Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

H «Αγρινιώτικη ντοπιολαλιά» τρέλανε τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής

Ως γνωστόν εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής κύκλωμα  τα μέλη του οποίου διακινούσαν λαθραίο καπνό Αγρινίου. Ωστόσο μια τραγελαφική διάσταση της υπόθεσης έφερε στο φως το bloko.gr. Yποστηρίζει πως οι αστυνομικοί που είχαν επιφορτιστεί με το έργο καταγραφής και παρακολούθησης των συνομιλιών δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι έλεγαν οι εμπλεκόμενοι λόγω της Αγρινιώτικης ντοπιολαλιάς......
Ας θεωρήσουμε λοιπόν χιουμοριστική  τη διάσταση του δημοσιεύματος που έχει ως εξής:
Μέχρι τώρα γνωρίζαμε για τον κώδικα των Ναβάχο που δεν μπόρεσε να σπάσει στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο η ιαπωνική αντικατασκοπεία, ώστε ν’ αποκωδικοποιεί τα μηνύματα και τις οδηγίες που λάμβαναν οι αμερικάνοι στρατιώτες στα θέατρα των μαχών.
Τα ίδια πάνω κάτω προβλήματα αντιμετώπισε η ομάδα των αστυνομικών της ασφάλειας δυτικής Αττικής, που είχε επιφορτιστεί με το έργο καταγραφής και παρακολούθησης των συνομιλιών των μελών του κυκλώματος της παράνομης καπνοβιομηχανίας, καθώς όπως σημειώνουν οι πληροφορίες του bloko.gr, δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι έλεγαν μεταξύ τους οι ύποπτοι, τις φωνές των οποίων μαγνητοφωνούσε ο σούπερ κοριός.
Στην αρχή είχαν την αίσθηση ότι πρόκειται για κάποιον … κώδικα με συνθηματικές λέξεις, μέχρι που βρέθηκε κάποιος ο οποίος αναγνώρισε στη ροή του ακατάληπτου λόγου την αγρινιώτικη ντοπιολαλιά.
Μάλιστα, όταν τελικά πιάστηκαν κάποιοι από αυτούς και οι αστυνομικοί προς επίδειξη απόδειξης των στοιχείων που είχαν στη διάθεση τους, ένας εξ’ αυτών τους ρώτησε με απορία. «Μα καλά, κι εσείς πως καταλάβατε τι λέγαμε εμείς;»

agrinionews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο