Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

ΑΣΤΑΚΟΣ: Δράση για το περιβάλλον από την συντονιστική επιτροπή της Ε.Ο.Δ.

               Η συντονιστική επιτροπή της Ε.Ο.Δ. (Εθελοντικής Ομάδας Δράσης), στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της και επ' ευκαιρίας των εορτών, εύχεται στους ταξιδιώτες τα "Χρόνια Πολλά", το "Καλό ταξίδι", αλλά και τους υπενθυμίζει να σέβονται το περιβάλλον με την ταμπέλα που τοποθέτησε στην είσοδο της πόλης μας.

             Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ και η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ της πόλης μας είναι από τις προτεραιότητες της ομάδας μας!


           Αγαπάμε τον τόπο μας! Τον διατηρούμε καθαρό!

11 σχόλια:

  1. Χρόνια πολλά στην Ε.Ο.Δ. και καλή χρονιά.
    Το έργο σας είναι μεγάλο και δύσκολο. Πρέπει να πείσετε τους συγχωριανούς μας να μην πετάνε τα διάφορα σκουπίδια (μπάζα, κλαριά, πλαστικά, στρώματα κλπ, κλπ) πέντε μέτρα μακριά από το σπίτι τους στο δρόμο, αδιαφορώντας για την δημόσια υγεία. Και μόλις τα πετάξουν στο δρόμο βρίζουν την δημοτική αρχή,πως είναι άχρηστη και δεν κάνει τίποτα.
    ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΡΩΜΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ.
    Είναι σχεδόν ανύπαρκτο φαινόμενο να καθαρίζει κάποιος συγχωριανός μας τον δρόμο έξω από το σπίτι του ενώ συχνά τον βλέπουμε να πετάει διάφορα.

    Καλή χρονιά με περισσότερη αυτοκριτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να βάλει ο δήμος τους μεγάλους μεταλλικούς κάδους που ρίχνουν μέσα μπάζα από οικοδομές στην είσοδο και την έξοδο του Αστακού για να ρίχνει ο κόσμος μέσα κλαριά μπάζα, στρώματα και άλλα σκουπίδια που τώρα τα πετάει όπου βρει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή χρονιά. Καλή δουλειά. Συγχαρητήρια για τη πρωτοβουλία σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οταν πριν καποια χρονια ξεκινησε η δραση του κινηματος εθελοντισμου στην προηγμενη Ευρωπη, εδω στην Ελλαδα δεν γνωριζαμε καν την μεταφραση της λεξης(αλλη μια δραση που μας πηγαινε χρονια πισω). Οταν σιγα-σιγα ξεκινησε και την Ελλαδα η συγκεκριμενη πρωτοβουλια ,απο λιγους φιλους (στην αρχη) , καποιοι οι οποιοι εβλεπαν οτι ο εθελοντισμος χαλαει τα σχεδια τους,(παρανομες απολαβες) αρχισαν να αντιδρουν με πιπερατα σχολια. Οσο ομως προχωρουσε και αυξανονταν ο αριθμος των συμμετεχοντων τοσο πιο ηχηρα απαντουσαν οι απληστοι. Δυστυχως για αυτους δεν τους βγηκε και ετσι το κινημα αναπτυχθηκε πολυ(φυσικα οχι οσο θα περιμεναμε αυτα τα χρονια ., αλλα εστω και ετσι ειναι μια επιτυχια)
    Η συγκεκριμενη πρωτοβουλια βρηκε ευφορο εδαφος και στον Αστακο Μια ομαδα φιλων αποφασισε να ενεργοποιησει και να δημιουργησει ενα ατυπο συλλογο που θα αποφασιζουν ολοι μαζι σε ποιο σημειο η τοποθεσια θα αναλαμβανανε δραση . Και ενω περιμεναμε να το αγκαλιασουν ολοι , δυστυχως εμφανιστηκαν καποιοι επικριτες αυτης της προσπαθειας, θεωρωντας οτι η πρωτοβουλια αυτη ηταν για να αποθανατισθουν σε φωτογαρφικο υλικο. Φυσικα υπηρξαν και οι αμετοχοι(ισως ειναι οι αρνητικοι της υποθεσης) αλλα τα φαινομενα παρακμης δεν επαψαν να υπαρχουν 9οπως παντα) για τον τοπο μας τον Αστακο
    Δυστυχως οσοι αντεδρασαν ειχαν κατα νου αλλου ειδους εθελοντισμο . Ξαπλωμενοι ολημερις σε μια καρεκλα απο καφετερια σε καφετερια πλουτιζαν(η τουλαχιστον τα εβγαζαν πολυ ευκολα περας) με τον εθελοντισμο της μιζας και του παρανομου λαβειν χωρις να υπονοω φυσικα οτι ηταν ανεργοι η δεν ειχαν απασχολουνταν . Οταν σου παρεχεται το πλεονεκτημα της ανονυμιας του blog και μπορεις να γραφεις οτι θες για οποιον θες , να τον κατηγορεις να τον σπιλωνεις και να τον διαπομπευεις εχοντας θεση ισχυος ενω ο καταγγελομενος ειναι σε θεση αμυνας , αυτη η ενεργεια , αυτη η πραξη σε ωδευει να σκεφθεις οτι καποιοι σου χαλασαν την μανεστρα Καποιοι φιλοι που αποφασισαν να απαλλαξουν απο τα πασης φυσεως περιττωματα την πολη για να μπορεις εσυ , εγω ο αλλος να την χαιρωμαστε, αυτοι μπηκαν στο στοχαστρο των κιφηνων διοτι ποτε δεν εζησαν τι σημαινει αγαπη για το χωριο σου
    Εγω προσωπικα σας ζητω και σας προτρεπω να συνεχισετε με περισσοτερη δυναμη και θεληση Καποιοι(παντα θα υπαρχουν) θα σας επικρινουν γιατι ενα βαζακι εμεινε στον δρομο!! Να ειστε απολυτα σιγουροι οτι η προσπαθεια σας θα βρεις εκτονταδες μμητες σιγα-σιγα-Το πρωτο σταδιο ειναι παντα το δυσκολο και οσοι ξεκινουν το μαρτυριο του σταυρου στο τελος ειναι νικητες
    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
    ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μόνο οι συνεχείς συντριπτικές ήττες μας
    μας οδηγούν με βεβαιότητα 100 % στην πραγματική αυτοκριτική και το κατέβασμα στον μηδέν των ΕΓΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ενα Εκατομμύριο ανέργους έχουμε
    και καθομαστε Κ. Μπόνη και λέμε
    για εθελοντικά κινήματα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κ ΜΠΟΝΗ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΣΩΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑ ΝΟΥ "ΑΛΛΟ ΕΙΔΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ";ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΓΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ;ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΠΟΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΙ ΚΑΙΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΝΑ ΣΠΙΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΟΥΝ ΥΠΟΛΗΨΕΙΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΗΦΗΝΕΣ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΓΩ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΟΥ "ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ"ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΗΦΗΝΕΣ.ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ 10:18ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΤΟΥ ΕΓΩ ΣΤΟ ΜΗΔΕΝ ΤΗ ΘΕΩΡΩ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ
      ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΟ 1/9/2019 ΕΩΣ ΚΑΙ 31/12/2019
      ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
      συμπολιτευόμενοι και αντιπολτευόμενοι του δήμου ?

      Διαγραφή
    2. ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ
      ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΟ 1/9/2019 ΕΩΣ ΚΑΙ 31/12/2019
      ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
      συμπολιτευόμενοι και αντιπολιτευόμενοι του δήμου ?

      Διαγραφή
  8. Κυριε Μπονη τι σου εκαναν οι Αστακιωτες και τους προσαπτεις κοσμητικα επιθετα χρονιαρες μερες;λιγο σεμνοτητα δεν βλαπτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο