Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Συλλαλητήριο των ΑμεΑ την Πέμπτη στην Ομόνοια


Όλοι κ΄  όλες στο πανελλαδικό συλλαλητήριο των ΑμεΑ την Πέμπτη 27/9 στην Ομόνοια, 10 πμ
  Να θωρακίσουμε την αναπηρία από την κοινωνική ευθανασία, την ανεργία, τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό εδώ και τώρα! 

        Τα άτομα με αναπηρία και τα μέλη των οικογενειών τους, οι συμπολίτες μας, την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012 στις 10 το πρωί στην Πλατεία Ομονοίας και στου δρόμους της Αθήνας θα διατρανώσουν ότι τα άτομα με αναπηρία και τα προβλήματα τους δεν προσφέρονται για δημαγωγική,  κοινωνική και πολιτική διαπόμπευση. Οι ελληνίδες και έλληνες με αναπηρία δεν προσφέρονται για κοινωνική ευθανασία.....      Η αδιαμφισβήτητη οικονομική εξαθλίωση των ατόμων με αναπηρία  και των οικογενειών τους συνδέεται άμεσα με πολιτικές αποδιοργάνωσης αντί αναμόρφωσης του συστήματος κοινωνικής φροντίδας και  με πολιτικές που καταργούν στοιχειώδεις κοινωνικές παροχές που λάμβαναν μέχρι σήμερα, όπως το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, επιδότησης ενοικίου, ευνοϊκών στεγαστικών δανείων κ.λπ. Η οικονομική και κοινωνική ζωή των ατόμων με αναπηρία με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους εξαρτάται άμεσα από τη διαρκή υποβάθμιση του δημόσιου Συστήματος Υγείας και από το σχεδιασμό ενός συστήματος παροχών που δεν εγγυάται την πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα άτομα με αναπηρία και χρόνια πάσχοντες. Η δραματική αυτή εικόνα συμπληρώνεται με τις ανεπαρκείς πολιτικές απασχόλησης και εκπαίδευσης των ατόμων με αναπηρία. Αυτό το ζοφερό σκηνικό σε συνδυασμό με τη διαρκή λήψη επαχθών δημοσιονομικών μέτρων οδηγεί σε κοινωνική ευθανασία την ευπαθή ομάδα των ατόμων με αναπηρία και τις οικογένειές τους.

      Τα χρονικά περιθώρια φυσικής, κοινωνικής και οικονομικής αντοχής των ατόμων με αναπηρία είναι πλέον περιορισμένα. Η κοινωνική ευθανασία αυτών και των οικογενειών τους δεν αποτελεί πλέον σενάριο ούτε σχήμα λόγου.

    Το αναπηρικό κίνημα διεκδικεί τη λήψη ενός συγκεκριμένο σχεδίου δράσης για:: 

-Να προστατευτούν τα αναπηρικά επιδόματα: προνοιακό - διατροφικό-εξωϊδρυματικό επίδομα, επίδομα απολύτου αναπηρίας κ.λπ.   
-Να προστατευτούν τα ΑμεΑ και γονείς/σύζυγοι/κηδεμόνες που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με αναπηρία από σκληρά και άδικα μέτρα που οδηγούν σε μείωση των εισοδημάτων τους. Καμία περικοπή σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, σε εφάπαξ, σε μισθούς υπαλλήλων ΑμεΑ του Δημοσίου και ΔΕΚΟ.
-Να μην καταργηθεί καμία ευνοϊκή φορολογική ρύθμιση έως ότου καταρτιστεί ένα αντικειμενικά δίκαιο, προοδευτικό ενιαίο φορολογικό σύστημα που θα λαμβάνει υπόψη του την πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση που προκαλεί η αναπηρία στο ατομικό και οικογενειακό εισόδημα.
-Nα προβλεφθεί η εξαίρεσή μας από οποιοδήποτε μέτρο «εργασιακής εφεδρείας». Να προστατευτούν οι εργαζόμενοι με αναπηρία από τις απολύσεις (π.χ. ομαδικές) στον ιδιωτικό τομέα. Να συμπεριληφθούν διακριτά μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους ΑμεΑ σε όλες τις συλλογικές και επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας. 
-Nα διασφαλιστεί άμεσα η χρηματοδότηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και να καταρτιστεί νέος  Ενιαίος Κανονισμός Παροχών που θα εγγυάται τη δωρεάν χορήγηση όλων των φαρμακευτικών, θεραπευτικών μέσων, μεθόδων, προθέσεων και τεχνικών μέσων υγείας. 
-Να διασφαλιστεί η Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για κάθε άπορο πολίτη με αναπηρία
-Να σχεδιαστεί η οργάνωση και λειτουργία του ΚΕΠΑ σύμφωνα με τις αρχές της αντικειμενικότητας, επιστημονικότητας και διαφάνειας. Το ΚΕΠΑ πρέπει να οργανωθεί έτσι ώστε να καλύπτει τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία σε κάθε γωνιά της χώρας,  να διαφυλάσσει την αξιοπρέπεια τους και να οδηγήσει στην αποφυλάκιση των 60.000 ατόμων με αναπηρία που βασανίζονται στις λίστες αναμονής του.
-Nα σταματήσει εδώ και τώρα η διαρκής υπο-χρηματοδότηση του τομέα της πρόνοιας που κινδυνεύει να αφανιστεί από τον κοινωνικό χάρτη της χώρας και να στελεχωθούν  επαρκώς όλες οι μονάδες κοινωνικής φροντίδας.
-Nα οργανωθεί άμεσα Δημόσιο Δίκτυο Κέντρων Αποκατάστασης με κέντρο αναφοράς το Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης υπό την προϋπόθεση ότι το ΕΚΑ (πρώην ΕΙΑΑ) θα αποσυνδεθεί από το ΚΑΤ.
-Να διασφαλιστεί η χρηματοδότηση των Κέντρων Υποστήριξης για τα άτομα με νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο down, εγκεφαλική παράλυση, βαριές και πολλαπλές αναπηρίες κ.λπ.
-Να εκσυγχρονιστούν οι Μονάδες Χρονίων Παθήσεων (π.χ. Διαβητολογικά Κέντρα, Μονάδες Τεχνητού Νεφρού, Μονάδες Μεσογειακής Αναιμίας, Κέντρα Αιμορροφιλικών κ.λπ.) και να εξαιρεθούν από το μέτρο συγχωνεύσεων - καταργήσεων Μονάδων του ΕΣΥ.
-Να διασφαλιστεί η άμεση χρηματοδότηση όλων των Κέντρων Ψυχικής Υγείας.
-Να προστατευτούν προνοιακές δομές όπως: «Βοήθεια στο Σπίτι» , «ΚΗΦΗ» , «ΚΔΑΠ ΑμεΑ» μέσω της χρηματοδότησής τους από εθνικούς πόρους.
-Να θεσπιστεί ένα σύγχρονο πλαίσιο προστασίας για την ένταξη και παραμονή των ΑμεΑ και των οικογενειών τους στην εργασία. Να ολοκληρωθεί άμεσα ο διορισμός όλων των επιτυχόντων  των προηγούμενων (γενικών και ειδικών) προκηρύξεων του Ν.2643/1998. 
-Να χρηματοδοτηθεί επαρκώς η εκπαίδευση των ΑμεΑ σε όλες τις βαθμίδες του εκπαιδευτικού συστήματος. Να διασφαλιστεί εδώ και τώρα η δωρεάν και ασφαλής  μετακίνηση των μαθητών με αναπηρία προς και από τα σχολεία τους. Να προβλεφθεί σύστημα μετεγγραφών των φοιτητών ΑμεΑ και φοιτητών που έχουν γονείς/αδέλφια ΑμεΑ.
-Να χρηματοδοτηθεί το Πρόγραμμα Διερμηνείας στη Νοηματική Γλώσσα,  προκειμένου να συνεχίσουν να καλύπτονται οι πάσης φύσεως επικοινωνιακές ανάγκες των κωφών και βαρήκοων πολιτών της χώρας σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής και να διευρυνθεί το Πρόγραμμα Διερμηνείας ώστε να καλύψει τις ανάγκες του συνόλου των κωφών.

ΤΟ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!
ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΔΥΝΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

 Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Πρόεδρο της Ε.Σ.Α.μεΑ. κ. Ι. Βαρδακαστάνη στο κινητό τηλέφωνο 6937157193. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο