Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019

Δημοτική παράταξη «Συμφωνία Ελπίδας»: Ενημέρωση για το αποψινό ειδικό δημοτικό συμβούλιο ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ με θέμα: ΧΥΤΑ Παλαίρου/ΦΟΔΣΑ -ΒΙΝΤΕΟ

            Η Δημοτική παράταξη «Συμφωνία Ελπίδας», με επικεφαλής τον δικηγόρο κ. Δημήτρη Μασούρα, συνεπής στις δεσμεύσεις της για διαφάνεια και την πλήρη ενημέρωση των δημοτών, αφενός δημοσιοποιεί το ΒΙΝΤΕΟ (αυτό γίνεται για πρώτη φορά στα χρονικά) του δημοτικού Συμβουλίου που συνεδρίασε απόψε 8.12.2019 και αφετέρου γνωστοποιεί τις θέσεις της παράταξης πάνω στο θέμα: ΧΥΤΑ Παλαίρου/ΦΟΔΣΑ
Αναλυτικά....

ΧΥΤΑ Παλαίρου/ΦΟΔΣΑ 
           Στο σημερινό συμβούλιο συζητήθηκε αφενός το ζήτημα της σημερινής λειτουργίας του ΧΥΤΑ Παλαίρου, καθώς και η ένταξη του Δήμου μας σε φορέα διαχείρισης απορριμμάτων με τους Δήμους Λευκάδας και Μεγανησίου.
           Η θέση της παράταξής μας ήταν επί της αρχής θετική, καθώς θεωρούμε ότι αυτή είναι η αληθινά υπεύθυνη θέση, η οποία είναι η καλύτερη από την εναλλακτική της ένταξης στον ενιαίο φορέα Αιτωλοακαρνανίας, από πλευράς κόστους (για τους δημότες), ουσιαστικής συμμετοχής και εκπροσώπησης του δήμου μας. Άλλωστε, η υποδοχή απορριμμάτων θα μπορούσε να γίνει και με την ένταξη στον άλλον φορέα..........


Η παράταξή μας έθεσε στο ίδιο πλαίσιο δύο ουσιαστικά ζητήματα:
    -Της αύξησης των μέτρων ελέγχου της καλής λειτουργίας του ΧΥΤΑ, πράγμα επείγον και αναγκαίο, ιδίως ενόψει της επιβάρυνσής του με τα νέα δεδομένα. Δυστυχώς, από τη συζήτηση δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι η κατάσταση είναι όπως θα έπρεπε αυτή τη στιγμή, ενώ οι άλλες δύο παρατάξεις δεν έδειξαν ιδιαίτερη προθυμία προς αυτήν την κατεύθυνση.
       -Δεύτερον, της κατάρτισης προγραμματικής συμφωνίας κοινών δράσεων τοπικής ανάπτυξης με το δήμο Λευκάδας, για την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων των δύο περιοχών και των συνεργασιών που μπορούν να προκύψουν.

Τέλος, η παράταξή μας υλοποιώντας την προεκλογική της δέσμευση, προέβη με ίδια μέσα σε απ’ ευθείας μετάδοση της συνεδρίασης του δ.σ. διαδικτυακά.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ: 


28 σχόλια:

  1. Κραυγες και ξυσιματα της πλατης βρε στις καρεκλες επιπεδο ...0000

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H Zαβέρδα μετατρέπεται σε χωματερή. Μερικοί βέβαια θα οικονομήσουν. Τα λεφτά είναι πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς το επίπεδο του Δημοτικού συμβούλιου είναι πολύ χαμηλό.Η παράταξή του κυρίου Μασούρα ξεχωρίζει σαν την μύγα μέσα στο γάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε Πάντα γιατί ζητάτε να κλείσει η κάμερα? Ούτε το καταστατικό δεν ξέρετε ,είστε και αντιδήμαρχος.Νόμιζα ότι είστε Δημοκράτης , θλίβομαι γιατί σας είχα και σε μια υπόληψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ λέω να υποδεχθεί ο ΧΥΤΑ Παλαιρου τα σκουπίδια όλης της Ελλάδας.Ρε πάτε Καλά?Η βρώμα που θα δημιουργηθεί στην Παλαιρο δε θα είχε Επιστροφή.Πρώτα να γίνει το Εργοστάσιο στην Λευκάδα και μετά πολύ ευχαρίστως να συνεργαστούμε.

    Για το θέμα των ανεμογεννητριών ο κύριος Αποστολάκης για ευνόητους λόγους το αποφεύγει.Βλέπετε είναι πάρα πολλά τα λεφτά κάτω από το τραπέζι.Άμεση Δενδροφύτευση σε οτι καταστρέφεται.Εδώ παίζουμε με τις ζωές μας ,αρκετά με το τι θα φάμε τι θα πιούμε και τι θα αρπάξει ο κολος μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ ΑΠΟ ΤΑ LIDL .ΣΥΜΦΩΝΊΑ ΕΛΠΙΔΑΣ -ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΣ ΚΑΙ ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΞΕΧΩΡΊΖΟΥΝ ΧΑΟΤΙΚΆ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΌΛΟΙΠΟΥΣ.ΑΠΟΡΏ ΠΩΣ ΘΈΛΕΤΕ ΝΑ ΠΆΕΙ ΜΠΡΟΣΤΆ Ο ΤΌΠΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΟΎΝ ΤΟΣΑ ΧΡΌΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η είδηση του χθεσινού συμβουλίου που λίγοι κατάλαβαν ήταν η διάσπαση - διαχώριση θέσης του Φερεντίνου από την παράταξη του Κασόλα. Τον πούλησε κσι τον έσφαξε με το γάντι τον σημερινο πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ. Αυτό ήταν το ευχαριστώ του Θύμιου Φερεντίνου στην παράταξη Κασόλα και στον ίδιο τον επικεφαλή για την καθολική στηριξη και ψήφο που του παρείχε στις δημοτικές εκλογές του 2019 .Το μόνο που έχει να κάνει ο Φερεντίνος πλέον είναι να παραιτηθεί γιατί είναι ξένο σώμα πλέον στην παράταξη μας . Δυστυχώς βγήκαν αληθινοί αυτοί που τόνιζαν ότι κοιτάει μόνο την προσωπική του ανάδειξη . Λυπαμαι που ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές του 2019 στήριξα τον Θύμιο με την ίδια δυναμη που στήριξα τον εαυτό μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΣΟΛΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟ ΧΥΤΑ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο ΒΙΤΣΑΣ ΕΧΕΙ ΑΦΩΝΙΑ ΛΟΓΩ ΛΑΙΜΟΥ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δηλαδη που διαφερει ρε παιδια ο Μασουρας απο τον Καρυ και τον Κασολα.
    1ον. στο επιθετο ;
    2ον στο κομμα;

    Τωρα οσον αφορα το Φερεντινο αυτος το κανει σα τον ταγματαρχη.Οσα και να πει δεν βλεπει δημαρχειο ποτε του,απλα τα πραγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ο κασολας τα βρηκε με τον καρυ και εγινε προεδρος του χυτα που ξανακουστηκε αντιπολιτευση με δημαρχο μαζι για τον μισθο ασε ο φερεντινος κατι επρεπε να σνομπαρει τον κασολα ο βιτσας εχει τις αμυγδαλες του καληνυχτα βονιτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συνεχής και ακατάσχετη φλυαρία από την παράταξη του κ. Μασούρα η οποία γίνεται σε επίπεδο εντυπώσεων και μόνο. Δεν μας είπαν όμως τίποτε για την απόφαση της επιτροπής του άρθρου 152 η οποία απέρριψε την προσφυγή του κ. Μασούρα όσον αφορά τη μη έγκριση του ισολογισμού - απολογισμού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ποτε ειχε αποψεις ο Βιτσας ρε παιδια? Μονο κατινιστικο λογο στα καφενεια τς ζαβερτας για να σπιλωσει. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όσα φάμε όσα πιούμε και ότι αρπάξει κ κωλος μας... Στις εκλογές ο ένας έλεγε θα σε στείλω στον κεφαλο ο άλλος είσαι ανίκανος κλπ κλπ... Και τώρα αγκαλιά ο ένας πρόεδρος στο χυτα και ο άλλος δήμαρχος... Ξύπνα μαλακά Ελληνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φερεντινος the end......... φάνηκε η πολιτική του γύμνια . Μέσα σε μια παράταξη και σηκώνει το δικό του μπαϊράκι . Αυτος ειναι ο θυμιαρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μακάρι να ήταν όλοι σαν το θύμιο. Αθεόφοβοι τενεκέδες καριοληδες και καριοληδες. Ο Θύμιος είναι ότι καλύτερο υπάρχει στο δημοτικό συμβούλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αν είχε λίγο μυαλό ο λαός θα έδινε στο μασουρα75τοις εκατό. Βρομιάρηδες καριοληδες και κασοληδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 2:22 άσε τι θύμιο και ασχολήσου με τα προβλήματα σου βλάκα Ε βλάκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανοιχτή πλέον η συνεργασία Μ πούχαλης , πρατηρίου με το Νάσο. Συνθετικός κρίκος ο γραμματέας και ο Σαμαρικός βουλευτής. Τα ευρώπουλα είναι πολλά μα πάρα πολλά. Αίσχος, βρώμα , δυσωδία και ελεεινό παρασκήνιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανοιχτή πλέον η συνεργασία Μ πούχαλης , πρατηρίου με το Νάσο. Συνθετικός κρίκος ο γραμματέας και ο Σαμαρικός βουλευτής. Τα ευρώπουλα είναι πολλά μα πάρα πολλά. Αίσχος, βρώμα , δυσωδία και ελεεινό παρασκήνιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Στους εκ δεξιών του δημάρχου πρέπει να πιάστηκε ο αντίχειρας και τι λόγο ανέπτυξαν όλο επιχειρήματα. Μετά βέβαια ψήφισαν. Γιώργο Ζαχαράκη το ξέρεις το στιχάκι: Με πήρε ο ύπνος κι έγυρα στου καραβιού την πλώρη και πήδηξε ένα σκυλόψαρο και μου πε ξυπνά βόδι. Πες κάτι ρε, δημοτικός σύμβουλος είσαι. Πάντως Δήμαρχε οφείλω να ομολογήσω ότι αν και μέγας κουτοπόνηρος τους παίζεις μπάλα μέσα σε τηλεφωνικό θάλαμο - εκτός του Νώντα. Τι είπες; ότι είστε άσχετοι όλοι περί ανεμογεννητριών αλλά το 3% μακάρι να γινόταν 33%,ε; Μάλλον από ασχετοσύνη θα το είπες. Θες να μάθεις όλα τα στοιχεία για να πάρεις απόφαση αλλά τις πρώτες τις άφησες να μπούνε. Ευτυχώς που υπάρχεις και δεν γίνεται οι Ελλάδα γέλιο. Δε μου λες αλληλέγγυα θα τα τσεπώσει ο δήμος απ' τα σκουπίδια. Για πες μας γιατί δέχεσαι τη διαχείριση ενός ΧΥΤΑ Παρωδία χωρίς αντιρρήσεις; Στούπα συμμάζεψε πρώτα τα σκουπίδια απ' το ρέμα και μετά ψηφίζεις. Πάντα όταν δεν καταλαβαίνεις τι λέει ο άλλος δουλεψε το λίγο και μετά απαντάς. Μην κάνεις τον άλλον ν επαναλαμβάνεται. Σου είπανε εντέλεσθε και εσύ τι απάντησες; Μασούρα πολλά θΑ μπορούσαμε αλλά τελικά φαίνεται δε μπορούμε.

    Παίξε μπάλα δήμαρχε τους έχεις μόνος και όλοι τους.

    Νικόλαος Κούρτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Από το βίντεο που είδαμε ο κ Κασολας τοποθετήθηκε πολύ σωστά με στοιχεία και νόμους και εξέφρασε μια τεκμηριωμένη πρόταση . Ο κ Αποστολακης δημιουργούσε σύγχυση . Και δε ακούσαμε ποια ήταν η πρόταση του κ Φερεντινου έτσι όπως μιλούσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κουρτη σε λένε και λες τόσες ανοησίες. Ποιες καμιά ρετσίνα Κουρτάκη να ηρεμήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κασολα Πάρτα του του καριολη γιατί θα χρειαστούν για τις εκλογές. Και όποτε κερδίσεις τρυπα μου τη μύτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ο φερεντινος με κλειστα τηλεφωνα χωρις ψεματα και υποσχεσεις που μειναν υποσχεσεις και
    χωρις πενηνταευρα πηρε το ιδιο σχεδον ποσοστο στο πρωτο γυρο με τον καριολη το 2014

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Προς κάθε λυράτη ανώνυμη και ευνούχα κότα λέω ότι όσες ρετσίνες και να πιω για να ηρεμήσω αυτές θα παραμένουν κότες. Τουλάχιστον η ρετσίνα είναι πιο γευστική απ' το σανό που τρώνε.

    Νικόλαος Κούρτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΘΥΜΙΑΡΑ ΣΕ ΕΚΑΝΕ Ο ΝΑΣΟΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΜΩΡΑΙΤΗ,ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΝ ΔΕ ΣΕ ΕΒΑΛΕ Ο ΚΑΡΥ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ.ΚΑΣΟΛΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τράβα ρε κουρτίνα που θα μας πεις ότι τρώμε σανό. Μέχρι να πεθάνεις το κάρυ θα έχεις δήμαρχο θες δεν θες πας να βγεις στο προσκήνιο Α νοητό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Θετική η πρωτοβουλία του κ Δημήτρη Μασούρα για τη μετάδοση της συνεδρίασης.

    Θεωρώ ότι πρέπει όλες οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, της Επιτροπής Διαβούλευσης, του Κέντρου Μέριμνας, του ΦΟΣΔΑ, της Κοινωφελούς Επιχείρησης, της Οικονομικής Επιτροπής, της επιτροπής Ποιότητας ζωής, των επιτροπών παιδείας και του Λιμενικού ταμείου ΝΑ ΜΕΤΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΖΩΝΤΑΝΑ.

    Δημοτικοί Σύμβουλοι πάρτε πρωτοβουλίες.

    Δημοτικοί Σύμβουλοι παίρνετε αποφάσεις για τις ζωές μας.

    Ενημέρωση για τα πάντα.

    Διαφάνεια για τα πάντα.

    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο