Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Ενημερώνω τους συμπατριώτες μου... και δεν με εκφοβίζουν τα λεγόμενα του κ. Δημάρχου.


Του κ. Βασίλειου Σούλα.

 Ενημερώνω τους συμπατριώτες μου, ότι την Παρασκευή στις 11:00 π.μ., στο Δημοτικό Κατάστημα Αστακού είχαμε Διοικητικό Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου, όπου συμμετείχα για πρώτη φορά ως τακτικό μέλος του Δ.Σ., κατόπιν του ομόφωνου ορισμού μου από το Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε πριν 2,5 περίπου μήνες και συγκεκριμένα στις 16 Φεβρουαρίου.
Στο Δ.Σ. είχαμε δέκα θέματα στην ημερήσια διάταξη και δύο προ ημερήσιας για συζήτηση και δημοσιοποιώ παρακάτω προς εσάς τους συμπατριώτες μου τις απόψεις μου για όλα τα θέματα που έλαβα μέρος στη συζήτηση......

Γενικά θα έλεγα ότι ήταν μία συζήτηση που όταν άρχισα να τοποθετούμε στα θέματα με νούμερα, ποσά, ονόματα εργολάβων, των περασμένων 3 χρόνων, παρουσιάζοντας και τα ανάλογα χαρτιά των ενταλμάτων πληρωμής που φέρουν την υπογραφή του κ. Γαλούνη, για να τεκμηριώσω γιατί δεν ψηφίζω, όπου ψήφισα αρνητικά, τον κύριο Δήμαρχο τον χτύπησε ηλεκτρικό ρεύμα και άρχισε να βρίζει με αισχρές φράσεις, να μου επιτίθεται μη σεβόμενος την παρουσία γυναικών και όλων των παρισταμένων και όλα αυτά να τα κάνει επειδή ένιωθε ότι είναι στο χώρο του και είχε το πλεονέκτημα.
Επίσης αντιδρούσε να γραφτούν στα πρακτικά αυτά όλα που παρουσίαζα, με αποτέλεσμα να γραφτούν με πιο σύντομο και περιληπτικό τρόπο απ' ότι τα είχα ετοιμάσει.
Φυσικά δεν αντέδρασα και τον άφησα μόνο του στον κατήφορο του και στον οχετό των εκφράσεων του, αυτοεπαινούμενο και αυτοαποθεωμένο για τον ανδρισμό του, στις προσβλητικές εκφράσεις του, να νομίζει ότι κάτι κάνει και ότι έτσι θα με φοβίσει Από τέτοιες ψευτομαγκιές και τσαμπουκάδες, έχει γεμίσει το Ξηρόμερο από άκρου εις άκρου, μαγκιές σε προστατευμένο περιβάλλον και εκ του ασφαλούς, γιατί αν τύχει κάπου έξω σε ουδέτερο χώρο, πέφτει πολύ κακάρισμα, γιατί πολύ ευδοκιμεί στο τόπο μας η θρασυδειλία και ο κουτσαβικισμός.
Μάρτυρες για την επίθεση που αναίτια δέχτηκα όλοι οι παριστάμενοι και εννοείται ότι δεν πτοούμαι από Γαλουνιές.
Πάμε τώρα στην ενημέρωση σας.
Ήρθαν σαν προ ημερήσιας δύο θέματα. Μία αναμόρφωση Προϋπολογισμού με τρία μέρη, από τα οποία έκανα εξαίρεση στην άποψη μου, ότι δεν ψηφίζω αναμορφώσεις που έρχονται τελευταία στιγμή, χωρίς να έχω χρόνο να τις μελετήσω. Αυτό που ψήφισα θετικά ήταν μία αλλαγή κωδικού εγγραφής στον Προϋπολογισμό, που αφορούσε το πολύπαθο θέμα του καθορισμού της χερσαίας ζώνης του λιμανιού του Μύτικα (από κωδικό μελέτης σε κωδικό υπηρεσίας), ώστε επιτέλους να προχωρήσει.
Σε αυτό το θέμα έκανε παρέμβαση και ο Σύλλογος Επαγγελματιών Μύτικα, ζητώντας επιτέλους να προχωρήσει. Δέχτηκαν αναίτια επίθεση από το Δήμαρχο, λέγοντας τους ότι πιάνουν τον Αντιδήμαρχο και τους συμβούλους της Αλυζίας, ότι μετά την περυσινή τους συνάντηση τον Φεβρουάριο τους κατηγόρησε ότι διέδιδαν στα καφενεία ότι τους επιτέθηκε ο Δήμαρχος και τον έβριζαν (!!!), κάποια στιγμή τους είπε νευριασμένος ότι θα το κάνει όποτε αυτός θέλει και αν εφαρμόσει την νομιμότητα θα φέρει μπουλτόζες στον Μύτικα και θα τα ξηλώσει όλα.
Τα μέλη του Συλλόγου του απάντησαν ότι όλα αυτά δεν ισχύουν, ότι από την πρώτη στιγμή κινήθηκαν θεσμικά σε συνεργασία με την Πρόεδρο του Μύτικα και τον Αντιδήμαρχο Αλυζίας και αυτούς τους καίει επιτέλους να καθοριστεί η χερσαία ζώνη.
Κατόπιν αυτών, τα πράγματα ηρέμησαν και σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο, αποφασίστηκε τις αμέσως επόμενες ημέρες να γίνει μία σύσκεψη στον Μύτικα, παρουσία της Κτηματικής, των φορέων και των πολιτών, ώστε να ορίσουν τι θα καθορίσουν ως χερσαία ζώνη, ώστε αυτό να περπατήσει και να ολοκληρωθεί.
Το δεύτερο θέμα που ήρθε σαν προ ημερησίας, ήταν η αίτηση ενός συμπατριώτη μας από τον Αστακό για τραπεζοκαθίσματα και τέντα, την οποία ψήφισα θετικά, με την ίδια αιτιολογία που θα σας πω παρακάτω στο όμοιο θέμα 10.

--------------------------------

1. Ψήφιση πιστώσεων. 
Ήμουν διατεθειμένος και αρχικά καταψήφισα τις συγκεκριμένες πιστώσεις γιατί το φυσικό τους αντικείμενο το έμαθα στην διάρκεια του Δ.Σ. και απλά δεν γινόταν να τις γνωρίζω. Όμως ενημερώθηκα από τον συνάδελφο μου κ. Καρφή, ότι είναι υποχρεωτικές πιστώσεις και δεν συντρέχει κανένας λόγος να μην τις ψηφίσω και επειδή και εγώ στην αναμόρφωση του Προϋπολογισμού του ζήτησα να κάνει εξαίρεση και να ψηφίσει το κομμάτι που αφορά την χερσαία ζώνη του Μύτικα, άλλαξα την ψήφο μου σε θετική, χωρίς να έχω κανένα απολύτως πρόβλημα να αλλάξω άποψη αν κάποιος με πείσει. Μόνο τα ντουβάρια δεν αλλάζουν θέση.

2. Έγκριση δαπάνης – διάθεση πίστωσης για «Καθαρισμό Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Αστακού και Μύτικα». 
Τον Οκτώβριο του 2015 εκδόθηκε για καθαρισμό του λιμανιού του Μύτικα ένταλμα πληρωμής 4.920 € που ποτέ δεν έγινε.
Το Μάιο του 2016 εκδόθηκε για καθαρισμό του λιμανιού του Μύτικα ένταλμα πληρωμής 4.135 €. Ο καθαρισμός έγινε λίγο πριν το Πάσχα από τον φίλο τον Νίκο τον Καρδή, με 2 - 3 μεροκάματα, παρουσία της Προέδρου του Μύτικα κας Ιωάννα Βέρρη.
Το Ιούνιο του 2017 εκδόθηκε για καθαρισμό του λιμανιού του Μύτικα ένταλμα πληρωμής 4.935,20 €. Ο καθαρισμός έγινε από τα οκτάμηνα των Φυτειών, με εργασία μίας ημέρας, παρουσία της Προέδρου του Μύτικα κας Ιωάννα Βέρρη, της οποία την μαρτυρία απεκόμισα επί τόπου στο λιμάνι σε προφορική συζήτηση.
Σύνολο για καθαρισμό μόνο του λιμανιού του Μύτικα αυτά τα τρία προηγούμενα χρόνια 13.990 €. 
Για τον καθαρισμό της χερσαίας ζώνης του λιμανιού του Αστακού, διατέθηκαν τα προηγούμενα τρία χρόνια 14.605,12 €. 
Σύνολο λοιπόν, 28.595,12 € τα τρία προηγούμενα χρόνια για καθαρισμούς των δύο χερσαίων ζωνών των λιμανιών Αστακού και Μύτικα. Ένα μεγάλο ποσό που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να φτιάξουμε κάτι πραγματικά χρήσιμο για τους δημότες μας.
Δεν το ψήφισα και η πρόταση μου είναι να το καθαρίσουμε είτε με το δικαίωμα που έχουμε να δώσουμε 5 μεροκάματα το μήνα σε συνδημότες μας ή θα το καθαρίσουμε με τα οκτάμηνα στον τομέα της καθαριότητας που σύντομα θα προσλάβουμε, με πολύ μικρό ή μηδενικό κόστος για το ταμείο του Λιμενικού μας Ταμείου. Προτείνω ενόψει Καλοκαιριού τρεις καθαρισμούς, αρχές Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου. 

3. Έγκριση δαπάνης – διάθεση πίστωσης για «Περιποίηση πρασίνου χερσαίας ζώνης Λιμένα Αστακού (περιποίηση γκαζόν, κλάδεμα δένδρων, φοινίκων κλπ)».
Τον Δεκέμβριο του 2015 εκδόθηκε για περιποίηση πρασίνου χερσαίας ζώνης λιμανιού Αστακού ένταλμα πληρωμής 4.920 €.
Το Μάιο του 2016 εκδόθηκε για περιποίηση πρασίνου χερσαίας ζώνης λιμανιού Αστακού ένταλμα πληρωμής 4.500 €.
Το 2017 δόθηκε απ’ ευθείας ανάθεση 4.926,52 € για περιποίηση πρασίνου χερσαίας ζώνης λιμανιού Αστακού, την οποία τη σκεφτήκατε καλύτερα και δεν προχώρησε.
Σύνολο για περιποίηση πρασίνου του λιμανιού του Αστακού αυτά τα τρία προηγούμενα χρόνια 9.426,52 €.
Δεν το ψήφισα γιατί θεωρώ την συγκεκριμένη εργασία όπως και τις παρελθούσες αυτού του τύπου υπερτιμολογημένες και φανερή σπατάλη χρημάτων.
Η πρόταση μου είναι η περιποίηση του πρασίνου της χερσαίας ζώνης του λιμανιού του Αστακού μπορεί να γίνει με ίδια μέσα του Δήμου Ξηρομέρου, είτε με το δικαίωμα που έχουμε να δώσουμε 5 μεροκάματα το μήνα σε συνδημότες μας ή με τα οκτάμηνα γενικών καθηκόντων που σύντομα θα προσλάβουμε, με πολύ μικρό ή μηδενικό κόστος για το ταμείο του Λιμενικού μας Ταμείου.

4. Έγκριση δαπάνης – διάθεση πίστωσης για «Συντήρηση μοτέρ οξυγονοποίησης Λιμένα Αστακού».
Τον Αύγουστο του 2013 η προηγούμενη δημοτική αρχή υπέγραψε συμφωνητικό ύψους 6.900 € για προμήθεια τεσσάρων μοτέρ οξυγονοποίησης των υπονόμων στην παραλία του Αστακού. Αυτή η προμήθεια όπως διαπιστώνω δεν εκτελέστηκε τελικά ποτέ.
Το 2015 προμηθευόμαστε επί νυν δημοτικής αρχής, άγνωστο σε εμένα αριθμό μοτέρ οξυγονοποίησης των υπονόμων στην παραλία του Αστακού με 8.708,40 €.
Τον Ιούλιο του 2016 προμηθευόμαστε επί νυν δημοτικής αρχής, άγνωστο σε εμένα αριθμό μοτέρ οξυγονοποίησης των υπονόμων στην παραλία του Αστακού με 4.960 €.
Το Λιμενικό Ταμείο τον Απρίλιο του 2016, συντηρεί άγνωστο σε εμένα αριθμό μοτέρ οξυγονοποίησης των υπονόμων στην παραλία του Αστακού με 2.360 €.
Το Λιμενικό Ταμείο τον Νοέμβριο του 2017, συντηρεί άγνωστο σε εμένα αριθμό μοτέρ οξυγονοποίησης των υπονόμων στην παραλία του Αστακού με 2.356 €.
Εξέφρασα λοιπόν τον προβληματισμό μου εύλογα, τι συμβαίνει με αυτά τα μοτέρ οξυγονοποίησης και θέλουν συντήρηση την ίδια χρονιά που τα προμηθευόμαστε, λέγοντας ότι επειδή το θέμα αφορά τον Αστακό δεν το ξέρω στη λεπτομέρεια του. Πάντως παρατηρώ ότι σε πολύ λίγα χρόνια, το κόστος συντήρησης των μοτέρ πλησιάζει το κόστος κτίσης αυτών, πράγμα πολύ περίεργο.
Κατόπιν αυτών, ρώτησα τους παριστάμενους, αν αυτή την στιγμή υπάρχει άμεση ανάγκη για την συντήρηση αυτών των μοτέρ και αν το Καλοκαίρι θα δημιουργηθεί πρόβλημα αν δεν γίνει. Όλοι με διαβεβαίωσαν ότι πρέπει να γίνει και μάλιστα και ένα από αυτά είναι καμένο και πρέπει να αλλαχτεί. Κατόπιν αυτών των διαβεβαιώσεων, ψήφισα θετικά, διότι δεν θα είμαι εγώ αυτός που θα πάω αντίθετα σε κάτι που λύνει ένα πραγματικό πρόβλημα και να θέλω να ζέχνει και να βρωμάει η παραλία του Αστακού.

5. Έγκριση δαπάνης – διάθεση πίστωσης για «Συντήρηση πλωτών εξεδρών».
Τον Αύγουστο του 2016 εκδόθηκε για συντήρηση πλωτών εξεδρών του Μύτικα ένταλμα πληρωμής 2.460 €.
Το Οκτώβριο του 2017 εκδόθηκε για συντήρηση πλωτών εξεδρών του Μύτικα ένταλμα πληρωμής 2.430,40 €.
Σύνολο 4.890,40 €, ένα αρκετά μεγάλο ποσό για συντήρηση των τριών πλωτών εξεδρών που βρίσκονται στον Μύτικα. 
Η άποψη μου είναι ότι οι πλωτές δεν θα έπρεπε να ήταν στον αέρα ενώ έχουμε πληρώσει δύο χρονιές την συντήρηση τους με ένα αρκετά μεγάλο ποσό των 4.890,40 €. Κάποιοι άλλοι υποστήριξαν ότι οι πλωτές συντηρήθηκαν κανονικά τα δύο προηγούμενα χρόνια, αλλά χαλάνε συνέχεια. Ας κρίνουν όλοι όσοι χρησιμοποιούν το λιμάνι του Μύτικα, που είναι η αλήθεια και που το ψέμα.
Φυσικά το ψήφισα θετικά γιατί υπάρχει πράγματι οξύ πρόβλημα με τις πλωτές στον Μύτικα και θέμα ασφάλειας.

6. Έγκριση δαπάνης – διάθεση πίστωσης για «Καθαρισμός παραλιών Δήμου».
Τον Οκτώβριο του 2015 εκδόθηκε για καθαρισμό παραλιών ένταλμα πληρωμής 400 €. Εμείς στον Μύτικα δεν είδαμε κάτι από αυτά, δεν γνωρίζω για τον Αστακό.
Τον Ιούλιο του 2016 εκδόθηκε για καθαρισμό παραλιών ένταλμα πληρωμής 4.900 €. Εμείς στον Μύτικα δεν είδαμε κάτι από αυτά, δεν γνωρίζω για τον Αστακό.
Τον Ιούνιο του 2017 εκδόθηκε για καθαρισμό παραλιών, ξεχωριστά για τον Αστακό, ένταλμα πληρωμής 3.968 €. Δεν γνωρίζω να σας πω για τον Αστακό τι έγινε από αυτά.
Τον Ιούνιο του 2017 εκδόθηκε για καθαρισμό παραλιών, ξεχωριστά για τον Μύτικα, ένταλμα πληρωμής 3.992,80 €. Εμείς στον Μύτικα δεν είδαμε κάτι από αυτά.
Σύνολο 13.260,80 € για καθαρισμό των παραλιών, ένα μεγάλο ποσό που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να φτιάξουμε κάτι πραγματικά χρήσιμο για τους δημότες μας.
Δεν το ψήφισα και η πρόταση μου είναι τις παραλίες του Μύτικα, του Αρχοντοχωρίου στην Παλιόβαρκα και του Αστακού μπορούμε να τις καθαρίσουμε, είτε με το δικαίωμα που έχουμε να δώσουμε 5 μεροκάματα το μήνα σε συνδημότες μας ή θα το καθαρίσουμε με τα οκτάμηνα στον τομέα της καθαριότητας που σύντομα θα προσλάβουμε, με συνδρομή φορέων και εθελοντών. Προτείνω ενόψει Καλοκαιριού τρεις καθαρισμούς, αρχές Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου. 

7. Έγκριση δαπάνης – διάθεση πίστωσης για «Προμήθεια οικοδομικών υλικών, έτοιμο μπετόν κλπ».
Το συγκεκριμένο θέμα αναβλήθηκε αλλά θα πω την θέση μου. Πραγματικά αδυνατώ να κατανοήσω το συγκεκριμένο θέμα και τη συγκεκριμένη διάθεση πίστωσης που μας ζητείται να εγκρίνουμε, η οποία είναι και πάρα πολύ μεγάλη, 20.000 € χρήματα των δημοτών. 
Εκτελεί κανένα έργο το Λιμενικό Ταμείο με αυτεπιστασία(!!!) και χρειαζόμαστε οικοδομικά υλικά και έτοιμο μπετόν; Κοιτάζω στο Τεχνικό Πρόγραμμα και δεν βλέπω κάτι. Ποιος λοιπόν θα χρησιμοποιήσει αυτά τα υλικά, για ποιο έργο και με ποιες διαδικασίες;
Φυσικά αν συζητιόταν δεν θα το ψήφιζα.

8. Έγκριση δαπάνης – διάθεση πίστωσης για «Προμήθεια ξύλινων αποδυτηρίων, γλιστρών και λοιπού εξοπλισμού για τις παραλίες».
Τον Σεπτέμβριο του 2015 εκδόθηκε, για προμήθεια ξύλινων αποδυτηρίων, γλιστρών και λοιπού εξοπλισμού για τις παραλίες, ένταλμα πληρωμής 1.999,98 € και στον Μύτικα πράγματι τοποθετήθηκαν δύο ξύλινα αποδυτήρια, τα οποία ήταν πράγματι χρήσιμα και τα οποία το 2016 έγιναν στόχος βανδάλων και από τότε δεν τα ξαναείδα.
Το Οκτώβριο του 2017 εκδόθηκε, για προμήθεια ξύλινων αποδυτηρίων, γλιστρών και λοιπού εξοπλισμού για τις παραλίες, ένταλμα πληρωμής 3.917,16 €. Εμείς στον Μύτικα δεν είδαμε τίποτα από αυτά και για τον Αστακό δεν γνωρίζω.
Σύνολο για προμήθεια ξύλινων αποδυτηρίων, γλιστρών και λοιπού εξοπλισμού για τις παραλίες αυτά τα τρία προηγούμενα χρόνια 5.917,14 €. 
Το ψήφισα θετικά διότι πιστεύω ότι πρέπει το Λιμενικό Ταμείο να επενδύσει στις παραλίες μας και πολύ ακόμα περισσότερα χρήματα, κόβοντας τις παραπάνω σπατάλες που ανέφερα. Επίσης επειδή αυτό το ποσό, αφορά κυρίως την γλίστρα που πρόκειται να κατασκευάσει ο Ναυταθλητικός Όμιλος Αστακού στον χώρο που του έχει παραχωρηθεί, ώστε οι αθλούμενοι στην ιστιοπλοΐα (μικρά παιδιά και ενήλικες), να ρίχνουν και να βγάζουν τα σκάφη τους, δεν θα μπορούσα να μην ψηφίσω αυτό το πράγμα. Ζήτησα μόνο αν γίνεται να προμηθευτούμε 3-4 ομπρέλες παραπάνω για την παραλία του λιμανιού του Μύτικα, γιατί αυτές έχουν ελαττωθεί με τα χρόνια. Επίσης φέτος οι ομπρέλες που θα μπουν στο λιμάνι του Μύτικα να είναι οι δικές μας και όχι οι περυσινές που μου διαμαρτύρονταν αρκετοί λουόμενοι (δεν έχω ίδια άποψη γι αυτό αν συνέβη) και να μπει έστω ένα ξύλινο αποδυτήριο μιας και κάποιοι έξυπνοι κατέστρεψαν αυτά του 2015.

9. Έγκριση δαπάνης – διάθεση πίστωσης για «Καθορισμό Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Μύτικα».
Το θέμα αναβλήθηκε μιας και με την αναμόρφωση του Προϋπολογισμού και την αλλαγή του κωδικού, θα πρέπει να ξανάρθει σωστά. Η δική μας γνώμη είναι ότι τρία χρόνια τώρα το Λιμενικό Ταμείο εγγράφει και δεν προχωρεί αυτή την υπόθεση και αυτό είναι γεγονός και όχι εικασία.
Αποκορύφωμα του εμπαιγμού ήταν το 2017, που συμπεριλήφθηκε με ποσό 12.400 € στο Τεχνικό Πρόγραμμα και στο Σύλλογο Επαγγελματιών Μύτικα που επισκέφτηκε τον κ. Δήμαρχο στον Αστακό παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Πάνου Γκόλια και της Προέδρου του Μύτικα κας Ιωάννα Βέρρη, δόθηκε η υπόσχεση της ανάθεσης σε 2 – 3 μήνες και ότι θα καθυστερήσει λίγο, γιατί θα γίνει με διαγωνισμό, γιατί κάποιοι λέει συκοφαντούν την νόμιμη διαδικασία των απ' ευθείας αναθέσεων. Στις εκατοντάδες απ’ ευθείας αναθέσεις σε αυτή μας έπιασε ευαισθησία.
Φυσικά θα το ψήφιζα θετικά αν δεν αναβαλλόταν. Μιλάμε για ένα θέμα ζωτικής σημασίας για την διαχείριση και ανάπτυξη του λιμανιού του Μύτικα. Στο λιμάνι του Μύτικα υπάρχουν θέματα ευταξίας και καθορισμού θέσεων, τρέχουν προγράμματα για αναπλάσεις, παρεμβάσεις και ανάπτυξη χερσαίων ζωνών μικρών λιμανιών και εμείς δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε χρηματοδότηση και βλέπουμε άλλους λιμένες, της τάξης μεγέθους του δικού μας να χρηματοδοτούνται και να αναπτύσσουν την χερσαία ζώνη τους. Επίσης υπάρχει θέμα άντλησης οικονομικών πόρων από Λιμενικά Τέλη που θα μπορούμε να επιβάλλουμε στους χρήστες του λιμανιού, τα οποία θα μπορούν να επενδυθούν σε παρεμβάσεις στην χερσαία ζώνη, ώστε αυτή να βελτιώνεται και να αναπτύσσεται, προς παροχή καλύτερων υπηρεσιών στους χρήστες. 

10. Εξέταση αιτήματος της «ΚΑΤΣΑΡΕΟΥ ΝΙΚΗ» για άδεια χρήσης χώρου για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και για άδεια τοποθέτησης σκιάστρου μη σταθερής κατασκευής, ρόδες ή βίδες επιφάνειας έμπροσθεν του καταστήματός της. 
Το θέμα αναβλήθηκε αλλά η άποψη μου είναι ότι θα πρέπει τόσο στον Αστακό όσο και στον Μύτικα να αποφεύγονται οι μόνιμες κατασκευές, όπως άλλωστε απαιτεί και η Κτηματική Υπηρεσία. Γνωρίζω ότι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο και η πρόταση μου είναι ότι θα πρέπει ο Δήμος και το Λιμενικό Ταμείο να δείξει το σωστό δρόμο, να πείσει και κατόπιν να επιβάλλει σε όλους να συμμορφωθούν, κάτι που στο τέλος θα ωφελήσει όλους τους επαγγελματίες και του Αστακού και του Μύτικα, γιατί η σημερινή εικόνα, όπου καθένας επιλέγει και φτιάχνει το δικό του τερατούργημα στην παραλιακή ζώνη, έχει δημιουργήσει μία άναρχη και πολύ άσχημη εικόνα, τόσο στον Αστακό όσο και στον Μύτικα. 
Θα πρέπει να επιλεγεί η λύση της τοποθέτησης ενισχυμένης κατασκευής ομπρελών (υπάρχουν εφαρμοσμένες τέτοιες λύσεις), με πρόβλεψη για τον Μύτικα να μπορούν και να τοποθετήσουν και μπροστά ένα ΠΙ με πανί, που θα μπορεί να κατεβαίνει ώστε να κόβει τον άνεμο. 
Όλοι έχουμε πάει σε παραθαλάσσια μέρη και έχουμε δει πόσο διαφορετική και όμορφη είναι η εικόνα με τις ομπρέλες που όταν πέφτει ο ήλιος κατεβαίνουν. 
Ο Δήμος να ξεκινήσει άμεσα αυτή την διαδικασία, με ορίζοντα να έχουν φύγει οι μόνιμες κατασκευές και στην θέση τους να υπάρχουν ομπρέλες μέσα σε τρία χρόνια, και αυτό να είναι γνωστό από τρία χρόνια νωρίτερα σε όλους και να ισχύσει για όλους χωρίς καμία εξαίρεση. 
Για την συγκεκριμένη περίπτωση και χωρίς να γνωρίζω ούτε κατ’ όψη την κα Κατσαρέου Νίκη, εννοείται ότι για λόγους ισονομίας και ίσης αντιμετώπισης σε σχέση με τους υπόλοιπους επαγγελματίες, θα το ψήφιζα θετικά, αλλά θα ήθελα να κινηθούμε ως Λιμενικό Ταμείο προς την κατεύθυνση που περιέγραψα παραπάνω.

Επίσης ενημερώνω ότι στο τέλος του Δ.Σ. παρέδωσα στον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου και στα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. εξασέλιδη επιστολή, με προτάσεις και σκέψεις μου για την πορεία του Λιμενικού Ταμείου, η οποία κατά την γνώμη μου αυτή την στιγμή είναι πολύ λαθεμένη (δείτε εδώ).
Αν θέλουν ας κάνουν τον κόπο να την διαβάσουν.
mytikaspress

11 σχόλια:

  1. Βασίλη συγχαρητήρια κάποτε ο Κουτσαβακησμος και η ψεύτομαγκιά Πρέπει να βρουν απέναντι τους την σοβαρότητα και την αποφασηστικοτητα Αρκετά υποφέρει αυτός ο τόπος από τις αήθεις πρακτικές. ΜΠΡΆΒΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βασίλη μπράβο. Συνέχισε και μην φοβάσαι κανέναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τι εχουν να πουν οι άλλοι ναυτικοι όμιλοι του παραλιακου δημου μας για τα αποτελεσνατα τις τριχρονης θητειας του λιμενικου ταμειου.
    η σιωπή βλάπτει την δημοκρατια και την θαλασαα στην παραλία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τι εχουν να πουν οι άλλοι ναυτικοι όμιλοι του παραλιακου δημου μας για τα αποτελεσνατα τις τριχρονης θητειας του λιμενικου ταμειου.
    η σιωπή βλάπτει την δημοκρατια και την θαλασσα στην παραλία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπραβο Βασιλη να ξεμπροσιζης τον υποδηκο διαχρονικα δημαρχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και εσύ άνθρωπε μου που πήγες στο συμβούλιο αυτό τι κατάλαβες; Όσο υπάρχει αυτός ο δήμαρχος τόσο θα θαβετε και πιο βαθιά ο δήμος. Τα χωριά είναι παρατημενα, ο Μύτικας διαλυμένος και ο Αστακος μια από τα ίδια. Έρχονται εκλογές προσέχετε λοιπόν τι θα ρίξετε πάλι στην κάλπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ τι προτεινεις να ψηφισουμε για να απαλαγοϋμε απο την διαφθορά και το φαγοπότι

      Διαγραφή
  7. Αγαπητέ φίλε Βασίλη. Χαίρομαι που κατάφερες να ταρακουνήσεις τα νερά και να προκαλεσεις τρικυμια σε αυτή τη βουρκωμενη κοινωνία. Να ξέρεις πως αποτελείς τη φωνή όλων όσων κατηγορουνται ότι δεν ενδιαφέρονται για τον τόπο τους. Και ενδιαφερόμαστε και παρακολουθουμε από πολυ κοντά το τι συμβαίνει. Όποιο ελεεινο παρασιτο θεωρεί πως είσαι μόνος σου είναι πολυ γελασμένο. Και να γνωρίζουν ότι κι εμείς μπορουμε να γίνουμε όμοιοι τους. Μάλλον, πολυ χειροτεροι τους. Να το θυμουνται αυτό. Συνέχισε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αλλαζώνα Γαλουνη προσγειωσου και ενταξου στην κοινωνια που σε τιμησε
    2 φορες, και μην κοιτας τον κοσμο πανω απο το καλαμι που καβαλησες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συμπατριώτη 10.38 δυστυχώς θα διαφωνήσω μαζί σου. Καμία κοινωνία δεν τίμησε τον Γαλούνη. Απλά ήταν καλύτερος (ειδικά τη δεύτερη φορά) στο να μοιράσει λεφτά και να πάρει τις εκλογές. Δεν ξέρω ποιός έδωσε τα περισσότερα, αλλά κάποιος τα έδωσε με τέτοιο τρόπο που κατάφερε να πάρει τις εκλογές. Το τι άλλο συμβαίνει και παίζονται οι εκλογές, ας μην το συζητήσουμε συμπατριώτη. Η τιμή και η αξιοπρέπεια είναι πολύ συγκεκριμένες έννοιες, αλλά και πολύ παρεξηγημένες (μιας και τις χρησιμοποιεί ο καθένας όπως θέλει), για να μπορέσουμε να τις αποδώσουμε έτσι χωρίς κριτήρια στον πάσα ένα. Κι ας είναι και ο αρχηγός του Ελληνικού Κράτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο ΜΥΤΙΚΑΣ ΧΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΜΕΤΡΑΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΗΔΕΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο