Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Συνάντηση του βουλευτή Κώστα Καραγκούνη με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς του νομού μας

     Ο βουλευτής και Αναπληρωτής Τομεάρχης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κων/νος Καραγκούνης πραγματοποίησε αρκετές συναντήσεις με διαφόρους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς του νομού μας...


     Επισκέφθηκε διαδοχικά το Γηροκομείο Αγρινίου όπου κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του o βουλευτής είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους διαμένοντες στον Οίκο, να περιηγηθεί στις εγκαταστάσεις και τους κοιτώνες, ενώ είχε και συνεργασία με την Πρόεδρο του Δ.Σ. και τα μέλη, από τους οποίους ενημερώθηκε για τα ζητήματα λειτουργίας του Οίκου. 
    Στη συνέχεια επισκεφθηκε το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής και Αποκαταστάσεως «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» στο Αγρίνιο όπου κατά τη συνάντηση ο Βουλευτής συζήτησε με την Πρόεδρο και δημιουργό του Προνοιακού Ιδρύματος κα. Μαρία Τσούτσου, με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και με το εκπαιδευτικό προσωπικό, και ενημερώθηκε εκτενώς για τη σημαντική και πολύπλευρη προσφορά του Ιδρύματος σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, αλλά και για τις αυξημένες οικονομικές ανάγκες που αντιμετωπίζει το Εργαστήρι στις σημερινές δύσκολες συνθήκες. Αφου περιηγηθηκε στις εγκαταστάσεις του Εργαστηρίου και συνομίλησε με τα παιδιά, ο Βουλευτής τόνισε για άλλη μια φορά πως η ανθρωπιά, η κοινωνική αλληλεγγύη και η προσφορά δεν μπαίνουν σε εφεδρεία και επανέλαβε ότι θα σταθεί στην αξιέπαινη ανιδιοτελή και εξαιρετική προσπάθεια που συντελείται όλα αυτά τα χρόνια στο Εργαστήρι «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ, προκειμένου να συνεχίσει να παρέχει τις εξαιρετικά σημαντικές κοινωνικές υπηρεσίες του σε άτομα και οικογένειες του Νομού Αιτ/νίας που έχουν πραγματική ανάγκη. 
        Στη συνέχεια ο κος Καραγκούνης επισκέφθηκε το Κέντρο Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρίες    (ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) Αγρινίου. Η πρόεδρος του κέντρου κ. Κολοβού και οι εργαζόμενοι, υποδέχθηκαν το Βουλευτή και τον ενημέρωσαν σχετικά με την λειτουργία του. Η κ. Κολοβού μίλησε για τις προσπάθειες που γίνονται προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της λειτουργίας του Κέντρου, αλλά και για τις ελλείψεις κυρίως στο εξειδικευμένο προσωπικό. Συγκεκριμένα τόνισε ότι σε ό,τι αφορά τον εξοπλισμό έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την κάλυψη των ελλείψεων, ωστόσο, υπογράμμισε την έλλειψη ειδικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού που είναι αναγκαίο για την λειτουργία του Κέντρου. Ο κ. Καραγκούνης, αφού περιηγήθηκε στις αίθουσες του κέντρου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υλικοτεχνική υποδομή και γενικά για την κατάσταση του χώρου. Για άλλη μια φορά τόνισε πως στις δύσκολες αυτές μέρες που περνά το έθνος αλλά και οι πολίτες μια ευνομούμενη πολιτεία οφείλει να διασφαλίσει την κοινωνική αλληλεγγύη την κοινωνική συνοχή αλλά βεβαίως να δίδει μεγάλη έμφαση στην προστασία των αδυνάτων και των ευαίσθητων  κοινωνικών ομαδων.
       Επίσης ο Βουλευτής και Αναπληρωτής Τομεάρχης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κων/νος Καραγκούνης επισκέφθηκε το σύνδεσμο εργοληπτών  Δημοσίων Έργων Αγρινίου όπου και συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο. Ο πρόεδρος του Συνδεσμου κος Κατσακιώρης ενημερωσε τον Κο Καραγκούνη για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τη στασιμοτητα των έργων αλλά βεβαιως και το τεράστιο πρόβλημα των οφειλών που δεν έχουν ακόμη καταβληθεί απειλώντας στην ουσία την ίδια την επιβίωση των εργοληπτών. Ο κος Καραγκούνης επεσήμανε τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι εργολήπτες και κυρίως οι μικροί και μεσαίοι που έχουν αφεθεί κυριολεκτικά αίολοι και χωρίς καμμιά βοήθεια και που αποτελούν μέλος της ραχοκοκκαλιάς της τοπικής οικονομίας. Χρειάζονται στήριξη και συμπαράσταση τόσο από την πολιτεία όσο και από την τοπική αυτοδιοίκηση και δεσμευτηκε για συγκεκριμένες ενέργειες που πρέπει να γίνουν στο αμέσως προσεχές διάστημα. 
    Τέλος ο κος Καραγκούνης επεσκέφθηκε τους υπομηχανικούς όπου και συνομίλησε με εκπροσωπους του κλάδου και βεβαίως είχε την ευκαιρια να ακούσει τα επίσης μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Στασιμότητα στα έργα αλλά και ζητήματα με τα επαγγελματικά δικαιώματα που απασχολούν τους υπομηχανικούς. Η συζήτηση έγινε σε πολύ φιλικό κλίμα και υπήρξε δέσμευση και των δυο πλευρών για συνεχή επικοινωνία και ενημέρωση για τη στήριξη των δίκαιων αιτημάτων τους και των πολλών προβληματων που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο