Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Άγρια δύση η Κατούνα… πυροβολισμοί σήκωσαν το χωριό στο πόδι…


        Σκηνές που θυμίζουν άγρια δύση εκτυλίχθηκαν στην Κατούνα χθες τα ξημερώματα της Μεγάλης Πέμπτης αναστατώνοντας το χωριό, όταν νεαρό άτομο (σ.σ. από την Κωνωπίνα) με κυνηγετική καραμπίνα επιτέθηκε στο σπίτι, το αυτοκίνητο και το ποιμνιοστάσιο κατοίκου της Κατούνας για αδιευκρίνιστους μέχρι στιγμής λόγους.

      Σύμφωνα με πληροφορίες του aerasnews.gr, ο νεαρός, 26 ετών, (απο την Κωνωπίνα) πήγε με το αυτοκίνητό του στο οποίο επέβαιναν άλλα δύο άτομα περίπου στις 06:00 το πρωί, έξω από το σπίτι κατοίκου της Κατούνας και αφού πυροβόλησε στον αέρα μετά έστρεψε το όπλο εναντίον του σπιτιού και του αυτοκινήτου προκαλώντας υλικές ζημιές..............

 
      Αξίζει να σημειωθεί πως στο σπίτι εκείνη τη στιγμή ήταν και μια γυναίκα με τα δύο παιδιά της.
     Στη συνέχεια ο δράστης κατευθύνθηκε προς ποιμνιοστάσιο, ιδιοκτησίας του συζύγου της γυναίκας, ο οποίος βρισκόταν εκείνη τη στιγμή μέσα, και πυροβόλησε έξι φορές σπεύδοντας στη συνέχεια να εξαφανιστεί.

      Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό ξεκίνησε από μπαρ του χωριού στο οποίο διασκέδαζαν με διαφορετικές παρέες ο δράστης και το άτομο που δέχθηκε τους πυροβολισμούς ενώ οι εμπλεκόμενοι φαίνεται να είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν την τοπική κοινωνία αφού κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί μεταξύ τους και πέρυσι.
       Τα αίτια που οδήγησαν το νεαρό σε αυτή την πράξη δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά ενώ αναζητείται αυτή τη στιγμή από τους άνδρες του αστυνομικού τμήματος Κατούνας σε συνεργασία με άλλα αστυνομικά τμήματα.

4 σχόλια:

  1. Έχομαι γίνει ρόμπα στην ΚΩΝΩΠΙΝΑ η οποία έγινε κωνωπίνα εξ αιτίας μιάς οικογένειας η οποία έχει αναλάβει τα ηνία του χωριού,μιας και η Δημοτικοί Άρχοντες και η Αστυνομία (Οι Εξουσίες όπως λέγονται)δεν μπορούν ή δεν θέλουν να κάνουν κάτι.Αν νομίζουν οτι δεν μπορούν,ας δηλώσουν παραίτηση όλοι τους.Λυπάμαι λυπάμαι λυπάμαι.Είμασταν από τα καλύτερα χωριά και έχομαι γίνει οχι απο τα χειρότερα αλλά το ΧΕΙΡΌΤΕΡΟ.
    Κατα τα άλλα Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση σε όλους,να τα περάσετε καλά όπου και να είστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Που θα καταλήξει η ανωμαλία και η αμαρτία; Θεωρούμε ότι όλα αυτά και άλλα τόσα χειρότερα που δυστυχώς θα γίνονται από δω και στο εξής είναι τυχαία ή ότι όλα είναι προϊόν της οικονομικής κρίσης και τις ανικανότητας των φορέων, των αρχών και των κοινωνικών και πολιτισμικών θεσμών, να διαχειριστούν όλη αυτή την τραγική για την πατρίδα μας αλλά και για την τοπική μας κοινωνία, κατάσταση; Ο Ντοστογιέφσκι είχε γράψει στους Αδερφούς Καραμαζόβ, ότι «χωρίς Θεό όλα επιτρέπονται». Τώρα καρπωνόμαστε αυτό το «όλα». Το κακό και η παρέκκλιση αγαπητέ, δεν προσωποποιείται και δεν εκφράζετε από αυτή την οικογένεια που εννοείς. Και αυτή να μην ήταν, θα ήταν κάποια άλλη ή κάποιοι άλλοι. Αυτό δεν σημαίνει ότι παραβλέπω και δικαιολογώ τις οποιεσδήποτε παραβατικές συμπεριφορές. Αλλά όταν μέσα σε ένα χωριό ή καλύτερα σε μια κωμόπολη η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων (καφέ – μπαρ) λειτουργούν και εκμεταλλεύονται τις υπηρεσίες νέων κοριτσιών (κυρίως αλλοδαπής προελεύσεως) και την δήθεν ανάγκη για διασκέδαση «οικογενειαρχών» και όχι μόνο, πώς να μην στήνει χορούς και πανηγύρια ο διάβολος και να μας αλωνίζει; Όταν τα παιδιά μας τα εγκαταλείπουμε για να μας τα μεγαλώσει το internet και τα κινητά αφής που θα καταλήξουν και σε ποιανού τα χέρια θα πέσουν; Να πάρουμε για παράδειγμα τώρα που είναι Μ. Εβδομάδα; Πόσοι μπήκαν να παρακολουθήσουν τις ιερές ακολουθίες και πόσοι έπιναν τον καφέ τους απέξω; Αύριο στην Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία πόσοι θα μείνουμε έως το τέλος και πόσοι θα φύγουμε για να φάμε και να συνεχίσουμε τον χαμένο δρόμο μας στα ξενυχτάδικα; Εν ολίγοις αυτό που ζούμε σήμερα είναι αυτό που ο Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς έγραψε σε μια επιστολή ότι «δρόμος χωρίς Θεό δεν αντέχεται» κι εμείς τώρα δεν αντέχουμε. Από την άλλη υπάρχει ο λόγος του Ηλία Μηνιάτη για την Μ. Παρασκευή «Πῶς ἔκαμεν ὁ Θεὸς τὸν ἄνθρωπον, καὶ πῶς ἔκαμεν ὁ ἄνθρωπος τὸν Θεόν! Ὁ Θεὸς μέσα εἰς τὸν παράδεισον τῆς τρυφῆς ἔλαβε χῶμα ἀπὸ τῆς γῆς, τὸ ἔπλασε μὲ τὰς χεῖράς του, τὸ ἐμψύχωσε μὲ τὴν πνόην του, τὸ ἐτίμησε μὲ τὴν εἰκόνα του, καὶ ἐποίησε τὸν ἄνθρωπον. Ὁ ἄνθρωπος ἐπάνω εἰς τὸ ὄρος τοῦ Γολγοθᾶ ἐκατάστησε τὸν Θεὸν χωρὶς μορφήν, χωρὶς πνοήν, ὅλον αἷμα, ὅλον πληγάς, προσηλωμένον εἰς ἕνα ξύλο». Ας ντραπούμε λοιπόν έτσι που καταντήσαμε τον Χριστό μας και με ταπείνωση να του ζητήσουμε να μας αναστήσει. Καλή Ανάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν κατάλαβα αν βάλει ο καθένας το ονομά του θα αναλάβουν και τις ευθύνες τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο