Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

Έτοιμη η 3η τοιχογραφία του ArtWalk 7 από τον D*Face! “Bad Hair Day”


«Να εμπνέω άλλους ανθρώπους είναι το καλύτερο πράγμα που θα μπορούσα να κάνω ποτέ με τα έργα τέχνης μου! Συνειδητοποιώ ότι δεν μπορούν όλοι να αντέξουν οικονομικά να αγοράσουν έναν καμβά,..... αλλά μπορούν ίσως να αγοράσουν αυτοκόλλητα ή ένα μπλουζάκι και οι τεράστιες τοιχογραφίες στον αστικό χώρο είναι δωρεάν για το κοινό και αυτό, για εμένα, είναι πραγματικά το πιο συναρπαστικό πράγμα!»,

μας λέει με ενθουσιασμό ο D*Face, o οποίος ταξίδεψε από το Λονδίνο του Η.Β. για να δημιουργήσει την τρίτη τοιχογραφία του 7ου Διεθνούς Street Art Festival Πάτρας | ArtWalk 7.

Το ημερολόγιό του είναι πάντα κλεισμένο για τα επόμενα 2 χρόνια, οπότε το γεγονός ότι ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της Art in Progress αποτελεί τεράστια τιμή για τη διοργάνωση και την πόλη. Για τον ίδιο, όταν κάποιος του προσφέρει ένα τόσο καλό project, όπως το να επισκεφθεί την Πάτρα, όπου δεν θα υπήρχε τρόπος να έρθει ποτέ να ζωγραφίσει, τον γεμίζει ενθουσιασμό και, αν η διοργάνωση ανταποκρίνεται στις προϋποθέσεις που έχει θέσει για τη δουλειά του, τότε δέχεται με χαρά.

Η έμπνευση για τα έργα του D*Face έρχεται μετά από έρευνα που πραγματοποιεί σχετικά με την ιστορία της πόλης και της χώρας του project και, μετά, έχει σειρά ο πειραματισμός σε σχέση με τη δική του τεχνοτροπία, έτσι ώστε η δουλειά του να διατηρείται πάντα επίκαιρη και φρέσκια τόσο για τα δικά του στάνταρ, αλλά και για το κοινό του.

Για τη συγκεκριμένη τοιχογραφία, ο D*Face άντλησε την έμπνευσή του από την ελληνική μυθολογία και, συγκεκριμένα, από το θηλυκό και το αρσενικό στοιχείο και τον τρόπο που αυτό απεικονιζόταν στην Αρχαία Ελλάδα. Η ιστορία της Μέδουσας, του κεντρικού προσώπου της τοιχογραφίας, η οποία παραδοσιακά παρουσιάζεται εκδικητική και απεικονίζεται αποκεφαλισμένη, θεωρεί ότι είναι μία τραγική ιστορία. Οπότε, μια σύγχρονη απεικόνιση της με το δικό του στυλ και τους δικούς του χαρακτήρες έμοιαζε μονόδρομος. Το κοινό είναι ελεύθερο να ερμηνεύσει με τον δικό του τρόπο την τοιχογραφία.



Στην Πάτρα, του τράβηξε την προσοχή η ενέργεια της πόλης, οι τοιχογραφίες των προηγούμενων ArtWalk και τα πολλά graffiti που υπάρχουν στους τοίχους της, καθώς εντυπωσιάζεται από τον «διάλογο» που υπάρχει ανάμεσα στον κόσμο και την πόλη και, ακόμα κι αν δεν καταλαβαίνει τη γλώσσα, μπορεί να νιώσει την ενέργεια που



υπάρχει, το πολιτικό στοιχείο και την απογοήτευση, αλλά και τα στοιχεία δημιουργικότητας που προκύπτουν μέσα από αυτό.

Δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος από την οργάνωση, την συνέπεια, τον επαγγελματισμό και την προθυμία της ομάδας του ArtWalk να βοηθήσει σε όλα τα στάδια και επισημαίνει ότι είναι σπάνια στοιχεία για να τα βρει κανείς σε διεθνείς διοργανώσεις.

Στη Ελλάδα θα ξαναέρθει σίγουρα για να ζωγραφίσει σε κάποιο ελληνικό νησί!


Την 51η συνολικά τοιχογραφία του ArtWalk μπορείτε να θαυμάσετε από κοντά στην οδό Κορίνθου 50.

Περισσότερες πληροφορίες για τον D*Face, μπορείτε να βρείτε εδώ

Σας προσκαλούμε να θαυμάσετε την 3η τοιχογραφία του ArtWalk 7 από κοντά!

Τo ArtWalk 7 τελεί υπό την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, την θερμή βοήθεια των χρυσών χορηγών Χρυσανθόπουλος Α.Ε. (πατρινή εταιρία ανυψωτικών μηχανημάτων) και VECHRO (ελληνική βιομηχανία χρωμάτων) και των μεγάλων χορηγών Coffeebrands (πατρινή αλυσίδα καφέ) και ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ.

Περισσότερες πληροφορίες για τον οργανισμό και τις δράσεις του μπορείτε να βρείτε:
στην ιστοσελίδα μας www.artinprogress.eu,
 στο Facebook (Art In Progress) (ArtWalk) ή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο