Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ: ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΜΕΣΩ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΤΗΣ Δ.Ε.Η.


Συναδέλφισες – Συνάδελφοι
Το «Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενης Δομημένης Επιφάνειας» (ΕΕΤΗΔΕ) είναι  ένα ακόμη Άδικο, Ισοπεδωτικό, Ανάλγητο ΧΑΡΑΤΣΙ.
Η εφεύρεσή του, η αυταρχικότητα για την επιβολή του, ο  εκβιασμός   "ή το  πληρώνεις ή σου κόβω το ρεύμα", έχουν ιστορική αντιστοίχηση στα βιώματα των προγόνων μας όταν η χώρα μας ήταν υπόδουλη......


Συναδέλφισα – Συνάδελφε
Κανένας νόμος και καμία υπουργική απόφαση δεν μπορεί να είναι πάνω από το δίκαιο και τα στοιχειώδη κοινωνικά αγαθά για τη ζωή του ανθρώπου και το ρεύμα είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ κοινωνικό αγαθό.
Επαγγελματικά και βιοποριστικά είμαστε στο στόχαστρο.
Συνάφειες, τέλη επιτηδεύματος, αυξήσεις Φ.Π.Α., τεκμήρια, έκτακτες εισφορές, μείωση-κατάργηση του αφορολόγητου και πολλά άλλα, αποφασίζονται με προφανή στόχο την συρρίκνωση του κλάδου μας και ίσως τον τελικό αφανισμό του.
Ταυτόχρονα οι συμπολίτες μας φτωχαίνουν, τα παιδιά μας είναι άνεργα, ο ΟΑΕΕ καταρρέει, τα λουκέτα πληθαίνουν, τα αδιέξοδα μεγαλώνουν.

Συναδέλφισες και Συνάδελφοι έμποροι  και αυτοαπασχολούμενοι
 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου σας ενημερώνει  ότι :
Προσπάθησε ώστε ο Δήμος Αγρινίου να  ηγηθεί  της προσπάθειας ενάντια στα χαράτσια και να προστατέψει  τους  δημότες του, εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, συνταξιούχους, εμπόρους, επαγγελματίες, βιοτέχνες, εργάτες, αγρότες, μετανάστες, ανέργους, μαθητές, κ.λ.π, αλλά δυστυχώς – εκτός της δημοτικής παράταξης  «Λαϊκή Συσπείρωση» – η συντριπτική πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου αρνήθηκε να το πράξει.

Φίλες και Φίλοι

Το Δ.Σ. του Ε.Σ.Α. ζήτησε και εκλέχτηκε όχι για να παρακολουθεί την κρίση αλλά για να υπερασπιστεί την παρουσία μας στην αγορά και την κοινωνία.

Γι’ αυτό δηλώνει ότι:

Ø    Στηρίζει την συνειδητή επιλογή όσων δεν θέλουν να πληρώσουν το ΧΑΡΑΤΣΙ.
Ø    Βρίσκεται δίπλα σε όσους δεν μπορούν να το πληρώσουν.
Ø    Προτείνει για τρόπο πληρωμής, ξεχωρίζοντας από τον υπόλοιπο λογαριασμό το χαράτσι, να επιλέξει κάποιος μια από τις παρακάτω ενέργειες:
          Α/ Να ζητήσει  από τις υπηρεσίες της Δ.Ε.Η. να δεχτούν την πληρωμή του  λογαριασμού  χωρίς το χαράτσι.
                                     Ή
      Β/ Εναλλακτικά να χρησιμοποιήσει  τις Αυτόματες Ταμειακές Μηχανές (ΑΤΜ) Τραπεζών, τις εισπρακτικές μηχανές, κ.λ.π., για να πληρώσει μόνο το ρεύμα και τα δημοτικά τέλη και όχι το χαράτσι και να καταθέσει μετά την απόδειξη στην Δ.Ε.Η.
Ø    Είναι στη διάθεση των συναδέλφων για την μαζική συγκέντρωση των αποδείξεων πληρωμής και την αντίστοιχη κατάθεσή τους στην Δ.Ε.Η.   

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου

1/ Καλεί τους συναδέλφους να είναι σε επαγρύπνηση και αν αντιληφθούν στο χώρο δουλειάς τους  ή διαμονής  τους ενέργεια διακοπής ρεύματος να ενημερώσουν άμεσα τον Σύλλογο.
2/ Καλεί  του εργαζόμενους στη Δ.Ε.Η. πριν απλώσουν χέρι στο ρολόι να σκεφτούν πως θα αντιδρούσαν αυτοί αν ήταν αντίστροφα οι ρόλοι.
«Για  κοινωνική αλληλεγγύη μιλάμε»
3/ Ζητά από την ΟΕΣΒΔΕΝ, την ΕΣΕΕ, τις Ομοσπονδίες των Εμπορικών Συλλόγων, τους Εμπορικούς Συλλόγους, να πρωτοπορήσουν σε Πανελλαδική Πανεμπορική Συνδικαλιστική Δράση άρνησης πληρωμής του ΕΕΤΗΔΕ.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α.

Υ.Γ.: Για  την  εξυπηρέτηση  όσων  συναδέλφων  επιθυμούν,  για  την  πληρωμή  του λογαριασμού χωρίς το χαράτσι και την συλλογή των σχετικών αποδείξεων για μαζική κατάθεση, επικοινωνήστε με τον Σύλλογο:
  
  Τηλ.: -  Γραφεία Ε.Σ.Α.: 2641031569
    -  Γεν. Γραμ. Ε.Σ.Α. Παπαζήση Χάιδω: 2641055448
                                                               6936151846

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο