Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

1ο Βραβείο Εικόνας για την Παπαστράτειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγρινίου στο 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Παιδί & Κινηματογράφος»

Η Παπαστράτειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγρινίου τιμήθηκε με το 1ο Βραβείο Εικόνας για την ομαδική συμμετοχή στην δημιουργία ταινίας μικρού μήκους  με την τεχνική της κινούμενης εικόνας στα πλαίσια του 2ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού «Παιδί και Κινηματογράφος», υπό τον τίτλο: Από το καμβά στον φακό… με το βλέμμα των παιδιών!

Οι μαθητές βασισμένοι στους βασικότερους εκφραστές της Μοντέρνας Τέχνης των 19ου και 20ού αι., Ανρί Ματίς, Ρενέ Μαγκρίτ, Εντγκάρ Ντεγκά και Βίνσεντ βαν Γκογκ και με βοηθούς το βιβλίο, τον υπολογιστή, τη ζωγραφική, το κολάζ και τη φωτογραφία δημιούργησαν την ταινία μικρού μήκους «Η τέχνη δίνει φτερά«.
Μέσα από τις εκατοντάδες συμμετοχές από όλη την Ελλάδα, η ταινία «Η τέχνη δίνει φτερά» διεκδίκησε την 1η θέση στην κατηγορία εικόνας. Η απονομή βραβείων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Απριλίου, στο Ευγενίδειο ίδρυμα και με την παρουσία εκπροσώπων από τους συνδιοργανωτές του 2ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Κινηματογράφου: το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Νέας Υόρκης – ΜοΜΑ, η Κινηματογραφική Εταιρεία Αθηνών (Νύχτες Πρεμιέρας, ΣΙΝΕΜΑ-cinemagazine.gr), το Ευγενίδειο Ίδρυμα, το OPUS, Οργανισμός Ανάδειξης Ελληνικού Πολιτισμού και ο Εκδοτικός Οίκος ΜΕΛΙΣΣΑ.
Βραβεύτηκαν οι μαθητές Μαρία-Ιωάννα Καραχρήστου, Παρασκευή Κουτσοκώστα, Δημήτρης Λανόπουλος, Παναγιώτα Περεπή, Χρήστος Παπαδόπουλος και η εκπαιδευτικός Ειρήνη Χαντζή.
Θερμά συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα για την σπουδαία διάκριση.
https://vimeo.com/261176848

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο