Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Συνάντηση Θ. Μωραίτη με Χατζηδάκη για τα μεγάλα έργα


         Αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, υπό τους εισηγητές της Κ.Ο. για θέματα δημοσίων έργων, μεταφορών και δικτύων κ. Νίκο Σηφουνάκη και για θέματα ανάπτυξης κ. Θάνο Μωραΐτη, και με τη συμμετοχή του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Χ. Γκόκα και των κκ. Ι. Μαγκριώτη και Ι. Οικονομίδη, πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012 συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ.κ. Κώστα Χατζηδάκη, Υπουργό και Σταύρο Καλογιάννη, Αναπληρωτή Υπουργό....    Κατά τη συνάντηση η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ ενημερώθηκε από την ηγεσία του Υπουργείου και συζήτησε εκτενώς ζητήματα σχετικά με την πορεία υλοποίησης των μεγάλων έργων.
      Η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ τόνισε προς τον υπουργό την ανάγκη να επιταχυνθούν οι προσπάθειες ώστε να επιλυθούν όλα τα διαχειριστικά προβλήματα που καθυστερούν την εξέλιξη των μεγάλων έργων. Οι κκ. Σηφουνάκης και Μωραΐτης τόνισαν ότι «η άμεση επανεκκίνηση των έργων που έχουν "παγώσει" και η επιτάχυνση των έργων που είτε υλοποιούνται είτε είναι υπό δημοπράτηση μπορεί να αποτελέσουν καταλύτη για την τόνωση της ρευστότητας στην αγορά και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, ώστε να μπει και πάλι η οικονομία σε τροχιά ανάκαμψης». Σημείωσαν, εξάλλου, ότι η απεμπλοκή και υλοποίηση μεγάλων έργων (οδικοί άξονες, λιμάνια, αεροδρόμια κλπ.) θα βελτιώσουν ριζικά τις υποδομές της χώρας, δημιουργώντας νέους δυναμικούς πόλους τοπικής ανάπτυξης στην Περιφέρεια».
      Η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε, ειδικότερα για τα Έργα Παραχώρησης των τεσσάρων οδικών αξόνων, ότι οι προηγούμενες ηγεσίες του π. ΥΠΟΜΕΔΙ είχαν επιτύχει, ύστερα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, να προχωρήσουν τον Ιούνιο του 2011 στη σύναψη Πλαισίου Συναντίληψης με τους Παραχωρησιούχους, θέτοντας τις βάσεις για την απεμπλοκή των έργων των οδικών αξόνων.
      Συζητήθηκαν, επίσης, μία σειρά από θεσμικά ζητήματα, όπως το σύστημα ανάθεσης δημοσίων έργων και μελετών, όπου είχε καταρτισθεί σχετικό νομοσχέδιο το οποίο βρίσκεται στο Υπουργείο και πρέπει να προχωρήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο