Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Πλήθος κόσμου και ζεστή ατμόσφαιρα στη παρουσίαση των δυο (2) βιβλίων του Χρήστου Κορέλα

                       


     Η πολύ όμορφη εκδήλωση λογοτεχνική βραδιά πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα της Παρασκευής 17 Μαΐου, σε μια πολύ θερμή ατμόσφαιρα στην κατάμεστη αίθουσα, στη στοά του βιβλίου, Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου, Αθήνα, την οποία διοργάνωσε   η Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρεία. 
     Ήταν μια εκδήλωση ζεστή, φιλική και παρουσιάστηκαν τα δυο (2) νέα  μυθιστορήματα του Χρήστου Κορέλα: «Η Επιστροφή του Οδυσσέα» και «Η Αριάδνη της Οργής»  που εκδόθηκαν από τις εκδόσεις Γράμμα.........



    Η βραδιά ξεκίνησε με  σύντομο χαιρετισμό από τον Μπάμπη Τσελεπή, πρόεδρο της Ξηρομερίτικης Εταιρείας Λόγου και Τέχνης και αναφέρθηκε στο συγγραφέα και φίλο του Χρήστο Κορέλα.
       Στη συνέχεια έλαβε χώρα η καθαυτό παρουσίαση του βιβλίου.
       Η παρουσίαση έγινε πρώτα για το βιβλίο «Η Αριάδνη της Οργής» το οποίο παρουσίασε η Μαρίκα Θωμαδάκη, π. Κοσμήτωρ της φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του τμήματος Γαλλικής Γλώσας και Φιλολογίας, η οποία αναφέρθηκε στο περιεχόμενο του βιβλίου τονίζοντας  «η Αριάδνη της οργής» είναι ένα καταπληκτικό μυθιστόρημα, όπου έχουμε την ένταση της προσωπικής δραματικής αναμέτρησης, που  φτάνει ως τα κράσπεδα της τραγωδίας, γιατί η ηρωίδα  αναμετριέται με μια μοίρα που διακυβεύει την ύπαρξή της, την ηθική της οντότητα, την αξιοπρέπεια και την αυτοεκτίμησή της. 
              Στη συνέχεια έγινε η παρουσίαση για το μυθιστόρημα «Η επιστροφή του Οδυσσέα» το ποίο παρουσίασε ο Παναγιώτης Κοντός, Πρόεδρος ΑΙΠΟΕ, καθηγητής Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το βιβλίο και για το ήθος του συγγραφέα, λέγοντας: 
          Ο  τίτλος του μυθιστορήματος μας παραπέμπει συνειρμικά στην επιστροφή του θρυλικού Οδυσσέα της Ιθάκης στην πατρίδα του, στην οικογένειά του, στην πολιορκημένη Πηνελόπη, στο βιος του, όλα λεηλατημένα  από τους μνηστήρες της εξουσίας και τους  διαπλεκόμενους Θιακιώτες. Είναι κοινωνικό μυθιστόρημα με πολιτικές προεκτάσεις, με όλα τα προσωπικά στοιχεία ζωής των πρωταγωνιστών του.
        Η βραδιά έκλεισε με τον συγγραφέα Χρήστο Κορέλα ο οποίος και αναφέρθηκε στους λόγους πού τον ώθησαν να γράψει τα δυο  μυθιστορήματα και ευχαρίστησε τούς συντελεστές της εκδήλωσης, καθώς και τους παρευρισκόμενους για την τιμητική παρουσία τους.

     Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:   Ο π. Αντιπρόεδρος της Βουλής Κρητικός Παναγιώτηςοι π. Βουλευτές Παναγιώτης Δελημήτσος,  Απόστολος Κωστόπουλος και Αριστοτέλης Μιμμής,  ο πολιτευτής Θύμιος Δρόσος, ο π. πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Ξηρομέρου Βασίλειος Μουρκούσης, ο Γιάννης Πολέμης Καθηγητής-Διευθυντής του Τομέα Βυζ. Φιλολογίας και Λαογραφίας της Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών,  η   Δήμητρα Θεοφανοπούλου – Κοντού Επίτιμη Καθηγήτρια  Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Λαμπρινουδάκης Βασίλειος Καθηγητής Κλασσικής Αρχαιολογίας, ο Αντώνιος Παναγιώτου καθηγητής Βυζαντινής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, η Μακρυγιάννη Ευγενία καθηγήτρια Κλασικής Φιλολογίας πανεπιστημίου, η σύζυγος του Λιαντίνη, Νικολίτσα Γεωργοπούλου καθηγήτρια Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ,    τα μέλη του Δ.Σ της ΑΙΠΟΕ: Μιχάλης Κοτίνης, Ιωάννης Καρύτσας,  Μπάμπης Κουβέλης, οι Σχολικοί Σύμβουλοι:  Ειρήνη Χολέβα-Φιλιπποπούλου και Δήμητρα Καυκά, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξηρομεριτών Δημήτρης Στεργίου,  ο εκδότης και Διευθυντής της εφημερίδας «ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΗ» Χρυσόστομος Πατούλας,   οι συγγραφείς: Πάνος Λαζαρόπουλος, Γιάννης Δημητρούκας, Διονύσιος Μπερερής, Αντώνης Βασιλείου, Γιώργος Σαγώνας,  οι Λάμπρος Σιαπέρας,  Παπαγιάννης Δημήτριος  και Γιάννης Καραγιώργος πανεπιστημιακοί  υπάλληλοι, από την Ξηρομερίτικη Εταιρεία λόγου και τέχνης οι: Μπάμπης Τσελεπής, Γιώργος Μπαρμπαρούσης, Γιώργος Τσέλιος και Χρήστος Γαζέτας, ο Γιώργος Πάστρας δημοσιογράφος, ο πρώην Πρόεδρος Συλλόγου Μπαμπίνης Σπύρος Μπενέκος, ο π. πρόεδρος συλλόγου Κατούνας  Βαγγέλης  Κουτιβής, ο π. πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΜεσολογγιτώνΓιάννης Μπούρος, ο Μιχάλης Βαλλιανάτος δημοσιογράφος, ο Σταύρος Σαπλαούρας εκδότης, ο επίτιμος πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ. Αλέκος Σάββας, ο Θανάσης Δημητρούκας δικηγόρος, η Πρόεδρος του Συλλόγου των Αιτωλικιωτών Αθήνας  Μάγδα Βελτσίστα, ο Π. Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών  Γεώργιος Κουβέλης, οι εκπαιδευτικοί: Σταύρος Φιλιππόπουλος, Κώστας Στεργίου, Γιολάντα Τσορώνη, Μαίρη Παπάζογλου, Κατερίνα Φέτση, Ζωή Καρανταλή, Τζένη Σιάχου, Χριστίνα Αγγελάκου, Βασιλική Γιαννακού, Ελένη Βέλτσου, Αλίκη Τσοτσορού, ο μουσικοσυνθέτης Δημήτρης Παπαποστόλου, ο γιατρός Απόστολος Ουράνης, ο δικηγόρος Γεώργιος Καρατζογιάννης, ο γιατρός Θεοφάνης Κοντός, κ.α. 






























































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο