Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Δήμος Αμφιλοχίας: Ψήφισμα ενάντια στη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στον Άγριλο

Με το εκτός ημερησίας διάταξης καυτό θέμα της ίδρυσης κέντρου μεταναστών στην περιοχή της Αμφιλοχίας ξεκίνησε το Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 11 Δεκεμβρίου στο Δήμο Αμφιλοχίας, με την παρουσία αρκετών πολιτών.
Αφού ανακοινώθκε το ψήφισμα των παρατάξεων το οποίο αποφασίστηκε στη σύσκεψη των αρχηγών των παρατάξεων την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, το λόγο πήραν οι επικεφαλής οι οποίοι ανέλυσαν ο κάθε ένας για ποιους λόγους θεωρούν ότι ο δήμος Αμφιλοχίας δεν μπορεί να εξυπηρετήσει δομή φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή.

Αποφασίστηκε επίσης, το ψήφισμα να κοινοποιηθεί στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στο αρμόδιο Υπουργείο.
Δεν ξέρουμε αν το ψήφισμα και οι κινήσεις που συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο, θα έχουν κάποιο αποτέλεσμα ή αν θα είναι κατόπιν των εξελίξεων, σύμφωνα με πληροφορίες του «Μ», το Κέντρο φιλοξενίας έχει ήδη αποφασιστεί για την Περιοχή του Άγριλου, θα είναι Κλειστού Τύπου και με προθεσμία λειτουργίας μέχρι τον Απρίλιο του 2020.

Η επιστολή του δημάρχου Αμφιλοχίας στον Υφυπουργό Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή.


Πρόσφατα πραγματοποιήθηκαν δύο επισκέψεις – αυτοψίες του Συν/ρχη κ. Ηρακλή Μουρελά στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Ψαρογιάννη (περιοχή Άγριλος), οι οποίες προφανώς εντάσσονται στα πλαίσια του σχεδιασμού σας διαχείρισης του μεταναστευπκού. Έκτοτε δεν υπήρξε καμία ενημέρωση από μέρους της πολιτικής ή στρατιωτικής ηγεσίας για τα αποτελέσματα των αυτοψιών ή για την πιθανή ένταξη του άνω χώρου στον σχεδιασμό σας. Η είδηση των επισκέψεων και κυρίως η παντελής έλλειψη πληροφόρησης έχουν ήδη δημιουργήσει κλίμα αναστάτωσης στην τοπική κοινωνία.


 https://www.agrinionews.gr/

1 σχόλιο:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο