που κάνανε την ενασχόληση με τα κοινά επάγγελμα...
mytikaspress

16 σχόλια:

  1. παραρτημα του βασιλακη το κανατε το Ξηρομεροnews.Ντροπη σας!! Aν ζουσε ο αειμνηστος Χρήστος με τις κλωτσιες θα σας επιανε !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο αειμνηστος χρηστος ειχε αποψη και με κλωτσιες αλλους θα επιανε. κατι λαμογια που κανανε σπιτια και λεφτα απο το δημο

      Διαγραφή
  2. τωρα που τελειωνει η αλαζονεια σας σας επιασε πανικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν θέλετε να κάνετε πραγματικα σύγκριση το παλιό με το νέο δεν απομένει να μας δείξετε τα οικονομικά στοιχεία κάντε το αν έχετε τα κοτσια Βασιλάκη ακούς. Παρακαλώ να ανέβει το σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βαλτα Βασίλη τα οικονομικά να δει ο κόσμος πόσο είχαν βάλει το χέρι στο ταμείο και Πόσα έφαγαν 5 χρόνια.
      Βαλτα Βασιλάκη να δούνε πως μάζεψαν τα λεφτά και δίνουν τα λεφτά στον κόσμο.

      Διαγραφή
  4. Δεν επιτρέψει ο κόσμος στους νοσταλγούς του "κάνω ότι θέλω"να ξαναπάρουν τον Δήμο στα χέρια τους.
    Επιτέλους έχουμε δήμαρχο και όχι μια κλίκα τοπικών οπλαρχηγών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αφηστε τους να ψαχνουν κοροιδα χορηγους και αρχηγους. Ο δημος ανασανε με τον τριανταφυλλακη. Ξεβρωμισε. Το ρευμα σας κοβανε στο δημαρχειο ρε φαγανες. Ουστ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αντί να γράφετε ατελείωτες ασυναρτησίες να μας παρουσιάσετε τα ποσά και τον αριθμό των έργνων με απευθειας ανάθεση στην ύδρευση. Μπορείτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔΕΣ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ. ΑΥΤΟΙ ΗΣΑΣΤΑΝ ΦΑΓΑΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑΖΑΤΕ.

    ΞΕΒΡΩΜΙΣΕ ΚΑΙ ΕΦΕΞΕ Ο ΤΟΠΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η δημοτική παράταξη :《 Συμπολιτεία Ξηρομεριτών 》του δήμου μας,
    επεσημάνε με συνεχείς δημόσιες ανακοινώσεις της,
    την λαθεμένη πολιτική που ακολουθούσε η προηγούμενη δημοτική αρχή 2014-2019 του δήμου μας
    και όπως αναγνώριζε και τις όποιες θετικές της αποφάσεις, επανακατασκευή και ολοκλήρωση κατασκευής του ΔΑΚ-Αστακού και την ίδρυση και λειτουργία των τριών ΚΔΑΠ του δήμου μας.
    Οπως και σε κάθε σωστή δημοτική απόφαση λέμε ΝΑΙ και ΟΧΙ σε τυχόν λαθεμένες δημοτικές αποφάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. O κύριος Μπονης ποτε δεν χωνεψε το γεγονός ότι ο τριανταφυλλακης βγήκε δήμαρχος Ξηρομέρου και μάλιστα με τέτοιο ποσοστό! Και επέλεξε να πάει με γαλουνη και κολλια για να τον βγάλουν και αυτόν δήμαρχο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλα ακούς αυτά που λένε οι διάφοροι προπαγαννδιστές της πλάκας.
      Οτι ο κος Γαλούνης θα πάει δημοτικός συμβουλος του κου Μπόνη ?

      Διαγραφή
  10. ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΕΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΕΓΙΝΑΝ ΣΠ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ. ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν έχει το δικαίωμα να βάλει κάποιος για Δήμαρχος ?τι ανακοινώσεις είναι αυτές? δείχνετε ολοκληρωτική νοοτροπία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ ??? ΠΟΤΕ ! ΔΗΜΑΡΧΑΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ ΜΕ 45% ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ ! ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΟΙ LOSER!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ναι στον έντιμο στον ικανό στον άνθρωπο που παρέλαβε ένα δημο διαλυμένο από το καθεστως γαλουνη ο οποίος τώρα γαλουνης σπρώχνει τον μπονη για να λεηλατήσει πάλι το δημο ο λαός και μάτια έχει και πολύ μυαλο έχει . Τριάνταφυλακη. Έχεις ένα ποσοστό 60΅% που είναι μπετόν αρμέ και δεν μπορεί κανένα σύστημα γαλουνη και μπονη να το σπάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο