Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ θα περάσει τις πρώτες μέρες της νέας χρονιάς στην ορεινή Ναυπακτία.

         
Έχει βουίξει το χωριό Πλάτανος Αιτωλοακαρνανίας ότι στις 8 Ιανουαρίου ο γερουσιαστής και πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ θα βρεθεί εκεί, καλεσμένος του Αμερικανού πρέσβη Τζορτζ Τσούνη, που έχει καταγωγή από το γραφικό χωριό και διατηρεί εκεί το πατρογονικό του σπίτι. Την είδηση αυτής της τόσο σημαντικής επίσκεψης δημοσίευσε η «Espresso».

Με λίγα λόγια, το υπέροχο παραδοσιακό ορεινό χωριό Πλάτανος, όπου λέγεται ότι θα φιλοξενηθεί ο φιλέλληνας πολιτικός, ετοιμάζει θερμή υποδοχή.

Ο Τζορτζ Τσούνης γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, αλλά γαλουχήθηκε με τις παραδόσεις που του εμφύσησαν οι γονείς του Τζέιμς και Ελένη, μετανάστες πρώτης γενιάς, που εγκατέλειψαν τον Πλάτανο, το ορεινό κεφαλοχώρι, χτισμένο σε ύψος 875 μέτρων, που διατηρεί αναλλοίωτο ακόμα και σήμερα τον παραδοσιακό χαρακτήρα του και πήρε το όνομά του από το μεγάλο πλατάνι που υπάρχει στην κεντρική πλατεία.

Και η σύζυγος του πρέσβη όμως, η Ολγα Ατζουλή, κατάγεται από την Αιτωλοακαρνανία και συγκεκριμένα από τον Διπλάτανο του Δήμου Θέρμου. Ο Τσούνης από τον Πλάτανο και η σύζυγός του από τον…Διπλάτανο. Καταλαβαίνετε λοιπόν την αγάπη τους για την Αιτωλοακαρνανία.

Οι κάτοικοι του Πλατάνου, γνωρίζοντας από πάππου την ιστορία της οικογένειας του Τζόρτζ Τσούνη, νιώθουν ιδιαίτερα περήφανοι που το χωριό τους, που μπαίνει στον χάρτη των προορισμών κορυφαίων πολιτικών προσώπων.

Ο γερουσιαστής Μενέντεζ, λάτρης της Ελλάδας και υποστηρικτής των συμφερόντων της, λέγεται ότι αποδέχτηκε την πρόσκληση και το χωριό θα γνωρίσει σε λίγες ημέρες μοναδικές δόξες.

Φυσικά, η επίσκεψη έχει ιδιωτική μορφή, όπως μαθαίνουμε, εντούτοις δεν κατάφερε να ξεφύγει από τα… ραντάρ των συμπατριωτών του Τζορτζ Τσούνη.

Χαράς Ευαγγελία για τον Πλάτανο, λοιπόν, αμέσως μετά την υποδοχή του 2023!

espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο