Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

23 Αιτωλοακαρνάνες αριστούχοι μαθητές βραβεύτηκαν από την Eurobank

Οι Αριστούχοι από Βόνιτσα και Ξηρόμερο ήταν οι: Παρασκευάς Γιαννείος από το Λύκειο Μύτικα, Αλεξάνδρα Κάτρη από το Λύκειο Κατούνας, Χρυσούλα Πιστιόλα από το Γενικό Λύκειο Βόνιτσας και Αριστέα Ρηγάλου από το Λύκειο Αστακού

           Η Τράπεζα Eurobank EFG βράβευσε τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, στην Πάτρα, τους αριστούχους μαθητές και μαθήτριες των νομών Αχαΐας, Κεφαλληνίας, Ζακύνθου και Αιτωλοακαρνανίας, καθώς και έξι αριστούχους από τους Νομούς Δωδεκανήσου, Κυκλάδων & Σάμου που φοιτούν στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Πάτρας, στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγιών «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία»...


       Το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που καθιερώθηκε το 2003, πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες χορηγικές πρωτοβουλίες του Ομίλου της Eurobank, που έχει επιλέξει να υποστηρίζει ενεργά τους τομείς της Παιδείας, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και του Περιβάλλοντος. Μέσω του Προγράμματος αυτού, έχουν βραβευθεί μέχρι σήμερα περισσότεροι από 10.000 αριστούχοι, από όλη την Ελλάδα.
Κύριος σκοπός του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον.
        Στόχος της Eurobank είναι να αναδείξει μέσα από τη συμβολική επιβράβευση των καλύτερων, τη διαχρονική σημασία αξιών που εμπνέουν και συνοδεύουν τους νέους στην προσπάθεια διεκδίκησης ενός μέλλοντος με αξιώσεις και με διακριτό το στίγμα της δημιουργικότητας και της πρωτοπορίας.
       Στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τους αριστούχους αποφοίτους μαθητές με τον υψηλότερο γενικό βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε κάθε ένα από τα 1.750 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας.
Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ.
      Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πατρών Πατέρας Αμβρόσιος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αχαΐας κ. Κωνσταντίνος Καρπέτας, ο Αναπληρωτής Δημάρχου και Αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Μπουρδούλης, ο Αντιδήμαρχος Πατρέων κ. Χρήστος Λέγκας, ο Πρόεδρος του Αρκτικού Διαμερίσματος κ. Επαμεινώνδας Παπαδέας και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.
       Πρώτος απηύθυνε χαιρετισμό, εκ μέρους του Μητροπολίτη Πατρών, ο Πατέρας Αμβρόσιος, ο οποίος συνεχάρη την Τράπεζα για την πρωτοβουλία της, τους γονείς των παιδιών και τους αριστούχους αποφοίτους αναφέροντας ότι έχουν μπροστά τους ένα λαμπρό μέλλον.
    Στην συνέχεια, το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αχαΐας κ. Κωνσταντίνος Καρπέτας,ο οποίος ανέφερε ότι η Eurobank EFG βραβεύει τους αριστούχους αποφοίτους θέλοντας με τον τρόπο αυτό να μεταδώσει σε όλους το νόημα της προσπάθειας. Τόνισε επίσης ότι στην εποχή που ζούμε είναι σημαντικό να επιβραβεύεται η αριστεία και για το λόγο αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στην Τράπεζα για την πρωτοβουλία της.
      Τέλος, ο αναπληρωτής δήμαρχος και αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Μπουρδούλης ανέφερε ότι η χώρα έχει ανάγκη από εκδηλώσεις όπως αυτή της βράβευσης των αριστούχων αποφοίτων και ευχήθηκε στα παιδιά καλή συνέχεια και καλή δύναμη.
        Τιμητικές πλακέτες απενεμήθησαν στα σχολεία απ’ όπου αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον ανώτερο Γενικό Βαθμό Πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του κάθε νομού. Συγκεκριμένα, στο Νομό Αχαΐας στο 7ο Γενικό Λύκειο Πάτρας, το οποίο βραβεύθηκε για τον αριστούχο μαθητή Ανδρέα Θεοφανόπουλο, στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας, στο 2ο Γενικό Λύκειο Μεσολογγίου για τον Παύλο Τριανταφύλλου, στο Νομό Ζακύνθου, στο 2ο Γενικό Λύκειο Ζακύνθου, για την Ελένη Αντιόχου και στο Νομό Κεφαλληνίας στοΓενικό Λύκειο Ληξουρίου για την Ελένη Σπάθα.
        Τέλος, στην ομιλία του, ο Περιφερειακός Διευθυντής Δικτύου Καταστημάτων Δυτικής Ελλάδας, κ. Κυριάκος Κυριακόπουλος τόνισε ότι «για τον όμιλο της Eurobank EFG, η Παιδεία και η εκπαιδευτική διαδικασία αποτελούν αναμφισβήτητα την ισχυρότερη αλλά και πιο ευαίσθητη βάση πάνω στην οποία μια κοινωνία στηρίζει το ίδιο της το μέλλον. Αποτελούν μείζονα εθνικό στόχο και τη σημαντικότερη εθνική επένδυση για το μέλλον της χώρας στο σύγχρονο ανοικτό και έντονα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον όπου διεκδικούμε με αξιώσεις, ως κοινωνία και ως οικονομία, μια ισχυρή θέση. Ανταποκρινόμενη η Eurobank στις προκλήσεις της εποχής, ενθαρρύνει τη νεολαία μας να ακολουθήσει το δρόμο της μάθησης, της μόρφωσης και της προόδου. Σε μια περίοδο κατά την οποία πολλές από τις παραδοσιακές αξίες που στήριξαν την ανάπτυξη της κοινωνίας μας αρχίζουν να αμφισβητούνται, εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να αναδεικνύονται και να επιβραβεύονται οι καλύτεροι. Αυτοί που θέτουν στόχους και επιλέγουν το δύσκολο δρόμο της επίπονης προσπάθειας για να τους κατακτήσουν».

Τα βραβεία της Eurobank για το νομό Αιτωλοακαρνανίας έλαβαν οι εξής:
1
Ζωή
Αθανασοπούλου
από το
Γενικό Λύκειο Θέρμου
2
Θεοδώρα - Μαρία
Γαλανοπούλου
από το
Πειραματικό Μουσικό Σχολείο Αγρινίου
3
Αλέξανδρος
Γιαννακάς
από το
Γενικό Λύκειο Παραβόλας
4
Παρασκευάς
Γιαννείος
από το
Γενικό Λύκειο Μύτικα
5
Δημήτριος
Γιαννιώτης
από το
5ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου
6
Μαρίνα
Γουργιώτη
από το
1ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου
7
Χριστίνα
Γρομητσάρη - Μαραγιάννη
από το
Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο "Παλλάδιο"
8
Ολυμπία
Δρίβα
από το
1ο Γενικό Λύκειο Ναυπάκτου
9
Γεώργιος
Ευθυμίου
από το
Γενικό Λύκειο Ματαράγκας
10
Αλεξάνδρα
Κάτρη
από το
Γενικό Λύκειο Κατούνας
11
Ευφροσύνη
Κονταρή
από το
Γενικό Λύκειο Νεοχωρίου
12
Κωνσταντίνα
Μαυρομμάτη
από το
Γενικό Λύκειο Αιτωλικού
13
Δήμητρα
Παπαβασιλείου
από το
Γενικό Λύκειο Ευηνοχωρίου
14
Χρυσούλα
Πιστιόλα
από το
Γενικό Λύκειο Βόνιτσας
15
Αριστέα
Ρηγάλου
από το
Γενικό Λύκειο Αστακού
16
Δήμητρα
Σπυροπούλου
από το
Γενικό Λύκειο Παναιτωλίου
17
Άννα
Στεργίου
από το
1ο Γενικό Λύκειο Μεσολογγίου
18
Αθανάσιος
Στυλιαράς
από το
2ο Γενικό Λύκειο Ναυπάκτου
19
Παύλος
Τριανταφύλλου
από το
2ο Γενικό Λύκειο Μεσολογγίου
20
Αναστασία
Τσαφά
από το
4ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου
21
Ευφροσύνη
Τσαφά
από το
Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο "Παναγία Προυσιώτισσα"
22
Φωτεινή
Τσαφά
από το
2ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου
23
Ευαγγελία
Χαντζάρα
από το
Γενικό Λύκειο Αμφιλοχίας

Πηγή: Εφημερίδα «ΑΙΧΜΗ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο