Κυριακή 14 Αυγούστου 2022

Σήμερα 14 Αυγούστου και ώρα 21:30, Λαϊκή Συνέλευση στον Αστακό, ενάντια στην Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ).


     Σε λαϊκή συνέλευση έχουν καλέσει τους κατοίκους του δήμου, η Επιτροπή Αγώνα Δήμου Ξηρομέρου, Καλάμου και Καστού, ενάντια στην Π.Ο.Α.Υ Εχινάδων Νήσων, Αιτ/νίας και ο Δήμος Ξηρομέρου.

Η παρουσία όλων μας στη Λαϊκή Συνέλευση είναι άκρως απαραίτητη.

Τα θέματα για την ΠΟΑΥ είναι:

οι εξελίξεις στο θέμα θεσμοθέτησης της Π.Ο.Α.Υ και καθορισμός των επόμενων κινήσεων της Επιτροπής. Ανοιχτός διάλογος με τους πολίτες και κατάθεση προτάσεων τους για τον τρόπο συνέχισης του αγώνα.


Η λαθεμένη χωροθέτηση της Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ) Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας, που περιλαμβάνει και το παράκτιο μέτωπο Αστακός – Μύτικα και τον Κάλαμο, που δεν πρέπει να θεσμοθετηθεί.

Με το πέρας των θεμάτων της ΠΟΑΥ θα συζητηθεί και το άλλο μεγάλο θέμα της περιοχής, του πλωτού Φωτοβολταϊκού στον Άγιο Νικόλαο και η χωρίς κανόνες και όρια χωροθέτηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε) [ανεμογεννήτριες, φωτοβολταϊκά, πλωτά φωτοβολταϊκά και βιορευστά], εντός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου Ξηρομέρου.

Στο πλαίσιο της παρουσίας όλων μας στη λαϊκή συνέλευση, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Τριανταφυλλάκης έκανε την παρακάτω ανάρτηση η οποία συνοδεύεται και από βίντεο.

"Την Κυριακή 14/08/2022 και ώρα 21:30 ,στον χώρο της νέας πλατείας στην παραλία Αστακού η Επιτροπή Αγώνα Δήμου Ξηρομέρου, Καλάμου και Καστού, ενάντια στην Π.Ο.Α.Υ Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας και ο Δήμος Ξηρομέρου, σας καλούν στην λαϊκή συνέλευση.
Συζητούμενα θέματα της λαϊκής συνέλευσης:
-οι εξελίξεις στο θέμα θεσμοθέτησης της Π.Ο.Α.Υ και καθορισμός των επόμενων κινήσεων της Επιτροπής
-  χωροθέτηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε) [ανεμογεννήτριες, φωτοβολταϊκά, πλωτά φωτοβολταϊκά και βιορευστά], εντός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου Ξηρομέρου."


 

5 σχόλια:

  1. Με συνελεύσεις του 15αυγουστου και της Λαμπρής δεν γίνεται δουλειά. Ελπίζω τουλάχιστον να μην γίνει πρώτο θέμα η φωτογράφιση και χαθεί το κύριο θέμα της συνέλευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 11:56 αν ψάχνεις δικαιολογία να μην εισαι εκεί δεν θα σε περιμένουμε . Να κάτσεις στο καφενείο και στο καναπε σου ανθρωπακι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για να δούμε ποιοι δεν θα πάνε. Γαλουναίοι θα πάνε άραγες;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς 11.56. Δεν μπορώ να καταλάβω τι χρειαζόταν ο χαρακτηρισμός "ανθρωπάκι". Την άποψή του έγραψε. Δηλαδή, απαγορεύεται να έχει κάποιος άποψη, με την οποία εσύ δεν συμφωνείς;
    Και πιστεύεις, ότι με τέτοια νοοτροπία και με υβριστικούς χαρακτηρισμούς πως μπορεί να υπάρξει σύμπνοια, που είναι απαραίτητη, για ένα τόσο σοβαρό θέμα για τον τόπο μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή σ εμένα απευθύνετο ο χαρακτηρισμός ανθρωπάκι, θα πρέπει να του πώ ότι όχι μόνον δεν κατάλαβε το νόημα του σχόλιου αλλά δυστυχώς συνεχίζεται αυτός ο εσμός των επιθετικών συμπεριφορών σε όποιον προσπαθεί να επικεντρωθεί στην ουσία της υπόθεσης και όχι σε επικοινωνιακά τερτίπια. Δυστυχώς μετά την συγκέντρωση δικαιώθηκα γιατί τελικά όλοι πήγαν για να αυτοπροβληθούν.

      Διαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο