Τρίτη 9 Αυγούστου 2022

Διακοπές με αυτοκίνητο: Ο ιδανικός προορισμός που μοιάζει να επιπλέει στη θάλασσα.


    Ο ιδανικός προορισμός που μοιάζει να επιπλέει στο νερό και προσφέρεται για οικονομικές διακοπές με αυτοκίνητο, σας περιμένει δίπλα στη θάλασσα.

Πρόκειται για ένα μυτερό κομμάτι γης της Αιτωλοακαρνανίας μεταξύ Αστακού και Βόνιτσας, που μοιάζει σαν να μπαίνει μέσα στα καταγάλανα νερά του Ιονίου Πελάγους.


Ο λόγος, φυσικά, για το Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας ένα λιγότερο δημοφιλή αλλά εξίσου όμορφο προορισμό, όπου μπορείτε να κάνετε αρκετά οικονομικές διακοπές, καθώς δεν αποτελεί ένα από τα γνωστά «hotspots» του καλοκαιριού.
Η τοποθεσία διαθέτει με πλούσια βλάστηση, όμορφες παραλίες, γραφικά σοκάκια, καλοδιατηρημένα αρχοντικά (αξίζει να δείτε το ρωμαϊκό κτίριο στο Ακρωτήρι), αλλά και ένα γραφικό λιλιπούτειο λιμάνι για ψαρόβαρκες και σκάφη αναψυχής. Αξίζει να δοκιμάσετε το ντόπιο αυγοτάραχο, καθώς και τα εκλεκτά τυροκομικά προϊόντα της περιοχής, ενώ σίγουρα δεν πρέπει να παραλείψετε το φρέσκο ψαράκι, για το οποίο φημίζονται οι περισσότερες ακτές του Ιονίου.

Παράλληλα, επιλέγοντας το Μύτικα θα «ξενοιάσετε» από την ταλαιπωρία και τα έξοδα του πλοίου, ενώ θα έχετε και την ευχέρεια να προγραμματίσετε το ταξίδι σας όπως εσείς επιθυμείτε.

Εάν δεν θέλετε όμως να χάσετε και την εμπειρία του νησιού, ο Κάλαμος Λευκάδας που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Μύτικα, είναι ό,τι πρέπει για μια μονοήμερη εκδρομή.

Μπορείτε απλά να πάρετε κάποιο από τα πρωινά καραβάκια από το λιμάνι και μέσα σε μισή περίπου ώρα θα βρίσκεστε στον Κάλαμο, όπου θα κάνετε άνετα το μπάνιο σας και θα απολαύσετε το φαγητό σας σε ένα από τα λιγοστά ταβερνάκια στου νησιού. Αργά το απόγευμα θα πάρετε το δρομολόγιο της επιστροφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο