Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ σήμερα, λόγω έλλειψη απαρτίας!!!

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ. -ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ "ΚΥΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ" ΚΑΙ "ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΠΙΔΑΣ"

               Δεν πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα Παρασκευή 27/12 συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου μας λόγω έλλειψης απαρτίας
        Στην συνεδρίαση δεν προσήλθαν αν και κλήθηκαν εμπροθεσμα (5 ημέρες πριν) οι παρατάξεις "Κύμα αλλαγής" του Αθανασίου Κασολα και "Συμφωνία Ελπίδας" του Δημήτρη Μασούρα. 
         Όπως είναι γνωστό στην συνεδρίαση θα λαμβάνονταν αποφάσεις για σοβαρά ζητήματα όπως η κατάρτιση και ψήφιση του Τεχνικού προγράμματος του Δήμου για το έτος 2020, η υποβολή προτάσεων για ένταξη σε διάφορα προγράμματα, η έγκριση του απολογισμού του 2018..........


            Ωστόσο οι συγκεκριμένες παρατάξεις χρησιμοποιώντας ασήμαντες δικαιολογίες επέλεξαν την αποχή από την ουσιαστική συζήτηση, ιδιαίτερα για το τεχνικό πρόγραμμα. 

            Πρώτο θέμα στο Δ.Σ. ήταν η έγκριση απολογισμού - ισολογισμού του έτους 2018. 
Να θυμίσουμε τι έχει γίνει με αυτό.? Το καταψήφισαν στην Πρώτη συνεδρίαση. Ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης έκρινε άκυρη την απόφαση τους. Ο κ. Μασούρας προσέφυγε στην επιτροπή του άρθρου 152 ζητωντας την ακύρωση της αποφασης του Συντονιστή. 
           Στην επιτροπή αυτή απορρίφθηκε η προσφυγή του κ. Μασούρα και ζητήθηκε η έγκριση του απολογισμού από το Δ.Σ. Άραγε τώρα τι θα ψήφιζαν.? Θα ενέκριναν ή όχι τον απολογισμό.? 
         Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ. Δεν ήρθαν στο Δημοτικό Συμβούλιο γιατί δεν είχαν να καταθέσουν ολοκληρωμένη πρόταση για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου. Ο νόμος έχει αλλάξει και απαιτεί από τις παρατάξεις να έχουν ολοκληρωμένες και κοστολογημενες προτάσεις για να μπορούν αυτές να τεθούν σε ψηφοφορία. Αν και είχαν ειδοποιηθεί προφορικά 15 ημέρες πριν την συνεδρίαση φαίνεται ότι δεν καταφεραν ν παρουσιάσουν πρόταση γιατί απλά δεν εχουν.

Όσο για τις αιτιάσεις του κ. Κασολα να πούμε τα εξης:
1)-Ο σύμβουλος κ. Παξινός Δημήτρης προσκληθηκε στην επιτροπή ποιότητας ζωης μέσω του προσωπικού του email στης 23/12/2019 και ώρα 12:56 μ.μ.
2)-Οι διαταγες πληρωμής αποτελούν δικαστικες πράξεις άμεσα εκτελεστες. Περισσότερα για αυτό στο επόμενο Δ.Σ. αν αποφασίσετε να προσελθετε. Εμείς θα επιμείνουμε καταθέτοντας ολοκληρωμένη πρόταση (στα πλαίσια των οικονομικών δεδομένων του δήμου) για το τεχνικό πρόγραμμα θέτοντας τους βασικούς αναπτυξιακούς στόχους και διεκδικώντας ακόμα περισσότερα κονδύλια . Δεν είναι τυχαίο ότι ο Δήμος μας αν και μικρός Δήμος είναι πρώτος σε έργα στο νομό και στην Περιφέρεια.

             Η αποχή δεν είναι λύση. Λύση είναι η πρόταση και η διεκδίκηση. Σας περιμένουμε επιτέλους να συζητήσουμε μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου και Όχι στο FB και στα διάφορα στημένα blogs.

Για την Δημοτική Ομάδα "Δύναμη Πολιτών"

Ο Δήμαρχος
Γιώργος Αποστολάκης. 

16 σχόλια:

  1. Ο Κασολας λεεί στο φεησπουκ ότι ο Παξινος δε προσκλήθηκε. Ο Αποστολάκης λέει στο φεησπουκ ότι ο Παξινος προσκλήθηκε με ημειλ και δίνει και ώρα. Κάποιος από τους 2 λέει ψεματα. Μια συγνώμη από τον ψεύτη οποίοΣ και από τους δύο αν είναι, δικαουμασται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Oι ενημερωτικές ιστοσελίδες σας έχουν γίνει εφιάλτης. Δεν μπορείτε να κοιμηθείτε. Ας είσαστε προσεκτικοί. Οι Οικονομικοί Επιθεωρητές έρχονται. Καλά ξεμπερδέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι ενημερωτικές ιστοσελίδες φταίνε όταν ο καρχαρίας λέει ότι πλήρωσε για μία σκούπα, μία κουζίνα , ένα πλυντήριο σε γνωστό διαπλεκόμενο 9.000 ευρώ; Toυπέκα ρε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Tάκη Βίτσα παραιτήσου και μείνε ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος.
    Φιλική και ειλικρινή γνώμη.
    Δεν βλέπεις τι επικινδύνους ατραπούς συνάντησες;
    Μην επιμένεις στο λάθος σου.
    Η απόφαση σου θα είναι λυτρωτική για δικούς σου ανθρώπους. Δεν εννοώ εμένα.
    Θεωρώ ότι έγινα κατανοητός.
    Αν όχι, το εγγύς μέλλον θα με δικαιώσει για μία ακόμη φορά.
    Φιλικά και με εκτίμηση
    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βρε θα το καταλαβετε καλα ο βιτσας ειναι οτι αρπαξει γιατι ειναι αφραγκος αφραγκος αφραγκος και εσεις του λετε να παρετηθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τσακαλη βροντηξετα κσι φυγε .τελειωσε το καριολη τωρα γιατι θα σε τελειωσει αυτος συντομα .ξερεις εσυ σε τι βουρκο θα μπεις και ο κσριολης θα σε βαλει βαθια οπως εκανε τον φιλο του πατερα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Oι ενημερωτικές σελίδες φταίνε όταν δεν πληρώνεις τους εργολάβους προεκλογικά για να σου μαζεύουν ψήφους, να τους έχεις σε πολιτική ομηρία; Και ενώ πάνε το Δήμο στα Δικαστήρια δηλ εσένα τους δίνεις πάλι απευθείας αναθέσεις. Αυτό λέγεται συναλλαγή πολιτική και όχι μόνο. Αυτά όλα θα ελεγχθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καταφέρατε , αντί ο λόγος σας να ακούγετε μέσα στα θεσμικά όργανα του δήμου, να περιφέρεται στα μέσα προς τέρψιν των ανωνύμων σχολιαστών. Προσβάλετε έτσι και το ΔΣ και τους ψηφοφόρους που σας ψήφισαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Με το τρόπο αυτό ο Αποστολάκης θα σας πάρει και τα σώβρακα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όλα αυτά τα σχόλια που δίνετε εντολες, δηλαδή αν θα πρέπει ο κάθε δημ.συμβουλος να παραιτηθεί το σκεφτήκατε καλά? Τι το περάσατε εδω? Οι πολίτες ψηφισαν. Όσο για το τζιπ που θέλει να πάρει ο δήμος, είναι μέσω προγράμματος κι όχι με τα λεφτά των δημοτών όπως κάποιοι λένε ψεμματα. Όλοι οι δήμοι αγοραζουν αυτοκίνητα, αυτό σας πείραξε? κάθε δημότης αν πεινάει να πάει για μεροκάματο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 11:07 απο που ερχονται επιτελους αυτοι οι οικονομικοι επιθεωρηται? εδω και 4 χρονια ακομα ερχονται. ρε σε ρωταω μηπως ηρθαν ειδαν και απηλθαν? οχι αλλο σανο στους δημοτες σας εχουν καταλαβει τι λασπολογοι ειστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κύριε παξινε, προσκληθηκες ή όχι; αν προσκληθηκες να ζητήσεις συγνώμη από τον αρχηγό σου γιατί τον παραπλανήσεΣ .αν δεν προσκληθήκεΣ να κάνεις ανακοινώσει να απαντήσεις στον καργιολη να ξέρουμε τι γίνεται. Κα
    Κύριε μασουρα για την ακύρωση της απόφασης για τον αποολογισμο που σας κατηγορεί ότι καργιολης θα μας πείτε τι απαντάτε;και
    Κύριε δήμαρχε κατηγορείτε τα φεησμπουκ και ταωιστολογια αλλά κάνατε αμέσως ανάρτηση και δώσατε γραμμή και έκαναν αναμεταδοση την ανακοίνωση ολοι οι συνβουλοι σας.τα μέσα είναι καλά όταν μας βολεύει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 10:05 π.μ Καλομελέτα και έρχονται. Τότε θα δεις πόσα απίδια χωράει ο σάκος. Εκεί να τους πείτε μας πιάσανε πολλές φορές με τη γίδα στη πλάτη αυτοί οι λασπολόγοι και νομίζατε ότι φταίει η γίδα . Στο πειθαρχικό στη Πάτρα γιατί δεν πάτε να απολογηθείτε; To, θα κάνουμε ότι θέλουμε, τελείωσε. Για όλα θα απολογηθείτε και θα τιμωρηθείτε. Ετοιμαστείτε. Και αν φοράς παντελόνια γράψε το όνομα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 9:58 εσυ βρε τενεκε που δουλευεις στο κσριολικο συστημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ολοι εσεις που τρωτε σπο το δημο θα πληρωσετε η εσεις η τα παιδια σας ειναι ο νομοε της ζωης αυτος.θα βρεθειτε προ εκπληξεων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γλεντατε και φτιαχνετε περιουσιες απο το δημο.ολη τη κσταραμου στο κορμι σας αθεοφοβοι.ειμαι γνωστης τι γινετε μεσα στο δημο γισυτο ειμσι σκληρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο