Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: Σε δημόσια διαβούλευση από σήμερα το τριετές αναπτυξιακό πρόγραμμα

      Στην δεύτερη φάση του μπαίνει πλέον η εκπόνηση του Τριετούς Στρατηγικού Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο οποίο καταγράφεται η υφιστάμενη πραγματικότητα στην περιοχή και συμπυκνώνονται οι βασικοί αναπτυξιακοί στόχοι της Περιφέρειας....


   Ήδη, στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας (www.pde.gov.gr) αναρτήθηκε το πλήρες κείμενο του Τριετούς Επιχειρησιακού Προγράμματος επί του οποίου, στο πλαίσιο της ανοικτής διαβούλευσης, καλούνται οι πολίτες, οι παραγωγικές τάξεις, οι οικονομικοί και κοινωνικοί φορείς της Περιφέρειας να καταθέσουν τις προτάσεις, τις ιδέες και τις παρατηρήσεις τους.

      Η όλη διαδικασία συντονίζεται από την Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας. Με αφορμή την έναρξη της δημόσιας διαβούλευσης για το Τριετές Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, σε δήλωση του, αναφέρει ότι «το έργο αυτό αποτελεί μια τεκμηριωμένη και οραματική πρόταση για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και θα αποτελέσει πυξίδα των πολιτικών αποφάσεων για την προσεχή τριετία».

     Ο κ. Κατσιφάρας υπενθυμίζει, επίσης, ότι το Επιχειρησιακό Σχέδιο που τίθεται σε δημόσια διαβούλευση, καταρτίστηκε με ευθύνη του στελεχιακού δυναμικού της Περιφέρειας και όχι από εξωτερικούς συνεργάτες, στοιχείο που πέραν της εξοικονόμησης πόρων συσσωρεύει και σημαντικά κέρδη σε τεχνογνωσία για τις Υπηρεσίες. Ο Περιφερειάρχης καλεί τους φορείς της Δυτικής Ελλάδας και τους πολίτες να συνεισφέρουν δημιουργικά στην τελική μορφή του Προγράμματος, σημειώνοντας ότι «όλες οι παρατηρήσεις και οι προτάσεις θα είναι εξαιρετικά χρήσιμες για εμάς και θα εξεταστούν με μεγάλη προσοχή».

     Το Τριετές Αναπτυξιακό Πρόγραμμα, που στην πρώτη φάση του, αποτελεί μια καταγραφή της υφιστάμενης πραγματικότητας στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες και ταυτόχρονα μια απεικόνιση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων που υπάρχουν, έχει ήδη εγκριθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας κατά την τελευταία συνεδρίαση του.

     Για την κατάρτιση του Προγράμματος εργάστηκε μια ομάδα επιστημόνων – στελεχών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, υπό τον συντονισμό του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Σχεδιασμού Δημήτρη Καραβίδα.

     Την ομάδα αποτελούν τα στελέχη της Περιφέρειας Δημήτρης Καραμπούλας, Πέτρος Γανός, Σπύρος Παπασπύρου, Γιάννης Ραβασόπουλος, Δήμητρα Μπουχάγιερ, Κωνσταντίνα, Χριστοφιλοπούλου, Καλλιόπη Αγγελή, Χριστίνα Γεωργοπούλου, Νικόλαος Μασίκας, Βασιλική Καρακίτσου, Νίκος Θωμόπουλος και Γλυκερία Κατηφόρη. 

   Να σημειωθεί, τέλος, ότι η κατάρτιση Τριετούς Επιχειρησιακού Προγράμματος είναι υποχρέωση της Περιφέρειας που απορρέει από τον νόμο 3852/2010 για την νέα αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο