Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

KEA Δεκεμβρίου 2019: Πότε πληρώνονται τα χρήματα από τον ΟΠΕΚΑ

Στις 24 Δεκεμβρίου 2019 θα ξεκινήσει η πληρωμή του ΚΕΑ για τους δικαιούχους. Την ίδια ημερομηνία ο ΟΠΕΚΑ αναμένεται να καταβάλλει και τα υπόλοιπα επιδόματα μεταξύ αυτών και τα προνοιακά.

Συγκεκριμένα για το ΚΕΑ Δεκεμβρίου 2019, εγκρίθηκε δαπάνη 53.863.369,92 € σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο ΟΠΕΚΑ.

Το ποσό του ΚΕΑ διαμορφώνεται ως εξής:
200 ευρώ το μήνα για μονοπρόσωπο νοικοκυριό
-100 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος (δηλαδή ένα επιπλέον 50% προστίθεται στο βασικό ποσό)
-50 ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος (δηλαδή ένα επιπλέον 25% προστίθεται στο βασικό ποσό).
Η πληρωμή του ΚΕΑ πραγματοποιείται με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.

Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.
Καταβολή προνοιακών επιδομάτων
Εγκρίθηκαν τα χρήματα για την καταβολή τους στις 24 Δεκεμβρίου. Η δαπάνη για την καταβολή των αναπηρικών προνοιακών επιδομάτων καθώς και το επίδομα στεγαστικής συνδρομής και ομογενών εγκρίθηκε για την καταβολή των επιδομάτων στις 24 Δεκεμβρίου.
Ειδικότερα εγκρίθηκε δαπάνη ύψους 48.000.000 ευρώ για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την επιχορήγηση του ΟΠΕΚΑ προκειμένου να καλυφθούν οι δαπάνες χορήγησης προνοιακών παροχών σε χρήμα σε Άτομα με Αναπηρία.
Παράλληλα εγκρίθηκε δαπάνη ύψους 600.000 ευρώ για την επιχορήγηση του ΟΠΕΚΑ για την κάλυψη της δαπάνης από την καταβολή του επιδόματος στεγαστικής συνδρομής Δεκεμβρίου 2019.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο