Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Πολλές αναμνήσεις με πλημμύρισαν σημαντικές πρωτοβουλίες του Γυμνασίου της Γουριάς

Μαζί με όλους τους φορείς και τους επώνυμους-ανώνυμους φίλους του, προσφέρει στους μαθητές του όχι μόνο χρήσιμες γνώσεις, αλλά και πρότυπα ήθους και ανθρωπιάς που είναι τόσο αναγκαία στους δύσκολους καιρούς μας, όπως χρηματικά βραβεία και βιβλία σε μαθητές με άριστες επιδόσεις
Στις 27 Οκτωβρίου ημέρα Εθνικής εορτής για την επέτειο του ΟΧΙ του 40, 
το Γυμνάσιο Γουριάς πραγματοποίησε την Εθνική εορτή με απονομή και 
χρηματικών βραβείων που προσέφερε φίλος Γουριώτης του Γυμνασίου
Από τον Δημήτρη Στεργίου*
    Μία ενημέρωση – επικοινωνία με το διευθυντή του Γυμνασίου Γουριάς Αιτωλοακαρνανίας κ. Αθανάσιο Γ. Ζαρζάνη για τις δραστηριότητες και πρωτοβουλίες στα πλαίσια της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου,  με πλημμύρισε από αναμνήσεις, με έκανε να νιώσω μεγάλη ικανοποίηση και να εκφράσω τα θερμά συγχαρητήρια στη διεύθυνση του σχολείου, τους καθηγητές και, φυσικά, στη ζηλευτή κοινωνία του χωριού και πολλούς θαυμαστούς πνευματικούς ανθρώπους της....

      Στις 27 Οκτωβρίου, ημέρα Εθνικής εορτής για την επέτειο του ΟΧΙ του 40, το Γυμνάσιο Γουριάς πραγματοποίησε την Εθνική εορτή με απονομή και χρηματικών βραβείων που προσέφερε φίλος Γουριώτης του Γυμνασίου.
      Πλημμύρισα από αναμνήσεις διότι και ο γράφων, ως μαθητής του Γυμνασίου της Παλαμαϊκής Σχολής Μεσολογγίου στη δεκαετία του 1960 και ως πρώτος μαθητής και με ιδιαίτερες επιδόσεις σε ορισμένα μαθήματα ήμουνα σημαιοφόρος, έπαιρνα βραβεία και, κυρίως, βιβλία και χρηματικά ποσά που συνεχώς αθλοθετούσαν ονομαστές μεσολογγίτικες οικογένειες και πνευματικοί άνθρωποι της πόλης
Φωτο γεμάτη αναμνήσεις: Ο γράφων Δημήτρης Στεργίου σημαιοφόρος στην παρέλαση στο Μεσολόγγι  
       Ένιωσα μεγάλη ικανοποίηση διότι συνεχίζεται επί πολλές δεκαετίες η πρωτοβουλία βράβευσης των διακρινόμενων για τις υψηλές επιδόσεις μαθητών, η οποία πριν από μερικές δεκαετίες είχε εξελιχθεί σε μέγιστο θεσμό άμιλλας και δικαίωσης των προσπαθειών και των ικανοτήτων των μαθητών
         Εξέφρασα τα θερμά συγχαρητήρια σε όλους αυτούς τους πρωτεργάτες συνέχισης ενός «θεσμού», διότι χωρίς αυτούς δεν θα δικαιωνόταν ο Αριστοτέλης, ο οποίος είχε αναγάγει σε μέγιστη λειτουργία την προσφορά, τις δωρεές.
         Και γιατί ακόμα, διότι, όπως τονίζει ο κ. Ζαρζάνης, «Το Γυμνάσιο Γουριάς ΄΄ Κ.Σ.ΚΩΝΣΤΑΣ΄΄ μαζί με όλους τους φορείς και τους επώνυμους-ανώνυμους φίλους του, προσφέρει στους μαθητές του όχι μόνο χρήσιμες γνώσεις, αλλά και πρότυπα ήθους και ανθρωπιάς που είναι τόσο αναγκαία στους δύσκολους καιρούς μας».

      Όπως με ενημέρωσε ο κ.  Ζαρζάνης, τα χρηματικά βραβεία για το σχολικό έτος 2010-2011 απονεμήθηκαν:
  1. από την Γ’ τάξη στην Κουκουρδέλη Αγαθή του Ανδρέα και της Βασιλικής εκ Πενταλόφου που μαθητεύει σήμερα στην Α’ τάξη του Γ.Ε.Λ. Νεοχωρίου, το χρηματικό ποσό των 500,00 ευρώ 
 2. από την Β’ τάξη στους ισοβαθμήσαντες Βαλτογιάννη Κων/νο του Ιωάννη και της Αντωνίας  και Κονταρή Νικόλαο του Αποστόλη και της Μαρίας εκ Μάστρου, το χρηματικό ποσό των 300,00  ευρώ ο κάθε ένας 
   3. από την Α’ τάξη στον Ράπτη Δημήτριο του Ευθυμίου και της Ελένης εκ Μάστρου το χρηματικό ποσό των 200,00 ευρώ. 
      Σε όλους τους βραβευθέντες  και αριστεύσαντες του Γυμνασίου απονεμήθηκε το βιβλίο του φίλου μου Διονύση Σπ. Μπερερή πρώην σχολικού συμβούλου Π.Ε. «Η εκπαίδευση στο Δήμο Οινιάδων».

     Επίσης,  απονεμήθηκαν τα εξής βιβλία και σε όσους ήλθαν δεύτεροι στο ίδιο Γυμνάσιο και συγκεκριμένα: 1) το Λεξικό για το Σχολείο και το Γραφείο (β΄Εκδόσεως) του Γ. Μπαμπινιώτη, προσφορά του  φίλου μου, συντοπίτη καθηγητή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και  προέδρου της Αιτωλικής Πολιτιστικής εταιρίας, Κ. Παναγιώτη Κοντού, πνευματικού ευεργέτη του Γυμνασίου με προσφορά μεταξύ των άλλων και της εμπλουτισμένης Σχολικής βιβλιοθήκης που βρίσκεται σε χώρο του σχολείου. 2)Το βιβλίο του Διονύση Σπ. Μπερερή, πρώην σχολικού συμβούλου Π.Ε. «Η εκπαίδευση στο Δήμο Οινιαδών». 3)Το βιβλίο του φίλου μου Πέτρου Μιχ. Μπερερή, Δρος Φιλοσοφίας «Το δημοτικό τραγούδι της Αιτωλοακαρνανικής γης»

     Τα βιβλία απονεμήθηκαν: 1. από την Γ’ Τάξη στη Σκουτέρη Χριστίνα του Αποστόλου και της Αικατερίνης που μαθητεύει σήμερα στην Α΄ Τάξη του 2ου Γ.Ε.Λ. Μεσολογγίου 2. από τη Β’ τάξη στην Αποστολάτου Αναστασία του Διονύση και της Ευαγγελίας 3. από την Α’ τάξη στη Ταλιαμπέ Χριστίνα-Γερασιμούλα του Δημητρίου και της Σοφίας.

      Στη λήξη της εορτής ανακοινώθηκε ότι την ίδια ημέρα της Εθνικής εορτής του 2012  εκτός των βιβλίων θα απονεμηθούν χρηματικά βραβεία αξίας 2.000,00 ευρώ στους μαθητές που θα πρωτεύσουν ή θα έλθουν δεύτεροι στη σχολική χρονιά που έχει αρχίσει, προσφορά των οικογενειών: Παναγιώτη Κοντού, Θεοφάνη Κοντού και Λίνας Κοντού-Κωσταρέλου εις μνήμη του πατέρα τους Ιωάννη Κοντού, καθηγητού φιλολόγου και διατελέσαντος προέδρου της κοινότητος Γουριάς το 1955, για τη συμπλήρωση των 30 χρόνων από την εκδημία του.
      Ανακοινώθηκε, επίσης, ότι Γουριώτης φίλος του Γυμνασίου που επιθυμεί να είναι ανώνυμος, προσέφερε στο Σχολείο φωτοτυπικό μηχάνημα τελευταίας τεχνολογίας.
       Το Γυμνάσιο Γουριάς «Κ.Σ.ΚΩΝΣΤΑΣ» μαζί με όλους τους φορείς και τους επώνυμους-ανώνυμους φίλους του, προσφέρει στους μαθητές του όχι μόνο χρήσιμες γνώσεις αλλά και πρότυπα ήθους και ανθρωπιάς που είναι τόσο αναγκαία στους δύσκολους καιρούς μας.


(* Δημήτρης Στεργίου: Δημοσιογράφος – συγγραφέας από την Παλαιομάνινα. Διετέλεσε διευθυντής Σύνταξης του «Οικονομικού Ταχυδρόμου» και της «Απογευματινής, διευθυντής του «Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής» και επί τριάντα χρόνια στέλεχος, αρθρογράφος, αναλυτής και σχολιαστής στις εφημερίδες «Βήμα» και «Νέα»)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο