Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Eκδρομή Συλλόγου Μπαμπίνης στη Παναγία Προυσιώτισσα και στο Καρπενήσι


        Ημερήσια εκδρομή διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μπαμπίνης «Χριστόδουλος  Παμπλέκης», την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012, με προορισμό την Ιερά Μονή Παναγίας Προυσιώτισσας, το Μικρό, μεγάλο χωριό και το όμορφο Καρπενήσι.

Πρόγραμμα
Αναχώρηση από Μπαμπίνη ώρα 7:00 π.μ.
Αναχώρηση από Αγρίνιο ώρα 7.45 π.μ....Ιερά Μονή Προυσού ώρα 11:00 π.μ.
Μικρό και Μεγάλο Χωριό ώρα 1.30 μ.μ. για φαγητό
Περίπου 4.00 μ.μ. Καρπενήσι για καφέ
Στις 5.30 μ.μ. επιστροφή

Τιμή Εισιτηρίου 15 ευρώ το άτομο
Δήλωση συμμετοχής έως 30 Σεπτεμβρίου στα τηλέφωνα
Κώστας Μασαλής: 6945170254 ή 26410-29083
Παύλος Μπαρμπαρούσης: 6983735826 ή 26460-93097
Σας περιμένουμε!!

ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑ
     Στο κέντρο καταπράσινων και πανύψηλων βουνών, στα νότια του νομού Ευρυτανίας και μόλις 36 χιλιόμετρα από το Καρπενήσι, βρίσκεται εδώ και χίλια περίπου χρόνια το ιστορικό και σε όλους μας ακουστό μοναστήρι της Κυράς της Ρούμελης, της Παναγίας της Προυσιώτισσας περιτριγυρισμένο από απότομους και άγριους βράχους που προκαλούν δέος που και μόνο τους ατενίζεις.
     Το μοναστήρι είναι ιστορικό, αγιασμένο που η φήμη του ξεπέρασε τα στενά όρια της Ρούμελης, της Θεσσαλίας αλλά και της χώρας. Κατά χιλιάδες προστρέχουν οι πιστοί στην χάρη της, άλλοι να την επικαλεστούν και άλλοι θερμά να την ευχαριστήσουν.
    Όχι μόνο τον Αύγουστο όπου και εορτάζει το μοναστήρι (στις 23 Αυγούστου ημέρα αποδόσεως της Κοίμησης της Θεοτόκου και συνάμα ημέρα ευρέσεως της θαυματουργού εικόνας ) αλλά και όλο το χρόνο, άνθρωποι γονατιστοί, άλλοι με λαμπάδες και τάματα, μάνες με παιδιά στην αγκαλιά, ηλικιωμένοι που με δυσκολία περπατούν, νέοι που ζητούν την παρηγοριά ,γονείς με τα παιδιά τους…
    Όλοι προσμένουν καρτερικά στην σειρά, για να φτάσουν στο μικρό και σκοτεινό ναό, καθολικό της Ιεράς Μονής, για να φτάσουν στη Χάρη Της, να ακουμπήσουν τα γεμάτα πίστη χείλη τους στην σεβάσμια εικόνα της Παναγίας, να λάβουν τις δωρεές Της και τις ευλογίες Της. 
    Όλους μας περιμένει η Παναγία, όλους ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης, ανεξαρτήτως φύλου, γένους φυλής. Μια είναι η μεγάλη μας μάνα, η μάνα που στοργικά περιμένει τα παιδιά Της να έλθουν κοντά Της και να ζητήσουν τις μεσιτείες Της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο