Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Μεγάλος στόχος, η θεσμοθέτηση του "Βελανιδοδάσους Ξηρομέρου" ως Προστατευόμενο Τοπίο.

Έντονο ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει πρόσφατα ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου - Ακαρνανικών Ορέων για το "Βελανιδοδάσους Ξηρομέρου". Το ενδιαφέρον του φορέα εστιάζεται στην ανάδειξη και την προστασία του "Βελανιδοδάσους Ξηρομέρου", μέσα από από την ανάπτυξη μίας σειράς ποικίλων δράσεων....... 
Στόχος η προστασία μιας μοναδικής περιβαλλοντικής κληρονομιάς για τον τόπο μας το Ξηρόμερο, την οποία οφείλουμε αφενός να κρατήσουμε ανέπαφη και αναλλοίωτη από τους ανθρώπινους εξωγενείς παράγοντες που επιδρούν αρνητικά και αφετέρου με στοχευμένες δράσεις, να φέρουμε τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και επισκέπτες, σε επαφή με αυτό το μοναδικής ομορφιάς οικοσύστημα. 
Με αυτά κατά νου σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο Αστακού, έγινε μία ολοκληρωμένη παρουσίαση από τον Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου - Ακαρνανικών Ορέων για το "Βελανιδοδάσους Ξηρομέρου", παρουσία του Δημάρχου Ξηρομέρου κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη και άλλων εκπροσώπων της δημοτικής αρχής, με μεγάλο στόχο, την θεσμοθέτηση του "Βελανιδοδάσους Ξηρομέρου" ως Προστατευόμενο Τοπίο. 
Είναι κάτι που υπάρχει στο πρόγραμμα της παράταξης που διοικεί τον Δήμο Ξηρομέρου και φυσικά ως οφείλει, επιδιώκει να το δρομολογήσει και να το κάνει πράξη. 
Φυσικά δεν ξεχνάμε ότι από κάποιον πρόσφατο πρώην, στο άκουσμα προγραμματικών θέσεων για το ''Βελανιδοδάσος Ξηρομέρου'', στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξηρομέρου, ακούστηκαν προεκλογικά κάτι ειρωνικά από το στόμα του, για προτάσεις να τρώμε βελανίδια και κάτι τέτοια ωραία κρύα αστεία, που δείχνουν την αντίληψη που έχουν κάποιοι για το Περιβάλλον. Υπάρχουν τα ηχητικά πρακτικά προς επιβεβαίωση των λεγομένων μας. 
mytikaspress

1 σχόλιο:

  1. Καιρός ήταν. Έστω και τώρα ας προστατευθεί ότι έχει απομείνει από τους "επαγγελματίες" ξυλοκόπους. Έτσι κι αλλιώς το δασαρχείο είναι ανύπαρκτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο