Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

Σε κατάσταση χρεωκοπίας ο Δήμος Ακτίου- Βόνιτσας. Εύχομαι- χωρίς να το ελπίζω- να μην μπει σε καθεστώς επιτήρησης.


ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
Σε κατάσταση  χρεωκοπίας ο Δήμος Ακτίου- Βόνιτσας. Εύχομαι- χωρίς να το ελπίζω- να μην μπει σε καθεστώς επιτήρησης.

ANAKOIΝΩΣΗ
Γράφει ο: Kώστας Θ. Τριαντακωνσταντής
Μαθηματικός


 17/12/2019

     Τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019  στις 18:30μμ συνεδρίασε η επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου μας. Είμαι μέλος της επιτροπής ύστερα από αίτηση μου. Η συμμετοχή στην επιτροπή είναι εθελοντική και άμισθη.

Στη πρόσκληση των μελών της επιτροπής (την έλαβα ηλεκτρονικά την 9η Δεκεμβρίου)  για τη συνεδρίαση ήταν υποχρεωμένη η Δημοτική Αρχή να μας στείλει και τις εισηγήσεις της σε ότι αφορά το Τεχνικό Πρόγραμμα και το Προϋπολογισμό του Οικονομικού έτους 2020.  Εισηγήσεις δεν εστάλησαν. Τούτο έρχεται σε αντίθεση με το άρθρο 78  του ν 4555/18.

Με ηλεκτρονικό μήνυμα μου προς το Προϊστάμενο της Οικονομικής Υπηρεσίας κ Αδάμη και τη Προϊσταμένη της Οικονομικής Υπηρεσίας κ Φιώρου ζήτησα να μου σταλούν οι εισηγήσεις. Τούτο δεν έγινε.
Τη Δευτέρα το μεσημέρι επισκέφθηκα το κ Αδάμη στο γραφείο του και ζήτησα την εισήγηση για το Προϋπολογισμό. Δεν υπήρχε και φυσικά δεν μου δόθηκε.

Στη συνέχεια επισκέφθηκα στο Γραφείο της τη κ Φιώρου και ζήτησα την εισήγηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα. Μου απάντησε τώρα το φτιάχνω .

Δυστυχώς αυτή είναι η Δημοτική Αρχή του Δημάρχου κ Αποστολάκη. 
Τα συμπεράσματα δικά σας.

                                        Αγαπητοί Αναγνώστες

Αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα για τα δύο παραπάνω θέματα, όταν επιχειρήσει να πει τη γνώμη του, οφείλει να ομιλήσει για έσοδα και έξοδα.


Έκανα την εξής πρόταση, ζήτησα να μπει σε ψηφοφορία, αλλά τούτο δεν έγινε.

Γνωρίζετε ότι ο εισπρακτικός μηχανισμός του Δήμου δεν λειτουργεί επαρκώς.  Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία οι οφειλές προς το Δήμο ανέρχονται σε 6.400.000 ευρώ περίπου. Από τους 8.000 περίπου οφειλέτες  σε ρύθμιση έχουν μπει περίπου 420.  Συνάγεται το συμπέρασμα ότι υπάρχουν πολλοί τζαμπατζήδες με τη πολιτική ανοχή της Δημοτικής Αρχής της τωρινής αλλά και όλων των προηγούμενων και στους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους.

                                     Έκανα την εξής πρόταση.

 Όποιος οφειλέτης χρωστά πάνω από 5.000 ευρώ (και φυσικά να συνεχιστεί και σε μικρότερα ποσά, ειπώθηκε και το ποσό των 1.000 ευρώ και συμφωνώ) και δεν κάνει ρύθμιση των οφειλών του το επόμενο τετράμηνο  ΝΑ ΣΤΕΡΗΘΕΙ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ και πληρώνουν οι ΣΥΝΕΠΕΙΣ Δημότες.

Καλώ οποιωνδήποτε από τους 27 Δημοτικούς Συμβούλους να φέρει τη πρόταση ή ανάλογη στο Δημοτικό Συμβούλιο.  Υπάρχει πολιτικό ανάστημα; ΟΨΟΜΕΘΑ.

                         Έκανα και μία άλλη πρόταση

Είναι άμεση και επιτακτική ανάγκη  το ρέμα που ξεκινά από το Στενό, πηγαίνει στη θέση  μάρμαρα, συνεχίζει στη θέση βερνίκος, διέρχεται από το γεφύρι στη θέση Σωτηρίου και καταλήγει στη λίμνη (το χειμώνα)  μεταξύ Παλαίρου και Πογωνιάς

1) να καθαριστεί το ρέμα

2) Να δημιουργηθεί στη θέση Σωτηρίου ένα γεφύρι. 
(Φυσικά να μην επαναληφθεί η γνωστή αθλιότητα που έγινε λίγες ημέρες πριν τις εκλογές του Μαΐου). 
Όλη η εισήγηση μου θα δημοσιευτεί προσεχώς.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ.


1)Ζήτησα να μάθω ποιος είναι ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος για την κίνηση των αυτοκινήτων του Δήμου και απάντηση δεν πήρα.

2) Θα συνιστούσα σε κάποιους να συνεχίσουν να αγνοούν ότι είμαι στη Δημόσια Διοίκηση τριάντα χρόνια.  Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ.

12 σχόλια:

  1. ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΟΛΛΑΕΙ Η ΧΡΕΟΚΩΠΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕ ΣΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ? ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΗΚΑΤΕ ΣΑΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΜΠΑΧΑΛΟ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ Η ΕΝΤΟΛΗ ΗΡΘΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΑΣ ΕΠΕΙΔΗ Η ΝΔ ΕΚΑΝΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΥΠΕΡΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΧΑΛΑΣΕ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ. ΕΧΕΤΕ ΕΙΣΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΣΥΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΦΑΣΑΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΠΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΟΣΟΙ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΑΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαξιωσαν την επιτροπή διαβούλευσης. Την συγκάλεσαν χωρίς να υπάρχει εισήγηση. Την πραγματοποίησαν χωρίς να υπάρχει ένας της τεχνικής υπηρεσίας για να εξηγεί τι φτιασιδωσαν. Η αποζημίωση όμως έπεσε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 6:05 μμ Βολέψου με το σανό σου και τουπέκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απουσίαζε ο Δήμαρχος. Στα δύσκολα και παράνομα κρύβεται. Τραγικές πολιτικές φιγούρες Στούπας και Βίτσας. Παιδιά μην εκτίθεστε.Απών και ο Αντιδήμαρχος επί των έργων Πάντας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν μπορούν να φτιάξουν προυπολογισμό. Οι αυξήσεις στα δημοτικά τέλη είναι βέβαιες. Φυσικά η παρανομία είναι γεγονός. Δεν υπάρχει συνεδρίαση επιτροπής χωρίς εισήγηση της αρχής που την συγκαλεί. Ο Δήμαρχος Αποστολάκης δεν σέβεται τους νόμους. Βέβαια μεγάλη ευθύνη έχουν και οι υπηρεσιακοί παράγοντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η αντιπολίτευση οφείλει να επιβάλλει την εφαρμογή των νόμων. Διαφορετικά συγκαλύπτει τις παρανομίες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 6:05 εισαι ενα υπουλο και κουτοπονηρο ανθρωπακι.πηγενε στο καριολησου να σου δωσει κανενα πενηνταευρο.και ασε την πολιτικη σε αλλους.αντε μπραβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Nα πληρώσουν οι τσαμπατζήδες που διαπλέκονται. Αυτή είναι η αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συνέχιζε να γράφεις κ. Τριαντακωνσταντή μην τους φοβάσαι!! Όσα περισσότερα γράφεις τόσο θα ανεβάζουν τα ποσοστά τους στις δημοτικές εκλογές!! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΣΟΥΡΕΑΛ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ...
    ΕΛΕΩΣ Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗ...😤
    ΜΠΕΡΔΕΥΤΕ ΠΟΛΛΆ ΠΡΆΓΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΊΑ ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΣΧΈΣΗ ΜΕΤΑΞΎ ΤΟΥΣ... ΠΡΟΦΑΝΏΣ ΚΑΙ ΌΠΟΙΟΣ ΔΟΥΛΕΎΕΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΑ ΠΆΝΤΑ ΚΑΙ ΛΆΘΗ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ... ΘΑ ΈΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΊΣΤΕ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΣΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΌΛΟΙΠΟΙ ΚΑΙ ΌΧΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΙΝΕΤΕ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ... ΜΆΛΛΟΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΝΟΙΆΖΕΙ ΤΟ ΚΑΛΌ ΤΟΥ ΔΉΜΟΥ ΜΑΣ... ΣΑΣ ΝΟΙΆΖΕΙ Η ΠΡΟΒΟΛΉ Ή ΔΕΝ ΞΕΡΩ...
    ΛΕΕΙ ΜΊΑ ΠΑΡΟΙΜΊΑ ΤΟ ΈΝΑ ΧΈΡΙ ΝΙΒΕΙ ΤΟ ΆΛΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΎΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ...

    ΕΜΕΙΣ ΕΔΏ ΈΧΟΥΜΕ ΧΆΣΕΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ...

    ΚΑΛΈΣ ΓΙΟΡΤΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τριαντακωσταντη τις επομενες εκλογες ο αποστολακης θα τις παρει με 75% καιγιαυτο ευθυνεσε εσυ.αλαξτε πολιτικη με το να κατηγορειτε δεν κερδιζετε αλλα χανετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τριαντακωνσταντή τι άλλο θες ακόμα για να καταλάβεις ότι και οι 27 σε έχουν συνδέσει με Κάϊρο. Για να δούμε πότε θα το καταλάβεις. ΟΨΟΜΕΘΑ.

    ΥΓ. Αυτοί οι οικονομικοί επιθεωρητές ποτέ βλέπεις περίπου να έρχονται;

    Ο εισαγγελέας που έχεις πάει πρέπει να είναι ο εισαγγελέας της καθυστέρησης δεν εξηγείται αλλιώς πως τόσα στοιχεία που του έχεις πάει ακόμα το ψάχνει.

    Ο αγώνας ποτέ θα δικαιωθεί;

    Μάλλον εσύ αγνοείς ότι είσαι 30 χρόνια στην Δημόσια διοίκηση. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ.

    Να δούμε το έγκριτο Ξηρόμερο που ΠΟΤΕ δε κάνεις διακρίσεις θα το αναρτήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο