Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Εκδήλωση στο Δημοτικό Σχολείο Δοκιμίου με θέμα την αποταμίευση

Το παραμύθι «H Τσεπούλα και ο κουμπαράκος». Από το  Κεντρικό κατάστημα του Ταχυδρομικού  Ταμιευτηρίου Αγρινίου
       Μια πολλή όμορφη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην ανακαινισμένη αίθουσα εκδηλώσεων του  Δημοτικού Σχολείου Δοκιμίου του Δήμου Αγρινίου, στα πλαίσια του μαθήματος της Ευέλικτης Ζώνης με συντελεστές το Κατάστημα του Ταχυδρομικού  Ταμιευτηρίου Αγρινίου και τη σχολική μονάδα....
  
   Αντικείμενο της εκδήλωσης πιο άλλο βέβαια από την αποταμίευση,  καθώς το Τ.Τ.  εδώ και μισό αιώνα περίπου  έχει συνδέσει τη δράση του και την παρουσία του στον ελληνικό χώρο με αυτή τη λέξη.
     Οι υπάλληλοι του Τ.Τ. Γιώργος Κάμπος και Δήμητρα Τριβιζάκη μέσα από τις σελίδες του παραμυθιού  «H Τσεπούλα και ο κουμπαράκος», μίλησαν  στους
μικρούς μαθητές για τα αγαθά της αποταμίευσης.
      Ο κ. Γιώργος Κάμπος έκανε  διάλογο μαζί τους και τα παρότρυνε να προβληματιστούν, μέσα από τη συζήτηση και το διαδραστικό παιχνίδι, τονίζοντας ότι  αποταμίευση σημαίνει να περιορίζουμε την κατανάλωση του σήμερα, για να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τις μελλοντικές μας ανάγκες.
     Η  κ. Δήμητρα Τριβιζάκη ως αφηγήτρια του παραμυθιού με τον μοναδικό τρόπο, έκλεψε την παράσταση καθηλώνοντας για αρκετή ώρα τους μαθητές του σχολείου.  Και οι δύο απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα των μαθητών.
Σκοπός αυτής της  εκδήλωσης η οποία  ομολογουμένως έρχεται σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία ήταν  η καλλιέργεια της «κουλτούρας της αποταμίευσης» κυρίως στη νέα γενιά, αλλά ειδικά στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων.
      Στο τέλος της εκδήλωσης  οι υπάλληλοι του κεντρικού καταστήματος του Τ.Τ. Αγρινίου, Γιώργος Κάμπος και Δήμητρα Τριβιζάκη  μοίρασαν κουμπαράδες , σοκολάτες καθώς και το παραμύθι   «H Τσεπούλα και ο κουμπαράκος» επιμελημένα από το ΤΤ., σε όλους τους μαθητές του σχολείου.
      Σήμερα η αποταμίευση είναι περισσότερο αναγκαία από κάθε άλλη φορά. Άλλωστε ο τρόπος που διαχειριζόμαστε τα χρήματα μας καθρεφτίζει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε την ίδια τη ζωή μας, τον τρόπο με τον οποίο εμπλεκόμαστε στα κοινωνικά δρώμενα αλλά και τον τρόπο με τον οποίο δίνουμε το στίγμα της παρουσίας μας στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.
      Το Δημοτικό Σχολείο Δοκιμίου ευχαριστεί μέσα από τις σελίδες σας, το Τ.Τ. τον κ. Βασίλη Γκρέκα διευθυντή του Καταστήματος Αγρινίου και τους υπαλλήλους Δήμητρα Τριβιζάκη και  Γιώργο Κάμπο  αλλά και την κ. Φλώρου από το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του Τ.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο