Τρίτη 23 Αυγούστου 2022

Μπαμπούρη Χρυσαυγή-Λύχνος Κων/νος : Η πρώτη οικοτεχνία στον Δήμο Ξηρομέρου είναι γεγονός!!!

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Η ιστορία μας ξεκινάει το 2015 , όταν αποφασίσαμε να ασχοληθούμε εντατικά με την αγροτική παραγωγή. Τελικά αμφιταλαντευόμενοι μεταξύ κλασικών καλλιεργειών όπως η ελιά και άλλων ακραίων όπως τα φραγκόσυκα , για την περιοχή μας, καταλήξαμε να επενδύσουμε στις λεμονιές. Στόχος η παραγωγή λεμονιών με σεβασμό στον καταναλωτή.......





Στην συνέχεια πειραματιστήκαμε με την ενεργειακή καλλιέργεια ευκαλύπτων , δημιουργώντας το δικό μας δάσος , για την παραγωγή βιομάζας.

Τέλος στραφήκαμε και στην ζωική παραγωγή ξεκινώντας μια μικρή φάρμα με τα παρεξηγημένα μεν , αλλά συμπαθέστατα δε γαϊδουράκια , για την εκμετάλλευση ενός θαυμαστού προϊόντος , το γάλα γαϊδούρας.

Ως επιστέγασμα όλων αυτών των προσπαθειών ήρθε το 2022 η δημιουργία οικοτεχνίας για την διάθεση όλων των προϊόντων που παράγουμε.

Για την διαχείριση όλων αυτών των παραπάνω μπορούμε να πούμε ότι χρειάζεται «γαϊδουρινή υπομονή » και επιμονή , την οποία ευτυχώς διαθέτουμε με αποτέλεσμα την παραγωγή και την διάθεση ποιοτικών προϊόντων προς εσάς , για τα οποία είμαστε υπερήφανοι.

Η ΑΣΤΑΚΙΩΤΙΚΗ ΛΕΜΟΝΑΔΑ ΜΑΣ





Η λεμονάδα μας παράγεται από λεμόνια παραγωγής μας , από τέσσερις διαφορετικές ποικιλίες λεμονιάς. Τα λεμόνια συλλέγονται ένα ένα με το χέρι την κατάλληλη εποχή , όταν ωριμάσουν και στην συνέχεια μεταφέρονται στο εργαστήριο της οικοτεχνίας μας για επεξεργασία και παρασκευή του τελικού προϊόντος. Όλα τα στάδια (πλύσιμο- κόψιμο – στύψιμο- σούρωμα) γίνονται με το χέρι , με αποτέλεσμα τον συνεχή ποιοτικό έλεγχο του χυμού λεμονιού. Όλα τα στάδια παρασκευής ακολουθούν τη μελέτη HACCP σύμφωνα με την οποία διασφαλίζουμε την κορυφαία ποιότητα στο τελικό αποτέλεσμα.

Στην λεμονάδα μας δεν χρησιμοποιείται η μέθοδος του βρασμού , έτσι ώστε η βιταμίνη C που περιέχεται στο χυμό λεμονιού να παραμένει αναλλοίωτη και στην λεμονάδα που απολαμβάνετε.

Η αραίωση που απαιτείται είναι ένα μέρος χυμού και τέσσερα μέρη φυσικού νερού ή ανθρακούχου.

Δεν υπάρχουν χημικά πρόσθετα , ούτε συντηρητικά .

Απολαμβάνετε στο τελικό στάδιο αναλλοίωτα τα αρώματα που μας δίνει η φύση στον χυμό λεμονιού και αυτό δίνει το συγκριτικό πλεονέκτημα με ότι άλλο έχετε δοκιμάσει μέχρι σήμερα.

Απλά απολαύστε τη.



Το σαπούνι μας





Το σαπούνι μας παράγεται από το αρχικό μέχρι το τελικό στάδιο αποκλειστικά στο χέρι. Αποτελείται από έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και γάλα γαϊδούρας , παραγωγής μας( όχι σε σκόνη) . Η ποσότητα γάλακτος που περιέχει είναι η μέγιστη που απαιτείται για την αντίδραση σαπωνοποίησης και δεν γίνεται καθόλου προσθήκη νερού. Η εξέλιξη της αντίδρασης γίνεται με τη ψυχρή μέθοδο διατηρώντας τη θερμοκρασία σταθερή στους 25-30 0C , αφήνοντας αναλλοίωτα τα συστατικά ,τόσο του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου ,όσο και του γάλακτος γαϊδούρας.

Το σαπούνι που προκύπτει , έχει πραγματικά μοναδικές ιδιότητες που θα σας εντυπωσιάσουν .

Γάλα γαϊδούρας



Το γάλα γαϊδούρας που σας προσφέρουμε , προέρχεται από δικά μας γαϊδουράκια , τα οποία βόσκουν ελεύθερα στις ιδιόκτητες εκτάσεις μας. Τα γαϊδουράκια αρμέγονται με το χέρι και παρακολουθούνται τακτικά από κτηνίατρο . Το γάλα υπόκειται σε όλους τους εργαστηριακούς ελέγχους που επιβάλλει η νομοθεσία, έτσι ώστε το τελικό προϊόν να είναι 100% ασφαλής για τον καταναλωτή.

Όλα τα στάδια συλλογής , εμφιάλωσης και συσκευασίας γίνονται βάση μελέτης HACCP την οποία εφαρμόζουμε και εναρμονιζόμαστε με τις γενικές αρχές υγιεινής των τροφίμων σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία.

Προάναμμα ευκαλύπτου «Ο σπιρτούλης»



Σε μία έκταση 28 στρεμμάτων έχουμε δημιουργήσει το δικό μας δάσος δέντρων ευκαλύπτου, της ποικιλίας camandulensis.

Η όλη διαδικασία ήταν οικογενειακή υπόθεση , αφού η συλλογή των σπόρων , η δημιουργία φυτωρίου και η τελική φύτευση έγινε από όλα τα μέλη της οικογένειας με το χέρι και το αποτέλεσμα ήταν πράγματι εντυπωσιακό.

Τα προσανάμματα ευκαλύπτου είναι ένα μοναδικό προϊόν στην Ελληνική αγορά με εντυπωσιακές ιδιότητες:

· Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από οποιοδήποτε άλλο προσάναμμα

· Εύκολη ανάφλεξη λόγω ελάχιστης υγρασίας μετά από μακρά φυσική ξήρανση

· Ελάχιστη ποσότητα στάχτης λόγο ελάχιστων ανόργανων ουσιών στα συστατικά του

· Κορυφαία θερμαντική απόδοση λόγο αυξημένης ποσότητας οργανικών ουσιών

· 100% φυσικό προϊόν

Τέλος ,θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους επαγγελματίες και τους καταναλωτές , που εμπιστεύτηκαν τα προϊόντα μας από την πρώτη στιγμή , κάτι που μας δεσμεύει στην προσπάθειά μας , κάθε μέρα να γινόμαστε καλύτεροι.

Μπαμπούρη Χρυσαυγή        Λύχνος Κων/νος

Τηλ. 6970977709

10 σχόλια:

  1. ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΗ ΕΠΥΤΗΧΙΑ ΘΑ ΔΕΧΤΗΤΕ ΕΠΙΘΕΣΕΙς ΖΥΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΞΑΛΟΥ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΡΠΟΥΣ ΠΕΤΡΟΒΟΛΟΥΝ. ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΞΑΓΟΓΕΣ. ΩΠΩΣ Ο ΣΕΛΑΧΑΣ ΣΤΗΝ ΜΥΤΗΛΗΝΗ ΠΟΥ ΕΞΑΓΗ ΚΡΕΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΚΑΙ ΑΙΣΟ 9001

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολλα μπραβο παιδια. Παντα επιτυχιες.( τριολας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. σε μια εποχη που η ανεργια ειναι η χειροτερη ολων των εποχων (τα τελευταία 30 χρόνια) σε μια εποχη οπου οι νεοι(κυριως) δεν εχουν την δυνατότητα να εξασφαλίσουν ενα μεροκάματο, σε μια εποχη που ο οικογενειακος προυπολογισμος που εξανεμιζεται τις πρωτες ημερες (αν ειναι μισθωτος η απασχολουμενος σε ιδιωτικο τομεα), σε μια εποχη με τους υπερογκους λογαριασμούς στην ενεργειας ,στα καυσιμων αλλα και των βασικων πρωτων ειδων για την επιβιωση μας, Χρυσα και Κωστας δινου αφ ενος μεν το παραδειγμα , αφ ετερου το εναυσμα κυριως προς τους νεους . Ευκαιριες υπαρχουν , αρπάξτε τις και δημιουργήστε . Ποιος αληθεια απο την νεολαια τοσο του Αστακου οσο και των αλλων τοπικων διαμερισματων του Δημου , αν τους προτειναν να δημιουργησουν μια απο τις τρεις τετοιες μοναδες θα δεχονταν ;; Προφανως κανεις . !!!Ποιος ανεργος η ψευτοσυντηρουμενος οικογενειαρχης θα αποδεχονταν να δημιουργησει μια τετοια επιχειρηση με τα πολλα οφελη ;;; Προφανως κανεις!!! Γεμισε ο Αστακος απο καφε!!!Ευκολη συνταγη , κερδος(οσοι εχουν ενα δυναμικο κοινο) . Ποιος νεος θα δεχονταν να καλλιεργησει λεμονιες για να παραγει λεμοναδα ;; Τουλαχιστον ακουσαμε στον Αστακο οτι υπαρχει και ενα τοπικο προιον στις δεκαδες καφετεριες.ΛΕΜΟΝΑΔΑ ΑΣΤΑΚΟΥ--Φρεντο, φραπε, τσαι κευλανης, κυριαρχουν . ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ-ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΙΚΕΛΑΤΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΛΥΧΝΟΣ(συν Χρυσα Μπαμπουρη) παραδειγμα προς μιμηση.
    -------------------
    Θεωρω δεδομενο οτι δεν θα υπαρξει παρεξήγηση απο τους Αστακιωτες που παράγουν αγροιτκα προιοντα..Αναφερομαι στα συγκεκριμενα ειδη που προσφερονται στα καφε ουζερι του Αστακου.
    =========================
    Κωστας λυχνος και Χρυσα Μπαμπουρη μας μεταφερουν στον παραδεισο της ΓΗΣ.Η γη προσφερεται για πολλα και απλοχερα μα δινει το χερι.
    Θα προτεινα και ειμαι διατειθεμενος να βοηθησω οσο μπορων να δημιουργηθει ενας συναταιρισμος στον Αστακο τοσο απου τους τρεις προανφερομενοςυ αοο και απο πολλους αλλους που δημιουργουν δικα τους τοπικα προιοντα(μελι, ελιες, κλπ). Θα ηταν μια μεγαλη αναγνωριση και στο τοπικο ρπιον και σε ολους οσους διαθετουν χρονο για την παραγωγη ολων αυτων των εξαιρετικων τοπικων προιοντων,Μπορουμε να αλιευσουμε πολλα προγράμματα που επιδοτουν αυτα τα προιοντα ,Ας υπαρξει μια αρχη
    ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευτυχώς που υπάρχουν και οι αξιέπανες ιδιωτικές πρωτοβουλίες και προβάλλουν το τόπο γιατί εάν περιμέναμε προβολή απο τη Δήμοτική αρχή τότε ματαιπονούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΤΙΜΗΜΕΝΗ ΛΕΜΟΝΑΔΑ ΤΩΝ 10 ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΡΤΙΣΑΤΕ. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θαυμάζω την αγάπη σας και μετά τα αγροτικά σας προϊόντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ειναι οικολογικοι ρε βλακα εκατο τα εκατο χυμο χωρις προσθετα και συντηρητικα. Η ζειλια θα σου τρωει τα σωθηκα.. Μπορεισ και να μην αγοραζεις δοξα το θεο υπαρχουν πολοι χυμοι στην αγορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΑ ΜΗΛΑ ΖΑΓΟΡΙΝ ΕΙΝΑ ΠΑΚΓΟΣΜΙΟΣ ΓΝΩΣΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο