Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου: «Καθαιρέσαμε τον Συντονιστή, πάμε σε εκλογές»

   Πολύ βαθύτερα είναι απ’ ότι φαίνεται τα ζητήματα που έχουν ανακύψει στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες και την οποία υπογράφει ως Συντονιστής της Ο.Μ. του Αγρινίου ο κ. Ανδρεας Μαυροματης και με σκοπό την οργάνωση γενικής συνέλευσης ώστε να εκλεγεί Εφορευτική που θα προχωρήσει σε εκλογές.
     Η σχετική ανακοίνωση προκάλεσε αρκετά ερωτηματικά μιας και όπως είναι γνωστό Συντονιστής είναι ο κ. Ζερης και ερωτώμενος ο ίδιος χθες θέλησε να υποβαθμίσει το γεγονός λέγοντας πως πιθανώς ο κ. Μαυρομάτης υπέγραψε ως Συντονιστής της Οργάνωσης… εκ παραδρομής.........



    Όμως οι εξελίξεις είναι τελείως διαφορετικές σύμφωνα με την πλευρά του κ. Μαυρομάτη, με τον οποίον και επικοινώνησε το agriniopress.gr. 
    Ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής Συντονιστής της Οργάνωσης δήλωσε ούτε λίγο ούτε πολύ πως ο κ. Ζέρης έχει καθαιρεθεί με απόφαση της πλειοψηφίας της Συντονιστικής. 
     Τόνισε συγκεκριμένα πως παρά τις συνεχείς οχλήσεις ώστε να προχωρήσουν οι εσωκομματικές διαδικασίες για νέα Συντονιστική -αφού η θητεία της υπάρχουσας έχει λήξει- αυτές δεν ενεργοποιήθηκαν ποτέ. Αντίθετα υπήρξαν διαρκείς αναβολές και καθυστερήσεις. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα προ ολίγων ημερών να συνεδριάσει η πλειοψηφία της Συντονιστικής και στη βάση του άρθρου 2 του καταστατικού του κόμματος κατά πλειοψηφία να καθαιρέσει τον κ. Ζερη, να ορίσει τον κ. Μαυρομάτη προσωρινό Συντονιστή ώστε να οδηγήσει την Οργάνωση σε εκλογές.
       Πάντως πληροφορίες λένε πως είναι κεντρική επιλογή του κόμματος να «πάνε πίσω» αυτές οι εσωκομματικές διαδικασίες, μιας και η κυβέρνηση βρίσκεται σε μια πολύ κρίσιμη φάση της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές και επιβάλλεται σχετική αποκατάσταση της «ηρεμίας» για να ενεργοποιηθούν στη συνέχεια οι σχετικές διαδικασίες που θα καταλήξουν στο 2ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.
      Δεν είναι λίγοι πάλι εκείνοι που θεωρούν πως οι τελευταίες εξελίξεις στην Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Αγρίνιο, σχετίζονται και με την σοβούσα αντιπαράθεση διαφορετικών «τάσεων» στο εσωτερικό του κόμματος.

http://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο