Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Μυστήριο στο Ναύπλιο: Παραλία γέμισε από περίεργο υλικό -Παρέμβαση Λιμεναρχείου


Ένα περίεργο φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη στην παραλία Καραθώνας στο Ναύπλιο, έχοντας θορυβήσει μάλιστα τους λουόμενους που αυτές τις ημέρες κάνουν τα πρώτα τους μπάνια.

Η θάλασσα κοντά στην ακτή και για αρκετά μέτρα προς τα μέσα φαίνεται σαν μία θολή «σούπα». Αυτή την εικόνα αντίκρισαν οι λουόμενοι που ειδοποίησαν το λιμεναρχείο Ναυπλίου, όπου κλιμάκιο του επισκέφθηκε την παραλία και έλαβε δείγμα, το οποίο απέστειλε για ανάλυση.
Μια πιο προσεκτική ματιά μέσα στο νερό αποκαλύπτει πως πρόκειται για εκατομμύρια ζελατινοειδή μικροσκοπικά, αλλά και μεγαλύτερα, διαφανή σε διάφορα σχήματα, συσσωρευμένα «υλικά», διάσπαρτα σε όλο το μήκος της παραλίας.
Όλα δείχνουν, χωρίς όμως να έχει επιβεβαιωθεί επισήμως, πως πρόκειται για ζωοπλαγκτόν που αποτελεί βασικό κρίκο της θαλάσσιας τροφικής αλυσίδας. Πρόκειται για μικροσκοπικούς υδρόβιους ετερότροφους οργανισμούς, οι οποίοι χαρακτηρίζονται ως ζωικοί οργανισμοί και τρέφονται με βακτήρια, φυτοπλαγκτόν, νεκρή οργανική ύλη ή και με άλλα ζωοπλαγκτονικά είδη.
Μέχρι όμως να βγουν τα επίσημα αποτελέσματα από την χημική ανάλυση του δείγματος που έχει αποστείλει το Λιμεναρχείο, ώστε να υπάρχει μια επίσημη απάντηση, ο κόσμος ανήσυχος από την εικόνα που αντικρίζει, προτιμά άλλες παραλίες για το μπάνιο του, όπου το φαινόμενο δεν έχει εμφανιστεί.
Πάντως όσοι τόλμησαν και μπήκαν στη «θαλάσσια αυτή σούπα», μιλούν για τεράστιο αριθμό αυτών των μικροσκοπικών οργανισμών που προσκολλούνται μάλιστα στο δέρμα και τα μαλλιά.
Πηγή: argolikeseidhseis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο