Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

Εργατικό Κέντρο Λευκάδας- Βόνιτσας: Ανακοίνωση για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για τον περιορισμό των διαδηλώσεων

Ανακοίνωση για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για τον περιορισμό των διαδηλώσεων

          Η κλιμάκωση της αντιλαϊκής αντεργατικής πολιτικής απ’ όλες τις κυβερνήσεις υπηρέτες του συστήματος, έχει σαν στόχο να φιμώσει με κάθε τρόπο τη φωνή των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων για την υπεράσπιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους.
           Σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται όλες οι αποφάσεις που πήραν το προηγούμενο διάστημα η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ και η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.............



              Αυτές αφορούσαν την ψήφιση νομοσχεδίων για τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης, του δικαιώματος στην απεργία. Όλα αυτά τα μέτρα ήταν διαχρονικός πόθος του ΣΕΒ, της μεγαλοεργοδοσίας. Τώρα έρχονται να νομοθετήσουν τον περιορισμό των διαδηλώσεων δήθεν με το πρόσχημα της διατάραξης της «κανονικότητας» στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες πόλεις. 
                   Δεν είναι τυχαίες, φυσικά, ειδικά τα τελευταία χρόνια, ο αποκλεισμός ολόκληρων περιοχών είτε στο κέντρο της Αθήνας είτε σε άλλες πόλεις «για ψύλλου πήδημα». Σκόπος είναι να διαμορφωθεί η αντίληψη, ειδικά σε ένα μεγάλο μέρος τη εργατικής τάξης και του λαού που αγανακτεί αλλά δεν έχει κάνει ακόμα το βήμα να συμμετέχει πιο ενεργά στον αγώνα, ότι η κινητοποίηση και η αγωνιστική διεκδίκηση είναι κάτι που, δήθεν «στρέφεται ενάντια στην κοινωνία».  
              Θέλουν το λαό να μην αντιστέκεται, να μην αγωνίζεται, να βάλουν τους αγώνες στο «γύψο». Γι' αυτό χρησιμοποιούν όλα τα μέσα για να το πετύχουν, πρώτα και κύρια τον κοινωνικό αυτοματισμό.
           Τεράστια είναι η συμβολή της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ στην επίτευξη αυτής της πολιτικής που, με τη σιωπηλή της στάση, λειτουργεί σαν το μακρύ χέρι του συστήματος.

           Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας- Βόνιτσας, τα ταξικά σωματεία του, συνολικά το ταξικό κίνημα δεν πρόκειται να υποκύψουν σε αυτές τις επιδιώξεις τους. Δε θα παίρνουν άδεια από τους υπηρέτες του συστήματος (κυβέρνηση - επιχειρηματικούς ομίλους κ.α.) για να υπερασπιστούν τη ζωή τους και τη ζωή των οικογενειών τους. Οι αγώνες των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων «δεν μπαίνουν στο γύψο».
          Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της περιοχής να συσπειρωθούν στα ταξικά σωματεία, με οργάνωση και αγώνα, δυναμώνοντας την κοινωνική συμμαχία με τους  μικροεπαγγελματίες, τους μικροαγρότες ώστε να βάλουμε ταφόπλακα σ’ όλους αυτούς τους σχεδιασμούς.

1 σχόλιο:

  1. ΣΤΑΜΑΤΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ
    ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ3 ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.
    ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ 5 ΑΤΟΜΑ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ .
    ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΕΝΕΡΓΗ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΗΝΗ ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΕΣ
    ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΘΕΣΤΕ ΚΑΙ ΦΚΙΑΧΝΕΤΕ ΠΛΑΚΑΤ ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΣ ΤΟΥ 50
    ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑΞΑΝ. ΓΙΑ ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο