Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: "Μαύρη μέρα για τη περιοχή Παλαίρου- Πογωνιάς η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Έρχεται τεράστιος όγκος σκουπιδιών από τη Λευκάδα στο ΧΥΤΑ- χωματερή πολυτελείας. Δυστυχώς επαληθεύτηκα"!!


ANAKOIΝΩΣΗ
9/12/2019

Γράφει ο: Kώστας Θ. Τριαντακωνσταντής
Μαθηματικός


         -Ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης και η Δημοτική του ομάδα μετέτρεψαν το πανέμορφο τόπο μας σε χωματερή ενός μεγάλου μέρους της Δυτικής Ελλάδας.
      -Μετά το Πύργο, την Αρχαία Ολυμπία, το Αίγιο, σειρά είχε η Λευκάδα και πιθανόν το Μεγανήσι.
-Ποια πόλη ή Δήμος ακολουθεί;  -Θα δούμε.  

     Την Κυριακή 8.12.2019 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο στη Βόνιτσα.
      Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου δεν είστε υπάλληλος του Δημάρχου, ο οποίος σας πρότεινε για τη τιμητική αυτή θέση.  
        Μου αφαιρέσετε το λόγο γιατί ΔΕΝ ΘΕΛΑΤΕ τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και οι Δημότες ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. -Από που αντλείτε το δικαίωμα αυτό κ. Στούπα;
      Μου αφαιρέθηκε ο λόγος τη στιγμή που άρχισα να διαβάζω το πρωτόκολλο οριστικής παραλαβής του ΧΥΤΑ. -Τυχαία; Oχι βέβαια........


       Τιμή μου κ. Στούπα, που με αποβάλλετε από την αίθουσα. Το είχε κάνει και ο προκάτοχος σας κ. Μπαλατσούρας στη Κατούνα. Τότε είχα πει θα φέρετε σκουπίδια από το Πύργο και την Αρχαία Ολυμπία.  Δυστυχώς επαληθεύτηκα. 

          Το ζήτησα με αίτηση μου και ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης αρνήθηκε να μου το δώσει. Τυχαία; Oχι βέβαια. Το πήρα όμως από άλλη υπηρεσία. Τι να κάνουμε; Τριάντα χρόνια στη Δημόσια Διοίκηση είμαι.  Κάποιοι αυτό το αγνοούν. Τους προτείνω να εξακολουθήσουν να το αγνοούν. 
       Καλώ όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους να πάρουν και μελετήσουν ολόκληρο το πρωτόκολλο αυτό. Εκτίμησα τι θα συμβεί. Φωτοτύπησα την πιο σπουδαία σελίδα. Ζήτησα επίμονα να μου δοθεί χρόνος να τη διαβάσω. Τη μοίρασα σε πολλούς Δημοτικούς Συμβούλους. Παρακάλεσα τον Αναπληρωτή Δήμαρχο κ. Βίτσα να τη διαβάσει. -Δεν το έπραξε. 

       Μετά την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΦΟΣΔΑ για τη μεταφορά 12.000 τόνους σκουπίδια από τη Λευκάδα ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης κάλεσε τους αρχηγούς των παρατάξεων να τους ενημερώσει.
     Στη συνάντηση αυτή και στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΦΟΣΔΑ, ΟΦΕΙΛΕ ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης να θέσει υπόψη όλων το πρωτόκολλο αυτό. Δεν το έπραξε. Το ομολόγησε ο Πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ κ. Κασόλας λέγοντας δεν το γνωρίζω. Ουδείς θεωρώ έχει τη γνώμη ότι ήταν παράλειψη του. 

        Είναι πολιτικά θλιβερό και απαράδεκτο Δήμαρχος να παραποιεί την αλήθεια, να λέει ψέματα, να παραπληροφορεί τους ανημέρωτους Δημοτικούς Συμβούλους για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Το γράφω όσο ευγενικά μπορώ.
  -Εξαπατήσατε πολιτικά τους Δημότες Δήμαρχε κ. Αποστολάκη προεκλογικά το 2014 και το 2019.   
   -Από που αντλείτε το δικαίωμα αυτό κ. Δήμαρχε;

Αγαπητοί Αναγνώστες
       Άφωνοι και υποστηρικτές της μεταφοράς των σκουπιδιών της Λευκάδας ΟΛΟΙ οι Δημοτικοί Σύμβουλοι από τη Δημοτική Ενότητα Παλαίρου. Άφωνος ο πρώην Πρόεδρος της Παλαίρου κ. Στάχτιαρης. Άφωνος ο νυν Πρόεδρος της Παλαίρου κ. Ρούφης.  
       -Περίεργη, τουλάχιστον, πολιτικά  η στάση του Προέδρου του ΦΟΣΔΑ και επικεφαλή της μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Κασόλα.
   -Αρνητική έκπληξη  η θετική ψήφος των μελών της παράταξης του κ. Μασούρα.

         Συγχαρητήρια από καρδιάς στο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Φερεντίνο και στον επικεφαλή της Λαϊκής Συσπείρωσης και Δημοτικό Σύμβουλο κ. Μωραΐτη. Ψήφισαν ΟΧΙ στη μεταφορά των σκουπιδιών της Λευκάδας στο ΧΥΤΑ- χωματερή πολυτελείας της 3ης Γεωγραφικής Ενότητας της ΠΕ Αιτ/νιας.

        -Αν έχετε το πολιτικό ανάστημα κ. Αποστολάκη, κ. Κασόλα και κ. Μασούρα πάρτε απόφαση να γίνει ΤΟΠΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ.  
      -Νομικά προβλέπεται και πολιτικά επιβάλλεται σε ένα τόσο σοβαρό θέμα να  μιλήσουν οι κάτοικοι της περιοχής. 

-Ύστερα από όλα αυτά θεωρώ ότι έπραξα το καθήκον μου. 
-Είμαι βέβαιος ότι θα μπορώ να κοιτάω τους Δημότες και κυρίως τις επόμενες γενιές στα μάτια.
-Καλώ τους Δημοτικούς Συμβούλους της ΔΕ Παλαίρου ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΟΥΝ.
-Να θελήσουν τούτη την ύστατη ώρα ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.  

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ........

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 
          Φίλε Τάκη Βίτσα (αν μου επιτρέπεις) είναι προτιμότερη η αξιοπρεπής ανεξαρτητοποίηση σου από τη Δημοτική παράταξη του Δημάρχου κ. Αποστολάκη από τον βέβαιο πολιτικό σου διασυρμό. Η απόφαση είναι δική σου. 
        Έρχονται και άλλα θέματα. Πήγαινε σε παρακαλώ στη Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και ζήτησε τη μελέτη της ανανέωσης των περιβαλλοντικών όρων του έργου: "Εγκαταστάσεις και Βιολογικός Καθαρισμός   Παλαίρου- ΔΕΠΟΣ- Πογωνιάς". Σε περιμένουν πολλές εκπλήξεις.




23 σχόλια:

  1. Η βρώμα που θα μεταφερθεί, τα τελευτάια χρόνια έχει ταλαιπωρήσει τη Λευκάδα. Ολη η λευκάδα διαμαρτύρωνταν για τη βρωμιά που μύριζε όλη η πόλη. Στη συνεδρίαση του ΔΣ Ακτίου μίλησε κάτοικος της Πλαγιάς. Είπε ότι η βρώμα έφτανε μέχρι εκεί, είπε ότι πρέπει να φύγουν τα απόβλητα από τη Λευκάδα για να μπορούν να ζήσουν στη Πλαγιά.
    Το καλλίτερο από όλα το έγραψαν οι πολιτικοί άρχοντες της Λευκάδας.
    "Τι θα γίνει με τα φορτηγά που θα μεταφέρουν αυτά τα απόβλητα; Από που θα περνάνε;"
    Σκεφτείτε τη μπόχα. Καλώς τα δεχθήκαμε.
    Το πακέτο ήταν πλήρες. Πήραμε την Εξουσία στο Δήμο λευκάδας, έχουμε την εξουσία στο Δήμο Ακτίου, μας δώθηκε η εξουσία στο φορέα του ΧΥΤΑ.
    Καλώς τα δεχθήκαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μιλησε η εμπειρια ο "δασκαλος" ο παντογνωστης τοσα ξερει τοσα λεει, ο ζορο της πολιτικης. εξω απ το χορο πολλα τραγουδια ξερουμε. παρακαλω να δημοσιευτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΥΡΙΕ Τριαντακωνσταντή,

    Εμείς οι απανταχού Παλαιριώτες σας ευχαριστούμε για την ενημέρωση και τα έργα σας.
    Συνεχίστε τον έντιμο αγώνα σας και θα είμαστε στο πλευρό σας.

    Μόνο λύπη αισθάνομαι για τους συντοπίτες μου, για την απάθεια τους και το τέλμα που έχουν φτάσει.

    Εύχομαι μόνο να αναρωτηθούν τις επιπτώσεις που θα έχει στην δημόσια υγεία των οικείων τους η συνέχιση αυτής της κατάστασης....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ζήτω τα σκουπίδια πήγαν επιτέλους στους μπαχαλακηδες .ζητω ο κάρυ που θα ξεβρομίσει τη Λευκάδα και θα βρωμισει τη παλαιρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. -Αρνητική έκπληξη η θετική ψήφος των μελών της παράταξης του κ. Μασούρα.χα.χα.χα....Δάσκαλεεε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Tα λεφτά είναι πολλά. Μεγάλα παντελονιάσματα. Ντροπή σας . Ζαβερδιανοί να τους χαίρεστε . Ξυπνάτε. Πήξαμε στο σκατό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το τρέμουν το δάσκαλο. Για αυτό του αφαιρούν το λόγο. Μιλά με στοιχεία και έγγραφα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε νομίζω να το τρέμουν φίλε. Απλώς δεν έχουν χρόνο για να ακούν τις μπαρουφες του ανυπόστατα λόγια ιδεατες σκέψεις. Ο Κώστας είναι σαν τον Ερντογάν όλο να καυτηριάζει ξέρει χωρίς να δίνει λύση ποτέ και πουθενά.

      Διαγραφή
  8. Ο πατέρας έφερε στη Πάλαιριο τα σκουπίδια από το Πύργο και την Αρχαία Ολυμπία. Ο γιος τα φέρνει στη Ζαβέρδα από Λευκάδα και Μεγανήσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βίτσα τι σχέση έχεις με αυτά τα ακροδεξιά στοιχεία; Mήπως τα στερνά τιμούν τα πρώτα; Aκου το Κώστα. Φύγε σήμερα από αυτή τη βρωμιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όλη η βρωμιά στη παλαιρο .να μην ζητάνε τουρισμό και κουραφέξαλα. Πολύ τον είχαν ανεβάσει τον αμανέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. κ. Τριαντακωνσταντή, πολύ ορθά έπραξες και ήθελες να διαβάσεις το έγγραφο και γενικώς να ενημερώσεις τον κόσμο αλλά το κάνεις με λάθος τρόπο και πολλά νεύρα. θα μπορούσες να είχες παρακαλέσει από το σώμα να ζητήσει στον "Πρόεδρό" να σου δοθεί λίγο παραπάνω χρόνος ώστε να διαβάσεις κάτι σοβαρό. Με δημοκράτη "Πρόεδρο" συν τον τρόπο που αντέδρασες και την κόντρα που έχετε τι περίμενες να γίνει;

    Νικόλαος Κούρτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Βρε Τάκη βίτσα δεν ξέρω πως σε κατάφερε ο καριολης αλλά εκεί διπλασου είναι έναι δεξιοί φασίστες που εσύ κατά βάθος τους απεχθάνεστε. Τι δουλειά έχεις εσύ με το στόυπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Βρε Τάκη βίτσα δεν ξέρω πως σε κατάφερε ο καριολης αλλά εκεί διπλασου είναι έναι δεξιοί φασίστες που εσύ κατά βάθος τους απεχθάνεστε. Τι δουλειά έχεις εσύ με το στόυπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο ξενοδόχος από τη Βόνιτσα και Αντιδήμαρχος που τα χρήματα του!!!!! τα επένδυσε στη Λευκάδα είχε τους λόγους του που έφερε τα σκουπίδια στη Λευκάδα. Εσείς ξενοδόχοι της Ζαβέρδας γιατί δεν αντιδράτε; Mήπως χρωστάτε και πόσα στο Δήμο και δεν πληρώνετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΤΙ ΘΕΣ ΔΑΣΚΑΛΕ ΜΑΥΡΗ ΜΑΥΡΙΛΑ ΑΠΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ Η ΜΑΥΡΗ ΜΑΥΡΙΛΑ ΑΠΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ; Ο ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΕ ΓΛΥΤΩΣΕ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΡΟ ΑΠΟ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. κ Κούρτη
    Καλησπέρα

    Γνώριζα τι θα συμβεί. Από τις προηγούμενες ημέρες είχα ενημερώσει τον Αναπληρωτή Δήμαρχο κ Βίτσα και δύο Δημοτικούς Συμβούλους από την Αντιπολίτευση να επιμείνουν να μου δοθεί ο λόγος. Τούτο δεν το έπραξαν.

    Απόδειξη , το ότι περίμενα τι θα συμβεί, είναι το γεγονός ότι πήγα προετοιμασμένος με τις φωτοτυπίες που τους μοίρασα.

    Είδατε και τότε να ζητήσει κανείς Δημοτικός Σύμβουλος να μου δοθεί ο λόγος;

    To έγγραφο που ήθελα να διαβάσω τους αιφνιδίασε ότι το είχα στη κατοχή μου.

    Το έγγραφο αυτό είναι όλη η ΑΛΗΘΕΙΑ.

    Αν έχουν το πολιτικό ανάστημα ΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΝ.

    Έχω όμως το θάρρος και έχει πάει εκεί που πρέπει. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ.

    Σας ευχαριστώ που σχολιάσατε την ανακοίνωση μου.

    Ο τόπος μας χρειάζεται βοήθεια. Πρέπει να τον προστατεύσουμε.

    Όλοι μαζί να το κάνουμε.

    Σας καλώ στη παρουσίαση του βιβλίου μου στις 10 Γενάρη 2020, στις οκτώ το βράδυ στην ΑΘΗΝΑ στο αίθριο cafe polis της Στοάς Βιβλίου. Σύντομα θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση.

    Eκει θα πούμε τα πάντα.

    Θα βγουν πολλά στον αέρα.

    Θα διαβαστούν πολλά έγγραφα.

    Έχουν γνώση οι φύλακες.

    Καλές Γιορτές και είμαι στη διάθεση σας για μία συζήτηση.

    Με εκτίμηση

    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Είχε δίκιο ο Κώστας που φώναζε. Παίχτηκε το μέλλον του τόπου μας. Τον συγχαίρω και του εύχομαι Καλή δύναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Είχε δίκιο ο Κώστας που φώναζε. Παίχτηκε το μέλλον του τόπου μας. Τον συγχαίρω και του εύχομαι Καλή δύναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 4Ο ευρώ το τόνο θα πληρώνει η Λευκάδα. 40 ευρώ θα παίρνει η Μεσόγειος που δουλεύει στο ΧΥΤΑ. Η Ζαβέρδα θα πάρει τα σκουπίδια και οι Δημότες θα πληρώνουν τα δημοτικά τέλη για φως, συντήρηση του ΧΥΤΑ. Είναι προφανές ότι κάποιοι θα τα παντελονιάσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Βιτσα ασε τον αποστολακη κ τον κικι και φυγε μακρια δεν ταιριαζεις εσυ με τον λακια αστον να μαζεψει τις ελιες του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Mία παροιμία λέει
    Λαγός τη φτέρη έσειε κακό της κεφαλής του.
    Λάκι@ αν δεν καταλαβαίνεις, τι εννοεί θα το μάθεις.
    Τα φασιστηλίκια σου δεν περνάνε. Σύνελθε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Θα χόρτασετε σκουπίδι στην ζαβερδα
    Ακομα δεν μπορούν να το πιστέψουν στην Λευκάδα αυτό που κέρδισαν
    Τσάμπα τους βγήκε και θα σας πάρουν και ότι τουρίστες ήταν να έρθουν προς τα εκεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο