Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Κατολίσθηση χιλιομέτρων πλάκωσε γεφύρι σε χωριό του Θέρμου- πιθανή εκκένωση οικισμού

         Για μεγάλα προβλήματα στο οδικό δίκτυο του ορεινού Θέρμου κάνει λόγο η δημοτική Αρχή Θέρμου. Τα μηχανήματα του δήμου επιχειρούν τη διάνοιξη του οδικού δικτύου σε διάφορα σημεία, ωστόσο το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται κοντά στο χωριό Αργυρό Πηγάδι. 
  Σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή, κατολίσθηση τριών χιλιομέτρων, που αυτή τη στιγμή είναι αδύνατο να αντιμετωπιστεί, αφού βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη,  έχει αποκλείσει το χωριο, ενώ η πτώση μεγάλου τμήματος του βουνού, έχει καταπλακώσει το γεφύρι Γαρδικιώτη....



   Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πληροφορίες, αναζητείται τρόπος ούτως ώστε να εκκενωθεί ο οικισμός Τσιορνιόκος, αφού υπάρχουν φόβοι ότι η κατολίσθηση μπορεί να φτάσει μέχρι εκεί. Η δημοτική Αρχή προσπαθεί να βρει τρόπο ώστε μέσω κάποιου άλλου δρόμου, να φύγουν οι λιγοστοί κάτοικοι από τον οικισμό.
    Για το πρόβλημα έχει ενημερωθεί η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας κα Χριστίνα Σταρακά, που αναμένεται αύριο να βρεθεί στο σημείο, μαζί με υπηρεσίες της Περιφέρειας για να πραγματοποιήσουν αυτοψία.
    Παράλληλα, αποκλεισμένη παραμένει η Κοκκινόβυση αλλά και ο δρόμος από Κόνισκα προς Διπλάτανο. 

http://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο