Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Ο Σύνδεσμος Χρυσοβιτσάνων διοργανώνει επίσκεψη στο εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
«Τα Κόροντα»
Πατησίων 5, 10431 ΑΘΗΝΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

      Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας προγραμματίζει το πρωί της Κυριακής 1 Μαρτίου 2015 και ώρα 10 π.μ. επίσκεψη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (Πατησίων 44 – Αθήνα), που είναι το μεγαλύτερο μουσείο της Ελλάδας και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα του κόσμου.
     Η επίσκεψη προγραμματίστηκε για την πρώτη Κυριακή του μήνα κατά την οποία η είσοδος στο μουσείο είναι δωρεάν (πλην των μηνών Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου) κι έτσι οι συμμετέχοντες θα επιβαρυνθούν μόνο με το κόστος του ξεναγού (2 ευρώ το άτομο)....    Η επίσκεψη – ξενάγηση προβλέπεται να είναι πολύ ενδιαφέρουσα γιατί στο μουσείο υπάρχουν πλούσιες συλλογές, που απαριθμούν περισσότερα από 11.000 εκθέματα, που προσφέρουν στον επισκέπτη ένα πανόραμα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού από τις αρχές της προϊστορίας έως την ύστερη αρχαιότητα. Επίσης εκτός από τις εξαιρετικές μόνιμες εκθέσεις οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν και τις περιοδικές εκθέσεις που διοργανώνει το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.
      Η επίσκεψη στο Μουσείο θα είναι για όλους μας μια πολύ χρήσιμη εμπειρία γιατί θα μας κάνει πλουσιότερους σε γνώσεις αναφορικά με τον αρχαίο ελληνικό μας πολιτισμό.
     Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε ν’ απευθύνεστε στα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου.
Σας περιμένουμε όλους

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Ταξιάρχης Σάββας 

Η Γενική Γραμματέας
Καλλιρρόη Γεωργούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο