Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

Χρήστος Παλούκης :Το χρυσό στεφάνι που βρέθηκε στο Θυρρειο το 1973 ΒΡΊΣΚΕΤΑΙ εκτεθειμένο στο Νέο Μουσείο της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου . .



πηγη facebook   Χρήστος παλουκης 

Μετά την πρώτη παρουσίαση του χρυσού Στεφανίου και πλήθος κτερισμάτων που βρέθηκε το 1973 στο Θυρρειο, στο Μουσείο Αγρινίου , και μέχρι τότε κανείς δεν γνωρίζει την τύχη του περιπλανιόταν από αποθήκη σε αποθήκη...πλέον ΒΡΊΣΚΕΤΑΙ εκτεθειμένο στο Νέο Μουσείο της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου!........

Εννοείται πως δεν θα σταματήσουμε τους αγώνες σύμφωνα και με τη δέσμευση της υπουργού Πολιτισμού για επέκταση του Μουσείου Θυρρείου ως προς την επιστροφή του Στεφανίου και πλήθος άλλων αρχαίων θησαυρών στον φυσικό τους χώρο..












9 σχόλια:

  1. τι δουλειά έχει στο Μεσολόγγι, το Θύρειο έχει μουσείο, να επιστραφεί άμεσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως πρέπει να υπάρχουν σωστές υποδομές;

      Διαγραφή
  2. Και τα μάρμαρα του Παρθενώνα εκτίθενται στο Μουσείο του Λονδίνου, τι θέλει να μας δείξει ο "πρόεδρος";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα μαρμαρα του Παρθενώνα Αφαιρέθηκαν και κλάπηκαν από τον Τόμας Μπρους, 7ο κόμη του Έλγιν, πρέσβη στην Οθωμανική Αυτοκρατορία από το 1799 μέχρι το 1803, και μεταφέρθηκαν στην Βρετανία το 1806.
      ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΕ....
      Εκτος εαν εχεΑυτοκρατοκαι το στεφάνι. ...
      Εαν εχει μουσειο το Θυρειο πρεπει να επιστραφεί εκεί δεν χωράει αντίλογος

      Διαγραφή
    2. Επειδή επιτίθεσαι θα σου απαντούσα ανάλογα. Τροφή για σκέψη:
      Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης:
      Το έργο «Εξοπλισμός - Έκθεση Νέου Μουσείου Νικόπολης», προϋπολογισμού 1.400.000 ευρώ, που υλοποιείται από τη ΛΓ΄ ΕΠΚΑ στο πλαίσιο του Γ΄ Κ.Π.Σ. (ΠΕΠ Ηπείρου), περιλαμβάνει τη μεταφορά, καταγραφή, φωτογράφηση και αποθήκευση των αρχαιοτήτων στο νέο κτίριο, τη συντήρηση των εκθεμάτων, τον εξοπλισμό αποθηκών, εργαστηρίων συντήρησης, γραφείων, εκθεσιακών και κοινόχρηστων χώρων, τη σύνταξη μουσειολογικής - μουσειογραφικής μελέτης, και τέλος, την έκθεση των αρχαιοτήτων στο νέο Μουσείο.
      Αν κατάλαβες

      Διαγραφή
  3. 'Ηταν από τα πρώτα στεφάνια που βρέθηκαν στην Ελλάδα ,σύμφωνα με τους αρχαιολόγους ανεκτίμητης αξίας. Είναι πολύ σημαντικό τα αρχαία ευρήματα να βρίσκονται στο χώρο που βρέθηκαν και γιατί αποκτούν μεγαλύτερη αξία και για την ανάπτυξη του κάθε χωριού. Ας φροντίσουν όλοι μαζί να δημιουργήσουν τις κατάλληλες υποδομές και να επιστραφεί στο Θύρρειο , στον τόπο που βρέθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπάρχουν μουσείο στο Αγρίνιo, μουσείο στο Θέρμο, μουσείο στην πρωτεύουσα του νομού το Μεσολόγγι και μουσείο στο Θύρρειο.
    Η προϊσταμένη θεωρεί ο πρόεδρος ότι θα κάνει ενέργειες εκεί που φωτογραφίζεται να γίνει ένα καλό μουσείο στο Θύρρειο για να χάσει την αίγλη του το μουσείο της έδρας που εργάζεται κιόλας;
    Μετά τι θα έχουν να εκθέσουν;
    Ούτε μία πιθανότητα στο εκατομμύριο δεν υπάρχει.
    Εδώ με το ζόρι ανοίγει 6μήνες το χρόνο στο Θύρρειο.
    Αλλαγή πλευρού και συνεχίστε τον ύπνο του δικαίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άνοιξε αυτιά, μάτια μεγάλε πρόεδρε και μην συγκρούεσαι τόσο "...σε πολλά θέματα δεν δίστασε να συγκρουστεί με όποιον χρειάστηκε ή πήγαινε κόντρα στα συμφέροντα του Θυρρείου, όπως με το Χρυσό Στεφάνι και καθόλου τυχαία δεν είναι η ενεργός συμμετοχή του στο Λαογραφικό Μουσείου Θυρρείου Βόνιτσας."
    https://youtu.be/yzkZ-zmLvsI

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο