Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του προέδρου της 'Ενωσης Λειτουργών γραφείων κηδειών Ελλάδος Νίκου Αγγελέτου.


    Το 2022 αποτέλεσε μία χρονιά  σταδιακής επιστροφής στην κανονικότητα.

Η ψηφιοποίηση υπηρεσιών δημιούργησε νέες ανάγκες και νέα δεδομένα στη λειτουργία των επιχειρήσεων - γραφείων κηδειών.

Σε αγαστή συνεργασία με φορείς όπως ο ΕΦΚΑ, διεκπεραιώθηκαν ζητήματα για τα παραστατικά εξόδων κηδείας, ενώ σε συνεργασία με τον Γεν. Γραμματέα Επενδύσεων κι ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκο, είμαστε σε επαφές για ένταξη των γραφείων κηδειών στις επιλέξιμες δραστηριότητες των επικείμενων προγραμμάτων στήριξης των ΜΜΕ του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027, καθώς οι ανάγκες του κλάδου μας, επιβάλουν την προσαρμογή στα ευρωπαϊκά δεδομένα και μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της πρόσβασης των επιχειρήσεων στα διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα.

Ο κλάδος των γραφείων κηδειών, αριθμεί πάνω από 2.000 επιχειρήσεων και η Ένωση Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος είναι ο επίσημος ομιλητής με την ελληνική Πολιτεία.

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε τη δημιουργία και χρήση ψυκτικών θαλάμων από τα Γραφεία Κηδειών, σε μέρος και υπό τις προϋποθέσεις που η Πολιτεία θα θεσπίσει κι έχει καταθέσει στο υπουργείο το απαιτούμενο νομικό πλαίσιο. Βρισκόμαστε εν αναμονή των ενεργειών του Υπουργού. Θα πρέπει όλοι οι λειτουργοί πανελλαδικά να αντιληφθούν ότι, είναι πολλά περισσότερα αυτά που μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν και διασπαστικές κινήσεις απ’ όπου κι αν προέρχονται, δεν βοηθούν στην επίτευξη των κοινών μας στόχων. Ας μην εστιάζουμε σε κοντόφθαλμες λογικές, κοιτώντας μόνο το δένδρο, γιατί χάνουμε την ουσία και το δασός.

Υποδεχόμαστε το 2023 με τη δύναμη που αντλούμε από την ενεργό συμμετοχή όλων των μελών μας κι ευχόμαστε το “ποδαρικό” της Ένωσης για τη νέα χρονιά, να είναι η ικανοποίηση των ζητημάτων του κλάδου.

Ο Πρόεδρος Νίκος Αγγελέτος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδας, ευχόμαστε σε όλους Καλή Χρονιά με προκοπή και δημιουργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο