Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Με θρησκευτική λαμπρότητα γιορτάστηκε ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Πολιούχος του ΑΣΤΑΚΟΥ -[ΦΩΤΟ: Make Art]









Στην θεία λειτουργία χοροστάτησε ο μητροπολίτης μας κκ Κοσμάς, ενώ το «παρών» έδωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης

      Με θρησκευτική κατάνυξη τελέστηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον πολιούχο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αστακού. 
      Σήμερα ανήμερα της εορτής, την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019, τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και στην συνέχεια Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά. Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, έλαβαν μέρος επίσης ο Αρχιμανδρίτης π. Δαβίδ Μπαζούλας, ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Αστακού Αρχιμ. π. Ιερόθεος Κοκώσης, ο π. Δημήτριος Τέγας και ο αρχιδιάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως π. Χρυσόστομος Κελεπούρης........



         Πλήθος κόσμου παρακολούθησαν την Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια ακολούθησε η περιφορά της Εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατέληξε στην παραλία όπου τελέστηκε Δοξολογία.

       Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, Ο Αντιπεριφερειάρχης Λάμπρος Δημητρογιάννης, η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Αστακού Αρετή Γριτσίπη, ο π. Δήμαρχος Ξηρομέρου Ερωτόκριτος Γαλούνης, ο γιατρός και πρώην Δήμαρχος Αστακού Παναγιώτης Στάικος, ο π. Αντιπεριφεριάρχης Γιάννης Λύτρας, Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι των Αστυνομικών και λιμενικών αρχών.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΣΤΑΚΙΩΤΕΣ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ...



















































5 σχόλια:

  1. Μας τίμησε ο Νεκταριος Φαρμακης και είδαμε επιτέλους ένα περιφερειάρχη να τιμά τον πολιούχο μας. Εύχομαι ο Άγιος Νικόλαος ο προστάτης του Αστακού μας, της έδρας του Δήμου μας, να κάνει το θαύμα του να έχουμε νέρο, δρόμους, αποχέτευση επιτέλους. Μόνο με τη βοήθεια Του υπάρχει ελπίδα. Μόνο με Φαρμάκη και Τριανταφυλλακη μπορεί να κάνει το θαύμα του ο Αγιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλά κάνεις και είσαι δεξιός, αλλά προσπάθησε να μήν είσαι πολιυικά πονηρός και θέλεις με αυτό το πολιτικό σου σχόλιο να ταυτισεις την θρησκεία με το κομμα σου.
      Αντε ανόητε και πονηρέ του δήμου.

      Διαγραφή
  2. Χρονια πολλα στον Αστακο μας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φαρμάκης, Δημτρογιαννης, Τριανταφυλλάκης. Νέοι άνθρωποι στην πρώτη γραμμή. Καλό είναι αυτό από μόνο του. Μακάρι να φανούν και αντάξιοι της εμπιστοσύνης του κόσμου. Αλλά πραγματικά είναι αισιόδοξο να βλέπεις νέους ανθρώπους. όσο για την πείρα των παλιών την γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια. Εδώ που έχουμε φτάσει, από την πολύ πείρα έχουμε φτάσει. Καλή επιτυχία στο έργο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο