Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ: Για τα «Χαράτσια» στο Δήμο Αγρινίου. Ο «τζάμπας» πέθανε!


Θέμα: Δήμος Αγρινίου: Ο «τζάμπας» πέθανε
    Η τοπική καλλικρατική διοίκηση ανίκανη να συγκρουστεί και να διεκδικήσει τα αναγκαία κονδύλια για τις ανάγκες των δημοτών, απ’ το κεντρικό μνημονιακό κράτος, αρχίζει να υλοποιεί το πρόγραμμά της επιβάλλοντας χαράτσια. 
•Χαράτσι 8 ευρώ! για τη συμμετοχή στον ημιμαραθώνιο στη μνήμη του Μιχάλη Κούση!
•Χαράτσι 150 ευρώ! σ’ όποια  συλλογικότητα, φορέα, σωματείο κ.ά. που θέλει να χρησιμοποιήσει τον χώρο του Δημοτικού Θεάτρου για την πραγματοποίηση κάποιας εκδήλωσης. 
       Ο λαϊκός αθλητισμός και η αυθόρμητη συμμετοχή του κόσμου είναι δικαίωμα και δεν μπορεί να γίνεται εμπόρευμα και βορά στα χέρια χορηγών ούτε να χρησιμοποιείται ως πρόσχημα η επιβολή του χαρατσιού για την ενίσχυση άλλων φιλανθρωπικών σκοπών, στις οποίες ο ίδιος ο δήμος θα έπρεπε να πρωτοστατούσε δημιουργώντας εκείνες τις δομές  (κοινωνικά φροντιστήρια κι όχι μόνο), που θα ελάφρυναν τον κόσμο της εργασίας που πλήττεται θανάσιμα απ’ τις αντιλαϊκές πολιτικές..........

 
    Τέλος, οι δημόσιοι χώροι όπως το Δημοτικό Θέατρο  πρέπει να είναι ελεύθεροι κι ανοιχτοί σ’ όλους τους πολίτες και να προσφέρονται δωρεάν, σ’ όποιον θέλει να τους χρησιμοποιήσει, μη αποκλείοντας κανέναν με την επιβολή οποιουδήποτε τιμήματος ή εξωθώντας τους στις παρυφές της πόλης, σε κάποιον άλλο χώρο μακριά απ’ το κέντρο λες και κάποιοι ενοχλούνται, φαίνεται, απ’ το περιεχόμενο κάποιων εκδηλώσεων και ως εκ τούτο θέλουν να τις περιθωριοποιήσουν.
Καλούμε τη δημοτική αρχή να πάρει πίσω τα προαναφερόμενα χαράτσια και να πάψει να  βλέπει τις λαϊκές ανάγκες  ως χώρο κερδοσκοπίας και ανταποδοτικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο