Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Ν. Καραπάνος: «Η διαχείριση του δημόσιου χρήματος αποτελεί αξίωμα για όλους μας»

Με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Ι.Π. Μεσολογγίου κατά την χθεσινή του συνεδρίαση ενέκρινε την εισήγηση του Δημάρχου σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει τις τελευταίες εβδομάδες και αφορά διαπιστωμένο χρηματικό έλλειμμα στα ταμεία του ΧΥΤΑ, του Πνευματικού Κέντρου και του Μουσείου Β. Κατράκη στο Αιτωλικό, ύψους 62.000 ευρώ κατά τα έτη 2012-2013-2014 .
   Ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου ενημέρωσε το Σώμα για μια σειρά ενεργειών στις οποίες ο ίδιος προέβη,  αμέσως μετά την γραπτή καταγγελία ταμειακής υπολόγου των ΝΠΔΔ του Δήμου αλλά και την ακραία αντίδραση ορισμένων υπαλλήλων στην εφαρμογή της απόφασης του υπηρεσιακού συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία έγινε νέα κατανομή θέσεων εργασίας στις υπηρεσίες του Δήμου.....

    Όπως είπε, ήδη έχει ενημερωθεί η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου, ενώ παράλληλα υποβλήθηκε αίτημα προς το Υπουργείο Εσωτερικών για την άμεση εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας περί χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης και οικονομικο-διαχειριστικό έλεγχο.
   Ο ίδιος, με απόφασή του ανέστειλε την άσκηση καθηκόντων εμπλεκομένου υπαλλήλου και ταυτόχρονα ενημέρωσε την εκτελεστική επιτροπή του Δήμου προς αποφυγή κάθε παρερμηνείας στην υπόθεση.        Τέλος, υπέβαλε αίτημα προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, για συνδρομή σε Ε.Δ.Ε. με ορισμό αρμόδιου υπαλλήλου.
   Ο Ν. Καραπάνος κατά την τοποθέτησή του επεσήμανε πως «…δεν προκαταλαμβάνουμε καμία απολύτως απόφαση της Δικαιοσύνης. Ωστόσο όμως,  πρώτιστα η τοπική κοινωνία, αναμένει αποτελέσματα και απόδοση ευθυνών – όπου αυτές ανήκουν- για την διαχείριση δημόσιου χρήματος».
Συνεχίζοντας, επεσήμανε επίσης πως σε λογιστικό έλεγχο για τα ίδια έτη, προκύπτει ότι σε μη πληρωμένα τιμολόγια υπάρχουν σοβαρές παραβάσεις του φορολογικού Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων ύψους 90.000 ευρώ, γεγονός που απαιτεί περαιτέρω διερεύνηση από οικονομικούς επιθεωρητές του Υπουργείου.

   Ο δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου, έκανε σαφές πως οι έλεγχοι στην διαχείριση των οικονομικών του Δήμου θα είναι εντατικοί, χωρίς κανένα περιθώριο ανοχής ή συγκάλυψης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο