Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ : ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΠΑΛΑΙΡΟΥ – ΠΟΓΩΝΙΑΣ - ΒΑΡΚΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ.


Ο Δήμαρχος Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας Γιώργος Αποστολάκης στο προσωπικό του προφίλ facebook έγραψε: Αποκατάσταση ζημιών οδοποιίας Παλαιρου –Πογωνιας –Βαρκου Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας.....


Εγκρίθηκε από την οικονομική επιτροπή του Δήμου η παρούσα μελέτη που αφορά την αποκατάσταση ζημιών, στην οδοποιία της Δ.Ε. Παλαίρου του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, που προκλήθηκαν κατά την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, συνολικού προϋπολογισμού 745.000,00 ευρώ.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έλαβαν χώρα στην περιοχή της Δ.Ε. Παλαίρου, είχαν ως αποτέλεσμα να γίνουν εκτεταμένες ζημιές στο αγροτικό και δημοτικό οδικό δίκτυο όλης της περιοχής.

Δρόμοι έχουν γίνει απροσπέλαστοι από την δημιουργία αυλακώσεων κατά πλάτος της οδού αλλά και λόγω των φερτών υλικών που έχουν εναποθετηθεί στο οδόστρωμα, ιδιαίτερα στο τμήμα Πογωνιάς – Βαθυαβάλη.

Επίσης πρανή υλικά έχουν προκαλέσει μείωση της διατομή της αρκετών οδών και σε αρκετές περιπτώσεις την ολική διακοπή της κυκλοφορίας. Υπάρχων αγροτικοί δρόμοι τσιμεντοστρωμένοι ή ασφαλτοστρωμένοι έχουν αποξηλωθεί τμηματικά και έχουν καθιστοί απροσπέλαστοι λόγω δημιουργίας ανώμαλου οδοστρώματος.

Αποτέλεσμα είναι να υπάρχει δυσχέρεια στην κίνηση των δημοτών καθώς και όλων όσων δραστηριοποιούνται στην περιοχή, αλλά και στην πρόσβαση στις επιχειρήσεις που υπάρχουν στην εν γένει περιοχή. Η μη πρόσβαση στις εγκαταστάσεις και επιχειρήσεις δημιουργεί έντονα προβλήματα επιβίωσης ιδιοκτητών και εργαζομένων σε αυτές, καθώς και στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο.

Οι εργασίες αποκατάστασης των δρόμων είναι άκρως αναγκαίες, πρέπει να γίνουν άμεσα διότι με την παρούσα κατάσταση εγκυμονεί ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος των διερχομένων λόγω της πολύ κακής κατάστασης του οδοστρώματος, επιπλέον στην εν λόγω περιοχή δραστηριοποιούνται πολλές τουριστικές επιχειρήσεις οι οποίες την συγκεκριμένη περίοδο τίθενται σε λειτουργία και με την υπάρχουσα κατάσταση τίθεται θέμα λειτουργίας και βιωσιμότητας τους.

Επίσης με δεδομένο ότι οι εργασίες αποκατάστασης θα πρέπει να εκτελεστούν σύμφωνα με την μελέτη σε 6 μήνες , οι εργασίες θα πρέπει να επισπευστούν ώστε η αποκατάσταση των ζημιών να γίνει άμεσα, χωρίς να δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα, με κίνδυνο την επιδείνωση των συνεπειών.

Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας.

13 σχόλια:

  1. Τα γλέντια της διαπλοκής . Τα 745.000 ΕΥΡΏ με απευθείας ανάθεση, χωρίς δημοσίευση. Ζητείται επώνυμη διάψευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από τη διαύγεια με ΑΔΑ : Ψ06ΧΩ6Ζ-3ΛΜ ΠΡΟΚΎΠΤΕΙ
    την 161/2022 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής- Περί αποδοχή χρηματοδότησης
    του Δήμου Ακτίου –Βόνιτσας με το ποσό των 745.000,00 ευρώ για την «Αποκατάσταση
    ζημιών οδοποιίας Παλαίρου-Πογωνιάς-Βαρκού Δήμου Ακτίου Βόνιτσας»-Αναμόρφωση
    προϋπολογισμού έτους 2022»
    Ομόφωνα
    Αποφασίζει
    1. Εγκρίνει την μελέτη και καθορίζει τον τρόπο εκτέλεσης του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ
    ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΠΑΛΑΙΡΟΥ – ΠΟΓΩΝΙΑΣ - ΒΑΡΚΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ» με τη
    διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση.

    ΣΧΟΛΙΟ:
    Ούτε καν δημοσίευση. Ούτε καν πρόχειρος διαγωνισμός.
    Αποφασίζουνε, διατάζουν, διαπλέκονται και κατασπαράσσουνε το δημόσιο χρήμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητό Ξηρόμερο γιατί δεν αναρτητε όλα τα σχόλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τό Δρόμο για θυριο κουβέντα θά τά πούμε κάποιος πολύ δικό σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απευθείας; Θα φάτε καλά. Φάτε όσο μπορείτε γιατί από του χρόνου σπίτια σας. Θανάση είσαι δήμαρχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παραχωρήσατε τον αιγιαλό για καντίνες. Οι ενοικιαστές μετέτρεψαν τον αιγιαλό σε πολυκατάστημα παραβιάζοντας την έκταση που τους παραχωρήθηκε . Πληρώνουν ελάχιστα χρήματα στο Δήμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι καντίνες φέτος θα έχουν έλεγχο κάθε εβδομάδα δεν μπορεί να νοικιάζουν 600 τετραγωνικά και να παραβιάζουν την έκταση και να χρησιμοποιούν 2500 τετραγωνικά και να γεμίζουν το χώρο με σταθερές κατασκευές άσε που έχουν γίνει εστιατόρια και κλάμπ προσφέροντας φουλ οινόπνευμα

      Διαγραφή
  7. Ποιος λέει μεγαλοφώνως ότι χρηματοδοτεί προεκλογικά τον Αρχιερέα της διαπλοκής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για πες να ξέρουμε να έχουμε υπόψιν και για να γνωρίζουν το πως παίρνονται οι εκλογές. Γιατί κάποιοι τρέχουνε και κάποιοι τα αρπάζουν και Κοκορευονται και από πανω...

      Διαγραφή
  8. Φιλε 1:27 ο καριολης επερνε τις εκλογές διότι δεν υπήρχε σοβαρός αντίπαλος τώρα υπάρχει ο Βασίλης ο ΣΙΩΖΟΣ μόνο αυτός μπορεί να ξηλώσει το καριολικο καθεστώς. Εγω ψήφιζα κασολα αλλά στο πρόσωπο του Σιώζου βλέπω μια μεγάλη αισιοδοξία ότι ο. ΣΙΩΖΟΣ μπορεί να. Το συντρίψει το καριολικο καθεστως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΩΡΊΣ ΤΟΝ ΜΕΓΆΛΟ ΚΑΡΙ Ο ΣΙΩΖΟΣ ΕΊΝΑΙ ΕΝΑ ΤΊΠΟΤΑ.ΜΙΑ ΤΡΎΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΌ ΘΑ ΚΆΝΕΙ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΦΈΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΣΕΙ ΤΟ ΚΑΣΟΛΑ. ΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΆΒΕΙ ΑΥΤΌ ΚΑΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΗ ΦΩΛΙΆ ΤΟΥ.

      Διαγραφή
  9. Για το σχολιο των 10:50
    Ψηφιζεις οποιονδηποτε για να φυγει ο Δημαρχος.
    Μηπως ειναι καλυτερα να μην πας να ψηφισεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σε πια φωλιά να γυρίσει ο ΣΙΩΖΟΣ στη φωλιά που είναι οι Μαγαρες τα φασιστακια αυτά που ξέρατε να τα αφήσετε και μην ξεχνάτε ότι ο Βασίλης ο ΣΙΩΖΟΣ έβαζε πάντα πλάτη για να εκλεγεί ο Γιώργος δήμαρχος. Το να κατηγορείτε το σιωζο πελεκάτε το ίδιος το ποδαράκι γιατί η δύναμη του Σιώζου είναι μεγάλη πολύ μεγαλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο