Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ: ΠΑΛΙΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

Ξεπερνούν τα  2 εκ ευρώ οι  βεβαιωμένοι απλήρωτοι λογαριασμοί ύδρευσης.
Τα ποσά που βεβαιώνονται ετησίως για πάγια και καταναλώσεις, ανέρχονται στο 1.100.000,00 € περίπου και οι αντίστοιχες εισπράξεις στο ποσό των 600.000,00 € περίπου (ποσοστό 54,55 % περίπου) με αποτέλεσμα τη μεταφορά και τη συσσώρευση των οφειλών στις επόμενες χρήσεις.....


Υπολογίζοντας δε και τις οφειλές που ήλθαν από τους πρώην Δήμους (Καποδοστριακούς), όπου εμφανίζονται απλήρωτοι λογαριασμοί ύδρευσης από το έτος 2000, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ανέρχονταν την 1η Ιανουαρίου 2015 στο ποσό των 2.072.933,48 € και σήμερα στο ποσό των 2.018.726,99 €.

Το χαμηλό ποσοστό είσπραξης των τελών ύδρευσης των Δημοτικών Ενοτήτων, έχει αρνητικό αντίκτυπο τόσο στο προϋπολογισμό του Δήμου, αφού δεσμεύει και ένα μέρος των διαθέσιμων πιστώσεων του προϋπολογισμού, ως προβλέψεις μη είσπραξης των εισπρακτέων υπολοίπων, όσο και στη λειτουργία της υπηρεσίας Ύδρευσης, αφού λόγω της ανταποδοτικότητας δεν μπορούν να καλυφθούν οι αντίστοιχες δαπάνες λειτουργίας (μισθοδοσία, ΔΕΗ αντλιοστασίων, συντηρήσεις κ.λπ.).

 «Τα χρέη είναι αρκετά μεγάλα, από τους πρώην Δήμους (Καποδοστριακούς) , υπάρχει η προειδοποίηση για διακανονισμό, η μη ανταπόκριση μπορεί να οδηγήσει και στην διακοπή. Θα εξαντληθούν όλα τα μέσα και μετά θα αναγκαστούμε να  γίνουμε αυστηροί» ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

1 σχόλιο:

  1. Εύκολο. Να εξεταστούν από επιτροπή και με κοινωνικά κυρίως κριτήρια ποιοι οφείλουν, να γίνει μια αυξησούλα, να σταλεί συγχαρητήρια επιστολή σε όσους πληρώνουν γογγύζοντας (δεν κοστίζει τίποτε) και να μνημονεύονται οι έξυπνοι που δεν πληρώνουν πίνοντας εις υγείαν των κορόιδων. Ας τα αφήσουν αυτά. ΟΛΑ καθορίζονται από το νόμο . Μη καθυστερούν την εφαρμογή του. Υπόψιν ότι συνυπεύθυνοι είναι και οι αρμόδιοι δημ υπάλληλοι του δήμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο