Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2019

Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Αιτ/νίας: Ζητάμε από όλους τους εμπλεκόμενους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Αιτ/νίας σε ανακοίνωσή του, για το πρόβλημα με την υπερωριακή εργασία των εργαζομένων στο Δήμο Αγρινίου αναφέρει:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Αγρινίου, καθώς σε όλες τις Υπηρεσίες  υπάρχει  πιστοποιημένη έλλειψη προσωπικού, αναγκάζονται πολλές φορές με εντολή των αρμοδίων αντιδημάρχων να παρέχουν υπερωριακή εργασία προκειμένου οι προσφερόμενες Υπηρεσίες του Δήμου προς τους δημότες να παραμείνουν σε υψηλό επίπεδο. Αυτονόητο είναι πως για την εντελλόμενη υπερωριακή εργασία, τουλάχιστον μέχρι λίγο καιρό πριν, ο Δήμος κατέβαλε την προβλεπόμενη αποζημίωση.

Δυστυχώς, τους τελευταίους 10 μήνες, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να εργάζονται υπερωριακά πάντα με εντολή και διαπίστωση των αρμοδίων οργάνων, ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ!!!
 Ο Σύλλογος των Εργαζομένων από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε το πρόβλημα, έκανε διαδοχικές συναντήσεις με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη (Δημοτική Αρχή, εμπλεκόμενες υπηρεσίες) προκειμένου να βρεθεί μια λύση. Παρά τις υποσχέσεις για οριστική λύση του προβλήματος, καμιά λύση δεν έχει δοθεί. Η τελευταία δέσμευση για αποπληρωμή των οφειλόμενων ποσών παραμονές Χριστουγέννων, δεν υλοποιήθηκε. Καταβλήθηκαν μόνο ελάχιστα ποσά σε ελάχιστους δικαιούχους.
 Όλο αυτό το διάστημα οι εργαζόμενοι συνέχισαν να εργάζονται προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στους δημότες κάνοντας υπομονή.
Είναι όμως αυτονόητο πως οι εργαζόμενοι δεν νοείται να συνεχίζουν να παρέχουν υπερωριακή και νυχτερινή απασχόληση, ακόμη και σε Κυριακές και Αργίες, χωρίς να λαμβάνουν την προβλεπόμενη αμοιβή.
    Η αποχή των εργαζομένων από υπερωριακή εργασία μετά από 10 μήνες απληρωσιάς, θα δημιουργήσει προβλήματα και δυσλειτουργίες στις παρεχόμενες υπηρεσίες.
Ζητάμε πρώτα από όλα την κατανόηση των δημοτών καθώς αυτοί  είναι οι αποδέκτες αυτής της κατάστασης για την οποία όμως ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ!!!
Δηλώνουμε ανοικτοί σε κάθε συνεργασία, με διάθεση διαλόγου και κατανόησης αλλά και αποφασισμένοι να προασπίσουμε την αξιοπρέπεια αλλά και την εργασιακή υπόσταση των εργαζομένων του Δήμου.
Ζητάμε από όλους τους εμπλεκόμενους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και από την Διοίκηση του Δήμου να δώσει άμεσα λύση.
Είναι καιρός να σταματήσουν οι υποσχέσεις και να γίνουν πράξεις…

Δεν υπάρχουν σχόλια: