Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

Κτηνωδία: Έριξαν φόλα σε οκτώ κουτάβια στο Αγρίνιο (φωτο)


Κτηνωδία: Έριξαν φόλα σε οκτώ κουτάβια στο Αγρίνιο, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, η οποία επισημαίνει πως παρ’ ότι έχει σταματήσει εδώ και μήνες η «επιδημία» με τις φόλες στο Αγρίνιο, το φαινόμενο επανήλθε.
Αναλυτικά το δημοσίευμα:.......

Κάθε νόμισμα διαθέτει δύο όψεις, όπως και το θέμα των αδέσποτων. Από τη μια ένα αδέσποτο σκυλί μπορεί να προκαλεί φόβο στους πολίτες και από την άλλη δυστυχώς κάποιοι ασυνείδητοι φτάνουν στο σημείο να ρίχνουν φόλες στα αδέσποτα ζώα, όπως στη Στράτου. Τα μέλη της Φιλοζωικής Αγρινίου είδαν να εκτυλίσσεται μέσα σε λίγες ώρες μια κτηνωδία!

Ασυνείδητοι θανάτωσαν 8 κουτάβια και μετά από λίγες ώρες επιχείρησαν να θανατώσουν ακόμη μια σκυλίτσα! Η Φιλοζωική έδωσε μάχη για να τα κρατήσει στη ζωή, καταφέρνοντας τελικά να σώσει το ένα.

Τα προηγούμενα χρόνια οι δηλητηριάσεις ζώων στο Αγρίνιο είχαν λάβει «εκρηκτικές» διαστάσεις! Είχαν αυξηθεί σημαντικά οι φόλες που έριχναν για να θανατώσουν τα αδέσποτα, αλλά τους τελευταίους αρκετούς μήνες τα φαινόμενο αυτό φαίνεται πως είχε εκλείψει τελείως. Δυστυχώς όμως η θανάτωση των 8 κουταβιών και η απόπειρα θανάτωσης ακόμη μιας σκυλίτσας, αποτέλεσε σοκ για τα λιγοστά μέλη της φιλοζωικής.

Μια εθελοντική και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ομάδα, που στηρίζεται αποκλειστικά από την προσφορά και την καλή διάθεση των ελάχιστων μελών της, που μετριούνται κυριολεκτικά στα δάχτυλα του ενός χεριού και τις προσφορές τροφής φίλων της φιλοζωικής, έχει πάρει στις «πλάτες της» τα αδέσποτα όλου του Δήμου Αγρινίου, αλλά συχνά καλείται και δρα και σε άλλες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας.

Ωστόσο τα δεδομένα έχουν αλλάξει! Πέραν της κρίσης, της πανδημίας κλπ, γεγονότα που αποδυνάμωσαν την προσπάθεια των λιγοστών εθελοντών, έπαψε πλέον να υπάρχει και η ταΐστρα στον Αχελώο. Αυτό δυστυχώς δεν το γνωρίζει η συντριπτική πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας και συνεχίζει να πηγαίνει αδέσποτα στο σημείο, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει άτομο εκεί να τα φροντίσει, αλλά δεν υπάρχει ούτε η πρόχειρη εγκατάσταση που υπήρχε εκεί κατά το παρελθόν. Η όλη κατάσταση έχει οδηγήσει σε απελπισία τα μέλη της Φιλοζωικής.
Η Πρόεδρος της Φιλοζωικής Αγρινίου Βούλα Αναγνωστοπούλου μιλώντας στη «Σ» τόνισε:


Η Πρόεδρος της Φιλοζωικής Αγρινίου Βούλα Αναγνωστοπούλου

«χάσαμε 8 κουτάβια από φόλα, αλλά είχαμε ακόμη ένα περιστατικό με μια σκυλίτσα και αυτά μέσα σε λίγες ώρες. Ευτυχώς όμως η σκυλίτσα διασώθηκε. Έκανα αγώνα δρόμου, βρήκα κλειστές πόρτες παντού και ευτυχώς από τις συνομιλίες μου με το Δήμο Αγρινίου ένας υπάλληλος που πήγε στο σημείο βοήθησε και τελικά είναι καλά στην υγεία της η σκυλίτσα.

Είχε όμως και η σκυλίτσα τα ίδια συμπτώματα με αυτά που είχαν τα 8 κουταβάκια, συμπτώματα από φόλα. Κάνω έκκληση στις Αγρινιώτισσες και στους Αγρινιώτες να μην πάνε ποτέ ξανά σκυλιά στο σημείο, στην πρώην ταΐστρα στο Αχελώο.

Πλέον εκεί δεν υπάρχει τίποτε. Όταν ενδιαφέρονται για ένα σκυλί ή και όταν δεν ενδιαφέρονται καλύτερα είναι να τηλεφωνούν στην Αστυνομία και τον Δήμο Αγρινίου. Θα βρεθεί λύση.

Ο Δήμος Αγρινίου πλέον έχει σταματήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό να πηγαίνει σκυλιά στον Αχελώο, δεν υπάρχει τίποτε εκεί. Όλοι οι συμπολίτες μας πρέπει να το μάθουν και να το καταλάβουν ότι εκεί πλέον δεν υπάρχει καταφύγιο και να σταματήσουν να πηγαίνουν ζώα, γιατί χάνονται στα βουνά και πεθαίνουν.

Επίσης, πρέπει να γίνει γνωστό ότι η φιλοζωική δεν μπορεί να φιλοξενήσει αλλά ζώα, δεν υπάρχουν εθελοντές και μειώνονται μάλιστα. Τον Αύγουστο είμαι ολομόναχη. Τι να πρωτοκάνω; Συνολικά φροντίζουμε περίπου 150 αδέσποτα και αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα συμπεριφοράς από πολλούς που μας τηλεφωνούν πιστεύοντας πως είμαστε υπάλληλοι. Δεν γνωρίζει ο κόσμος πως είμαστε εθελοντές και μάλιστα ελάχιστοι.

Την ίδια στιγμή δεν μπαίνουν στον κόπο ούτε να ταΐσουν ένα αδέσποτο, ώστε να σταματήσει να γαυγίζει συνέχεια και να είναι τόσο επιθετικό, όπως λένε.

Βασικότερο όμως είναι πως πρέπει όλοι να καταλάβουν πως πρέπει να στειρώσουν τα σκυλιά τους. Είναι σημαντικό αυτό, πολύ σημαντικό. Αυτό δημιουργεί πρόβλημα. Όλοι πρέπει να τα ακούσουν αυτά και να τα σκεφτούν σοβαρά, γιατί πλέον ούτε η Φιλοζωική, ούτε ο δήμος Αγρινίου διαθέτει άλλο χώρο.

Ότι μπορούμε κάνουμε ως Φιλοζωική, χρωστάμε παντού. Χρεωνόμαστε συνεχώς για να προστατέψουμε και να κρατήσουμε ζωντανά και υγιή τα σκυλάκια. Δεν μπορούμε να τα αφήσουμε έτσι. Και αυτά έχουν ψυχή και πονάνε, όπως και η δική μας ψυχή πονάει, όταν βλέπουμε να τα παρατάνε στο δρόμο, να τα πετάνε όπως θα πετούσαν μια γόπα. Είναι κρίμα και άδικο. Κάθε μέρα βρίσκουμε και άλλα, νέα ζώα παρατημένα.

Ευτυχώς όμως δεν βρίσκουμε πλέον, όπως βρίσκαμε, σκυλιά νεκρά από φόλα, πέραν αυτών των 8 κουταβιών. Είχαμε μήνες να βρούμε νεκρά σκυλιά από φόλα. Ο κόσμος πλέον έχει αντιληφτεί ότι έχουν και αυτά ψυχή και χρειάζονται φροντίδα κα γι’ αυτό όλοι βλέπουμε γειτονιές και μαγαζιά να τα προστατεύουν, να τα ταΐζουν και να τα ποτίζουν δηλαδή. Έτσι, μ αυτό τον τρόπο, τα σκυλιά γίνονται ένα μαζί μας και δεν ενοχλούν καθόλου».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο