Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022

Άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου ! Προσφυγές Γαλούνη και Στάικου σε Ελεγκτή Νομιμότητας και Ελεγκτικό Συνέδριο . Γράφει ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ


Άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου !
Γράφει ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ
Προσφυγές Γαλούνη και Στάικου σε Ελεγκτή Νομιμότητας και Ελεγκτικό Συνέδριο....

Στα άκρα η κατάσταση στο Δήμο Ξηρομέρου με την αντιπαράθεση Συμπολίτευσης και Αντιπολίτευσης να έχει ξεπεράσει τα όρια και με ΄΄πέτρα του σκανδάλου’’ το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό για το 2022. Και κυρίως την απόφαση της Δημοτικής Αρχής 34/2022 να αναθέσει το έργο και το προβλεπόμενο κονδύλι των 500.000 ευρώ- που προορίζεται για αντιπλημμυρικά έργα του 2021- σε εργολάβο, χωρίς διαγωνιστικές διαδικασίες.

Η αντιπολίτευση επικαλείται μια σειρά από νομικά επιχειρήματα, τα οποία, κατά την εκτίμησή της, ισχυροποιούν την άποψή της ότι οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για , και κατά την ψήφιση του ΤΠ αντιβαίνουν στην κείμενη Νομοθεσία και συνιστούν βάσιμο λόγο ακύρωσης, της εν λόγω απόφασης 34/2022, που υπερψηφίστηκε στη Συνεδρίαση του ΔΣ στις 16 Μαίου.

Αυτό που φοβόμουν ότι θα συμβεί , ελλείπουσας της συνεννόησης και της συναίνεσης μεταξύ των δύο πλευρών, συνέβη. Και έτσι το όλο θέμα ξεφεύγει, πλέον, των ορίων του Δήμου, αλλά και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και μεταφέρεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο, τον Άρειο Πάγο, τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και αλλού, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για το ίδιο το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό, αλλά κυρίως για τη Λειτουργία του Δήμου και, γιατί όχι, και για την φήμη του.

Κιόλα αυτά, γιατί φαίνεται ότι η συναίνεση είναι λέξη κενή περιεχομένου, πρωτίστως, για την Δημοτική Αρχή, που ‘’έχει το μαχαίρι και το πεπόνι’’. Αντ αυτής, κυρίαρχο ρόλο παίζει η αρρωστημένη κουλτούρα της άγονης αντιπαράθεσης, που εδράζεται σε κομπλεξικές συμπεριφορές, ανόητη έπαρση, εγωισμό ακόμα και σε τραμπουκισμό.

Κύριοι της Συμπολίτευσης, ‘’ανέμους σπείρατε, θύελλες θα θερίσετε’’.

Αλλά οι Δημότες, σε τι σας φταίνε; Στο ότι σας εμπιστεύτηκαν την τύχη ους, την τύχη του Δήμου και του τόπου ; Όλους εμάς γιατί μας αγνοείτε; Κοινώς, γιατί ‘’μας γράφετε, εκεί που δεν πιάνει μελάνι;’’

Έχει ξεχασθεί εντελώς, ο ρόλος και ο σκοπός για τον οποίο οι αιρετοί βρίσκονται στο Δημοτικό Συμβούλιο και πρέπει να τους θυμίσουμε, για κόμη μία φορά, ότι δεν είναι άλλος από το να εργασθούν με όλες τις δυνάμεις τους, για το καλό του τόπου, των Δημοτών και του ίδιου του Δήμου, που οι πράξεις τους τον δυσφημούν ανά το Πανελλήνιο.

Ως προς τον Προϋπολογισμό, αν η πληροφορία μου είναι ορθή, θα συζητηθεί εκ νέου την ερχόμενη Τρίτη το βράδυ. Τι θα συμβεί, δεν είμαι σε θέση να εκτιμήσω. Όλα τα ενδεχόμενα είναι, πλέον, ανοικτά.

Ρωτήστε τους πρωταγωνιστές του σήριαλ, ή τον σεναριογράφο. Όχι, πάντως εμένα!

Ακολουθούν οι προσφυγές Γαλούνη και Στάικου.

 

 

Αστακός 1/6/2022

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΤΑΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ» ΚΑΙ ΕΛΑΣΣΩΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ.

 

ΠΡΟΣ:

·         Κ. Πρόεδρο Ελεγκτικού Συνεδρίου

Βουρνάζου 4, Αθήνα, 11521

·         Κ. Προϊστάμενο Ελεγκτικού Συνεδρίου Νομού Αιτωλοακαρνανίας

Κύπρου 35, Μεσολογγι, Αιτωλοακαρνανία, 30200

·         Κ. Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης

Λεωφ. Κηφισίας 1, Μενεμένη, Αττική, 115 23

·         Συνήγορο του Πολίτη

Χαλκοκονδύλη 17, Αθήνα, 10432

·         Κ. Εισαγγελέα Αρείου Πάγου

Λεωφόρος Αλεξάνδρας 121, Αθήνα, 11522

·         Κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου

Χαρ. Τρικούπη 34, Μεσολόγγι, 30200

 

Κύριοι,

Με την επιστολή μας αυτή σας γνωρίζουμε ότι ο Δήμος Ξηρομέρου απέστειλε στο Ελεγκτικό Συνέδριο Αιτωλοακαρνανίας σχετικό φάκελο για την εκτέλεση του έργου «Πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν από θεομηνίες».

Συγκεκριμένα με το σχετικό φάκελο απέστειλε και την υπ. αριθμ. 104/2022 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής αρ. πρωτ. 4847/26-05-2022 ΑΔΑ: 6ΩΤ7ΩΚΖ-1ΗΗ σύμφωνα με την οποία αποφάσισε την έγκριση του 1ου Πρακτικού Διαγωνισμού για την αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν από θεομηνίες στο Δήμο Ξηρομέρου προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.

Η παραπάνω απ’ ευθείας ανάθεση έγινε με τη διαδικασία της Διαπραγμάτευσης σύμφωνα με το άρθρο 32 παρ. 2γ του Ν.4412/16 και αιτείται από το Ελεγκτικό Συνέδριο την έγκριση σύναψης του σχετικού συμφωνητικού με τον Ανάδοχο του έργου.

Η παραπάνω διαδικασία κατά την κρίση μας είναι παράνομη και καταχρηστική διότι δεν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες που απαιτούνται.

Σας ενημερώνουμε ότι ο Δημοτικός Σύμβουλος και Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Δυνατό Ξηρόμερο, Πρώτα ο Πολίτης» και της Μείζονος Αντιπολίτευσης καθώς και Μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου  έχει κάνει προσφυγή ενώπιον της Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 152 του Ν.4463/2006 κατά της αριθμ. 16/2022 απόφασης Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ξηρομέρου σύμφωνα με την οποία αποφασίστηκε η εν γένη διαδικασία με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση.

Σας ενημερώνουμε ότι η παραπάνω Προσφυγή του κυρίου Γαλούνη δεν έχει εξεταστεί ακόμη από την αρμόδια επιτροπή του άρθρου 152. Ως εκ τούτου η όλη διαδικασία της διαπραγμάτευσης βρίσκεται στον αέρα και δεν έχει τελεσιδικήσει.  Συνημμένα σας αποστέλλουμε τη σχετική Προσφυγή.

Σας ενημερώνουμε επίσης πως κατά της αριθμ. 104/2022 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής που ενέκρινε το παραπάνω 1ο Πρακτικό του Διαγωνισμού έχει κατατεθεί προσφυγή σε πρώτη φάση για την κρίση νομιμότητας της παραπάνω απόφασης στο Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας.

Σας γνωρίζουμε επίσης ότι ο Δήμος Ξηρομέρου στις 9-02-2021 επιχορηγήθηκε με το ποσό των 400.000 ευρώ για την αντιμετώπιση ζημιών από θεομηνίες. Ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή έρχεται σήμερα με δεκαέξι (16) μήνες καθυστέρηση και αναθέτει τις εργασίες αυτές κάνοντας χρήση του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν.4412/2016.

Συνεπώς αποδεικνύεται περίτρανα ότι ο χρόνος εκδήλωσης της ειδικής περίστασης (θεομηνίες) με τον χρόνο ανάθεσης των εργασιών δεν βρίσκονται σε χρονική εγγύτητα, ώστε να μην είναι δυνατόν να τηρηθούν οι προθεσμίες που προβλέπονται για την ενέργεια διαγωνισμών.

Άρα στη συγκεκριμένη περίπτωση όπως αποδεικνύεται δεν συντρέχουν οι λόγοι του κατεπείγοντος και το έργο πρέπει να ανατεθεί ύστερα από διαγωνιστική διαδικασία σύμφωνα με την  ΕΛ. ΣΥΝ. Πράξη 318/2019 Κλιμ. Τμ. 7.

Επειδή κατά την κρίση μας για την παραπάνω Απ΄ευθείας Ανάθεση με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης δεν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες παρακαλούμε όπως το Ελεγκτικό Συνέδριο να μην προχωρήσει στην έγκριση της σχετικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ξηρομέρου και του Αναδόχου του έργου.

Επιφυλασσόμαστε παντώς νομίμου δικαιώματος έτσι ώστε να τηρηθεί πλήρως η νόμιμη διαδικασία που απαιτείται για να προστατεύσουμε τα οικονομικά συμφέροντα του Δήμου.

 

Ο Αιτών

 

Παναγιώτης Στάικος
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Αναζωογόνηση Ξηρομέρου»
και Ελάσσονος Αντιπολίτευσης.

 

Συνημμένα: 2

·         Προσφυγή κατά της αριθμ. 16/2022 Απόφαση Οικονομικής Επιτροπής

·         Πράξη 318/2019 Ελεγκτικού Συνεδρίου Κλιμ. Προοληπτικού Ελέγχου Δαπανών στο
VII Τμήμα

 


ΠΡΟΣΦΥΓΗ  ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ ΓΑΛΟΥΝΗ 








 

 

46 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι δύο ηγετικές πολιτικές ομάδες των δημοτικών παρατάξεων
    του δήμου μας : << Δυνατό Ξηρόμερο Πρώτα ο Πολίτης >>
    και << Αναζωογόνηση Ξηρομέρου >> με τον λαθεμένο και ανεύθυνο πολιτικά τρόπο που αντιπολιτεύονται , κατα την προσωπική μου πολιτική άποψη ζημιώνουν πολιτικά την κοινωνία του δήμου μας, αφού απο κοινού προσπαθούν μάταια όμως να παρεμποδίσουν την εξέλιξη των τεχνικών έργων στο δήμο μας.
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό είναι το νέο το καθαρό αγκαπουλα πάμε τσάρκα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο λύκος αντάρα θελει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όπου και να περάσεις τώρα στη παραλία βλέπεις άτομα πάνω από ένα τηλ και γράφουν σχόλια. Χαχαα. Α αχαχαχαχαχαχαχαχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άριστη ενημέρωση κύριε Θωμά,σας ευχαριστούμε επιτέλους η περιοχή έχει σωστή δημοσιογραφία σωστή ενημέρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βάλε όλα τα σχόλια. Δεν είναι υβριστικά αλήθειες λένε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πότε έγιναν όλα αυτά που γράφει ο Τομ ρε παιδιά;πράγματι είναι σοβαρά έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θα έπρεπε να ντρέπεστε εσείς της δημοτικής αρχής είπατε θα φέρετε αλλαγή αλλά χειρότερα από τους άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το νέο που θα έδιωχνε το παλιό ρε πάμε δυνατά απευθείας αναθέσεις ρε πάμε ρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΓΙΑ ΣΤΑΘΗΤΑΙ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΠΟΥ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΤΑΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΝΔΗΜΑΡΧΟ ΔΙΝΗ ΜΑΧΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΛΛΑ ΔΡΝ ΕΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΤΕΛΗΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΡΗΧΝΑΙΤΑΙ ΕΚΕΙ ΕΥΘΙΝΕΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΦΥΓΑΝ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΦΤΕΗ ΜΟΝΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ ΠΡΟΣΠΘΗΑ ΚΑΝΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟΥ ΕΙΠΑ ΝΑ ΜΗ ΞΑΝΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΠΟΤΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΠΗΣΤΗΜΟΝΑΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΟΡΗΦΕΣ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗ ΚΟΡΙΦΗ ΤΗΣ ΒΕΛΟΥΤΣΑΣ ΑΣ ΜΕ ΑΚΟΥΓΕ ΤΟΤΕ Η ΑΣ ΜΕ ΑΚΟΥΣΗ ΤΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Θωμά με αυτά τα χρήματα ο Λευτέρης από Αστακό θα φέρει τα κρυστάλλινα νερά τα κρουαζιερόπλοια και τους κρεμαστούς κήπους μαζί με το Μάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ο παλιο με καθε τροπο θελει να επιστεψει στην μασα και προσπαθει να αποτρεψει μια νεα τετραετια τριανταφυλλακη , αμ δε ο κοσμος βλεπει και ξερει πλεον. Οτι καιι να κανουν ο τριανταφυλλακης θα ειναι ξανα δημαρχος !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. κολλιαδες , γαλουνηδες και μπαρμπαθωμαδες .. να επιστεψουν θελουν με καθε τροπο . ο κοσμος ομως εχει αποφασισει ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Όλα αυτά ποιος τα πληρώνει;δικηγόρους κτλ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλά μιλάμε ο κακός χαμός,τι πράγματα είναι αυτά με αναθέσεις ρέει το χρήμα Ξηρομερίτες ξυπνήστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Όπως τα λέει εδώ ο κύριος Μπαρμπαρούσης δέν είναι ένα απλό θέμα,είναι ένα μεγάλο ζήτημα με βάθος και τρύπα στο πάτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ , ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ,ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ . ΒΡΕ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ ΤΟ 2019 ΚΑΙ ΤΟ 2023 ΘΑ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΕΤΕ ΠΑΛΙ ΝΥΧΤΑ ΘΑ ΦΥΓΕΤΕ ΜΕ ΣΚΥΜΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ο κος Γιαννέλης για την ταμπακιέρα ούτε μιλιά. Του λένε για τις απευθείας αναθέσεις μιλάει για το καιρό, του λενε για τα 500.000 μιλάει για τα θερινά Ατσαλάκωτα όνειρά του. Μια αναφέρεται ως απλός υποστηρικτής της συμπολιτείας και μια ως υποστηρικτής του Τρίκαρδου Κατοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε για πολιτικά θέματα του δήμου μας
      και επι της πραγματικότητας
      μπορούμε να συζητάμε εδώ στο Ξηρόμερο-news
      σε επίπεδο όμως φανταστικό δέν με εκφράζουν
      συζητήσεις φάνταστικές.
      Καλησπέρα Φίλε μου !
      Σπύρος Ν. Γιαννέλης

      Διαγραφή
    2. Κυριε Γιαννέλη τα 500.000 με απευθείας ανάθεση είναι φαντασίωση; Δεν είναι μείζον πολιτικό θέμα; Θα σας ρωτώ συνεχώς.

      Διαγραφή
    3. Φίλε μου προφανώς και δέν φανταστικό το θέμα αυτό αλλά είναι πραγματικό και μείζον ζήτημα.
      Οταν λοιπόν η λεγόμενη << εναλλακτική πρόταση >> των 13 δημοτικών συμβουλων της αντιπολίτευσης του δήμου μας
      για το Τεχνικό Πρόγραμμα πλειοψήφησε στην συνεδρίαση την 13/4/2022 του Δ.Σ. του δήμου μας
      ειχα γράψει τότε το παρακάτω πολιτικό σχόλιο :

      Παρότι δέν αναγνωρίζω πολιτικά τους αιρετούς πολιτικούς εκπροσώπους
      του δήμου μας που αδικαιολόγητα απουσίαζαν απο την τακτική και προγραμματισμένη συνεδρίασή την 30/3/2022 του δημοτικού συμβουλίου
      για κατάρτιση και ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος του έτους 2022
      του δήμου μας, το αποτέλεσμα της συνεδρίασης την 13/4/2022 του δημοτικού συμβουλίου του δήμου μας για το ίδιο επακριβώς θέμα , θεωρείται και είναι το αποτέλεσμα νόμιμο και μέχρι αποδείξεως του αντίθετου και σύμφωνα πάντα με την καθόλα σεβαστή αυτοδιοικητική μας νομοθεσία.
      Σπύρος Ν. Γιαννέλης
      απλός υποστηρικτής της ανεξάρτητης και προοοδευτικής δημοτικής παράταξης
      του δήμου μας:《Συμπολιτεία Ξηρομεριτών》

      Και μετά αποφάνθηκε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας-Ιονίου, οτι η << εναλλακτική πρόταση >> των 13 δημοτικών συμωούλων του δήμου μας δέν είναι νόμιμη η << εναλλακτική των πρόταση >>
      Επομένως ο νύν δήμαρχος και ο εκάστοτε δήμαρχος του δήμου μας πολύ σωστά πράττει κατα την γνώμη μου και εφαρμόζει τις νόμιμες αποφάσεις των αρμοδίων θεσμών της Πολιτείας μας.
      Καλησπέρα Φίλε μου !
      Σπύρος Ν. Γιαννέλης

      Διαγραφή
    4. Εκτός λοιπόν ότι η << εναλλακτική πρόταση >> των 13ών ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ,
      η πρόταση των 13ών δέν είχε και το ανάλογο πολιτικό κύρος και την ανάλογη πολιτική αξιοπιστία.
      διότι το 2019 που πάλι υπήρχαν έκτακτες χρηματοδοτήσεις 900.000 € για θεομηνίες, 1,5 μήνα πριν τις εκλογές, με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, σύμφωνα με το άρθρο 32 του Ν. 4412/2016, η τότε διοικούσα δημοτική παράταξη «ΔΥΝΑΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ - ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ», έσπασε σε 9 κομμάτια το ποσό και το έδωσε με σχεδόν μηδενικές εκπτώσεις.
      Καλημέρα Φίλε μου !
      Σπύρος Ν. Γιαννέλης
      Αρ οντοχώρι

      Διαγραφή
    5. Σπύρος Ν. Γιαννέλης
      Αρχοντοχώρι

      Διαγραφή
    6. Κύριε Γιαννέλη πολλά λόγια για το τίποτα. Δεν σας ρωτω για την εναλλακτική πρόταση των δεκατριών, ούτε για την νομιμότητα της απόφασης της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Σας ρωτω για την διάθεση των 500.000 με απευθείας ανάθεση όχι σε έργα αντιπλημμυρικά ή αντιπυρικά αλλά για ασφαλτοστρώσεις. Περιμένω απάντηση επι του ερωτήματος αυτού.

      Διαγραφή
    7. Φίλε μου θα έλεγα πολύ ευχαρίστως την άποψή μου γι' αυτό που σωστά με ρωτάς.
      Όμως αφού λές ότι λέω : << πολλα λόγια για το τίποτα >> δέν έχει νόημα νομίζω να συνεχίζω να λέω πολλα λόγια για το τίποτα.
      Καλό μεσημέρι Φίλε μου !

      Διαγραφή
  23. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ο Γαλούνης βλέπει ότι δέν πρόκειται να κερδίσει
    το Ηγέτη Γιάνη Τριανταφυλλάκη
    και "πιιάστηκε" ο Γαλούνης απο ενα ζήτημα και τραβάει το σχοινή
    για να φαίνεται ότι ειναι ο δυνατότερος αντίπαλος του Τριανταφυλλακη.
    Ζητημα τωρα ο Γαλούνης εχει πάνω απο 15 %
    ο άλλος ο αργηγος ( πατερϊτσα ) ειναι του Γαλουνη γιατί και ο πατερίτσας ζήτημα να εχει τώρα πάνω απο 5 % ποσοστό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Θ. ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ
    Για τον/την 11.54 μμ
    «Ο ασκός του Αιόλου»

    Η χρήση της φράσης στον πληθυντικό θα μπορούσε να δικαιολογηθεί σε περιπτώσεις που δηλώνεται σειρά δυσάρεστων εξελίξεων.

    Παραδείγματα:

    Πολλοί φοβούνται ότι με την αποχώρηση του βουλευτή άνοιξε ο ασκός του Αιόλου και θα ακολουθήσουν και άλλοι.

    Ο αποτυχημένος ανασχηματισμός άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου για την κατάρρευση της κυβέρνησης.


    Πηγή:
    Λεξικό Των Δυσκολιών Και Των Λαθών Στη Χρήση Της Ελληνικής, Γ. Μπαμπινιώτης
    Το Λέμε Σωστά; Το Γράφουμε Σωστά; Ίνα Αναγνωστοπούλου, Λία Μπουσούνη-Γκέσουρα
    sostoslogos.gr


    H τυπικά ορθή μορφή της έκφρασης είναι ανοίγω τον ασκό του Αιόλου, καθόσον ο Αίολος κρατούσε τους ανέμους μέσα σε έναν ασκό, όχι σε πολλούς· ωστόσο στη χρήση της έκφρασης επικρατεί ο πληθυντικός ασκοί, ως περισσότερο παραστατικός, εμφατικός τύπος
    Ν. ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ
    Τι σημαίνουν αυτά ; Με απλά λόγια ότι σου ξέφυγε η λεπτομέρεια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  27. Ο συμπατριώτη μας κος Θωμάς Μπαρμπαρούσης
    σε προχθεσινή δημόσια ανάρτησή του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης την 31/5/2022 , πρότεινε αε παράγραφο του κειμένου του το εξής σωστό νομίζω και όσον αφορά την παρουσία των 16 δημοτικών συμβούλων του δήμου μας στο δημοτικό συμβούλιο την ημέρα Πέμπτη 2/6/2022 :

    Θωμάς Μπαρμπαρούσης : << Κατά συνέπεια, η παρουσία των 16 στη συνεδρίαση της Πέμπτης επιβάλλεται, κατά την ταπεινή μου γνώμη, και θα πρέπει να συνοδεύεται από τεκμηριωμένα επιχειρήματα και την πρέπουσα κριτική στη Δημοτική Αρχή, μέσα σε πλαίσια κόσμια και σεβασμού των προβλεπόμενων διαδικασιών. >>

    Ωστόσο οι δύο πρώην δήμαρχοι επέμεναν με την αδικαιολόγητη απουσία των, στην πολιτική των ανευθυνότητα.
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ουι μανούλμουτι μας εμελ να παθουμ δε καταλαβεντε τι γραφτε κι οτι Δήμαρχος πάλ ο Γιάννης θανε αμ πως!!!!
    Η.Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αμα πεινασεις τραβα για λαχανα στο ζαφτζανικο Σπυρο Να μας πεις που δουλευεις και ποσο αξιοκρατικα μπηκες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε θεωρώ ότι πρέπει και όταν συζητητάμε ως συνομιλητές εδώ στο Ξηρόμερο-news να απάντάμε σε κάθε ερώτημα που τίθεται και είτε συζητητάμε με ανώνυμους συνομιλητές και είτε με επώνυμους συνομιλητές.
      Επομένως θα απαντήσω στο ερώτημά σου με δέοντα τρόπο που αρμόζει στους κανόνες γενικά της επαγγελματικής δεοντολογίας.
      Κράτα το ερώτημά σου προς το παρόν και να είσαι βέβαιος ότι θα απαντήσω και σύντομα στο ερώτημά σου
      Καλησπέρα Φίλε μου !

      Διαγραφή
  30. Μωρέ τι έχουμε πάθει. Απ τη μια ο Μπαρμπαρούσης αρθογραφεί, απ την άλλη ο Γιαννέλης σχολιάζει. Λέει ο καθένας τις απόψεις τους λες και είναι αυθεντίες και μοναδικοί. Και οι υπόλοιποι τους παίρνουν στα σοβαρά και ασχολούνται μαζί τους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι σε ενδιαφέρει εσένα και σχολιάζεις τους άλλους. άμα θέλεις τα διαβάζεις, δέν είναι υποχρεωτικό. ο κ. Θωμάς ποτέ δέν είπε ότι γράφει για να αποκτησει εξουσία στο δήμο και να γινει δήμαρχος. γραφει για να ξέρεις σωστά
      .να μαθεις να ψηφίζεις τους καλλίτερους και να μήν ψηφίζεις τους χειρότερους στο δήμο.

      Διαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο