Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Σφακιανάκης: Ούτε τα παιδιά μας δεν θα δουν την προστασία προσωπικών δεδομένων από το Facebook

Ο πρώην επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και σημερινός πρόεδρος του Ινστιτούτο CSI, Μανώλης Σφακιανάκης, μιλώντας στον ρ/σ «Θέμα 104,6», εξέφρασε τους φόβους του για την έλλειψη προστασίας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Facebook.


Παρόλο που από τις 25 Μαΐου θα τεθεί σε εφαρμογή η ευρωπαϊκή νομοθεσία που θα απαγορεύει σε παιδιά κάτω των 13 ετών να είναι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Σφακιανάκης είπε αρακτηριστικά ότι «κανένα παιδάκι δεν θα φύγει από το διαδίκτυο».
Όπως εξήγησε, αυτό θα μπορούσε να συμβεί μόνο εάν υπήρχε δυνατότητα κανονικής ταυτοποίησης με προσωπικά στοιχεία των χρηστών όπως ταυτότητα, ΑΜΚΑ κλπ.
Ο κ. Σφακιανάκης διευκρίνισε ότι το βάρος της ταυτοποίησης θα πέσει στις επιχειρήσεις όπως το Facebook, που θα πρέπει να ταυτοποιούν τις ηλικίες των χρηστών τους, εξηγώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα τους επιβάλλεται βαρύτατο πρόστιμο.
Κληθείς να εκτιμήσει πότε θα συμβεί αυτό για το οποίο δεσμεύτηκε ο Μάρκ Ζούκερμπεργκ για τη διασφάλιση των δεδομένων των χρηστών, ο κ. Σφακιανάκης είπε: ίσως και τα παιδιά μας να μην προλάβουν να δουν αυτή την εξέλιξη.
https://www.dikaiologitika.gr

1 σχόλιο:

  1. Η προστασία και κυρίως η εκπαίδευση των παιδιών σχετικά με το διαδίκτυο, τα οφέλη αυτού και τους κινδύνους που υπάρχουν είναι ευθύνη των γονέων.
    Στη χώρα μας όμως δυστυχώς έχουμε μια τάση να τα κρύβουμε όλα κάτω απ το χάλι και να μη μιλάμε γι αυτά.

    Δστυχώς ενώ για να πας για ψάρεμα χρειάζεσαι άδεια, για να κάνεις παιδιά δε χρειάζεσαι τίποτα.

    Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε κάθε τόσο στις ειδήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο