Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022

Κ.Υ. Μύτικα Αιτ/νίας: Θα αρθούν οι πύλες! «Ήγγικεν η ώρα»!



Κ.Υ ΜΥΤΙΚΑ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΘΑ ΑΡΘΟΥΝ ΟΙ ΠΥΛΕΣ!
«Ήγγικεν η ώρα»!

Του Νίκου Θωμά Νταή.
σ. Συμβολαιογράφου.

Άρχισε σήμερα 31-5-2022, η μετακόμιση διαφόρων οργάνων του ιατρικού εξοπλισμού, από το παλιό προκατασκεύασμα του Κ.Υ Μύτικα, στο νέο σύγχρονο κτήριο του Κ.Υ Μύτικα.....
Ένα χρονίζον και φλέγον πρόβλημα της περιοχής του τ. Δήμου Αλυζίας και των Νήσων Καλάμου και Καστού, πέρασε από 40 κύματα... για να πέσει το τείχος του Βερολίνου και στην περίπτωσή μας το γράφω ευθαρσώς, χωρίς φόβο και πάθος, το τείχος δεν ήταν πέτρινο, λίθινο αλλά ανθρώπινο!
Λάθη ασυγχώρητα, παραλείψεις και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, που όλοι τις γνωρίζουμε και ποιος φταίει και διέπραξε και βαρύνεται με ευθύνες, συντέλεσαν ώστε να παραμείνει κλειστό για 12 χρόνια το νέο κτήριο, που άρχισε να κτίζεται επί Υπουργού Υγείας Αιτωλοακαρνάνα Μάριου Σαλμά και Δημάρχου Δημητρίου Τριποτσέρη.
Έχει όμως και ο κόσμος τις ευθύνες του, αφού δεν εξεγερθήκαμε διοργανώνοντας διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις! Αφήσαμε στο έλεος του Θεού... και των ανεύθυνοϋπεύθυνων την τύχη του και μάλιστα στην περίοδο της πανδημίας, που δυστυχώς δεν έχει σταματήσει ακόμη, όταν στήνονταν νοσοκομειακές μονάδες ακόμη επάνω και σε καράβια και σε αθλητικούς χώρους.
Η σημερινή ΜΕΡΙΚΗ μετακόμιση άρχισε ύστερα από πρωτοβουλία και πιέσεις του Υποδιοικητή της 6ης Υ.ΠΕ κ. Ιωάννη Νικόπουλου, με τον οποίο επικοινωνώ συνέχεια τηλεφωνικά.
Ο κ. Νικόπουλος με παρότρυνε να ειδοποιήσω τους Αντιδημάρχους να αρχίσουν αμέσως την μετακόμιση και να επικοινωνήσουν μαζί του στο κινητό τηλέφωνο, καθότι η επικοινωνία μαζί του έγινε απογευματινές ώρες.
Την επαύριο ημέρα, δηλαδή σήμερα, τις πρωινές ώρες οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Κατσαούνης, Παληογιάννης και Πολύζος κινητοποιήθηκαν και άρχισε η μετακόμιση.
Δεν πρέπει όμως να εφησυχάζουμε!
Πρέπει να ολοκληρωθεί Ιατρέ Δήμαρχε κ. Τριανταφυλλάκη η μετακόμιση το συντομότερο, γιατί καταφθάνουν και οι τουρίστες και αποτελεί ΝΤΡΟΠΗ για τον τόπο να στεγάζεται το Κ.Υ. Μύτικα σε ένα σάπιο προκατασκεύασμα του 1953!
Ο συμπατριώτης μου Ηπειρώτης κ. Νικόπουλος, επί μία 35ετία Νομίατρος, γνώστης των καθηκόντων του, έχει δηλώσει: «ΘΑ ΒΑΛΩ ΠΛΑΤΗ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ Κ.Υ ΜΥΤΙΚΑ».
Καλή αρχή κ. Νικόπουλε και καλή δύναμη!
Να είστε βέβαιος ότι η ιστορία του Κ.Υ Μύτικα, θα σας καταγράψει θετικά, όπως και τον άλλο συμπατριώτη μας τέως Υπουργό Υγείας κ. Αλέκο Παπαδόπουλο, που το ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕ σε Κ.Υ με προβλεπόμενες στο ΦΕΚ, 24 νομοθετημένες θέσεις ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων και προσωπικού, καθώς και 6 θέσεις οδηγού ασθενοφόρου!
Έχετε λοιπόν ελεύθερο το πεδίο να δράσετε για να διοριστούν γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων. Καρδιολόγος, Ακτινολόγος, Παιδίατρος κ.λπ. Όταν με εισήγηση μου, ο αείμνηστος φίλος μου Νικόλαος Χιόνης, ιδιοκτήτης μεγάλης διεθνούς κατασκευαστικής εταιρείας, δώρισε 2 φορές ασθενοφόρο αυτοκίνητο, τα γειτονικά Κέντρα Υγείας δεν είχαν.
Εμείς όμως δεν έχουμε οδηγούς ασθενοφόρων!
Σπεύσατε λοιπόν κύριε Νικόπουλε τώρα, που με αφορμή και την πανδημία διορίζονται γιατροί, να διορίσετε και στο Κ.Υ Μύτικα.
Είναι κρίμα και αδικία ανήμποροι και γερόντοι άνθρωποι, να τρέχουν σε Μεσολόγγι, Αγρίνιο, Πρέβεζα, Λευκάδα. Τα χωριά του τ. Δήμου Αλυζίας και των Νήσων Καλάμου και Καστού θα σας ευγνωμονούν.

Μύτικας 31 Μαΐου 2022

Νίκος Θωμά Νταής, σ. Συμβολαιογράφος
Επίτιμο Μέλος της Εθνικής Ομοσπονδίας Ιταλικού Τύπου
FEDERAZIONE NAZIONALE STAMPA ITALIANA (FNSI)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο