Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Ανδρέας Μακρυπίδης: Ιστορικές στιγμές για το Εθνικό συμφέρον, του λαού και της χώρας


Ο Βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις και την ψήφο εμπιστοσύνης στη Κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου αναφέρθηκε στις δύσκολές αλλά ιστορικές στιγμές που διανύουμε και τις ιστορικές αποφάσεις που απαιτούνται, και προέτρεψε Πολιτικούς και Πολίτες να βάλουμε πάνω από το προσωπικό και πολιτικό συμφέρον, το Εθνικό συμφέρον και το συμφέρον του λαού και της χώρας...


Μεταξύ άλλων είπε: «Το Πολιτικό Σύστημα τις τελευταίες δεκαετίες διαχειριζόταν ευμάρεια κύρια με δανεικά. Οι όποιοι θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης οφείλονταν σε συγκυριακά φαινόμενα και σε μεγάλο βαθμό στην κατανάλωση. Μπροστά στη Δημοσιονομική και Οικονομική Κρίση αποδείχτηκε ανέτοιμο και αναποτελεσματικό. Αρκετοί που είχαν την αποκλειστική ευθύνη για το γεγονός ότι οδηγηθήκαμε εδώ που είμαστε είτε είναι εντός ενεργούς πολιτικής ζωής, είτε εκτός και παρουσιάζονται ως αυτόκλητοι σωτήρες μας.
Σήμερα υπερβήκαμε τα κομματικά χαρακώματα και επιτεύχθηκε ο σχηματισμός Κυβέρνησης ευρύτερης Συνεργασίας και Εθνικής Συνευθύνης προκειμένου να διασφαλιστεί η Ευρωπαϊκή Προοπτική της χώρας και να εξασφαλιστεί τόσο η έκτη (6η) δόση των 8 δις € όσο και η έγκριση και αποδοχή της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου για τη Νέα Δανειακή Σύμβαση, για το Νέο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα, αξιοποιώντας την μεγάλη ευκαιρία για μείωση του Δημοσίου Χρέους μέσω του PSI, καθιστώντας το Βιώσιμο και Διαχειρίσιμο ώστε να αντιμετωπιστεί στο μέλλον γρηγορότερα, ευκολότερα, καλύτερα.»
Ο Βουλευτής αναφερόμενος στη σημασία της κοινωνικής συνοχής και της φορολογικής δικαιοσύνης υπογράμμισε τα εξής: «Για την επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος απαιτείται η θετική στάση των Παραγωγικών Τάξεων, των Κοινωνικών Φορέων, των Μαζικών Κινημάτων στην κατεύθυνση της Κοινωνικής Συνοχής. Πρέπει να βρεθεί αντίβαρο κοινωνικής πολιτικής για χαμηλόμισθούς και χαμηλοσυνταξιούχους. Πρέπει να ικανοποιηθεί το αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης με αποτελεσματικές πολιτικές για αύξηση των εσόδων. Όχι με επιβολή νέων φόρων και αυξήσεις των φορολογικών συντελεστών. Αλλά αντιθέτως με περιστολή της φοροδιαφυγής, με φορολόγηση καταθέσεων Εξωτερικού και με έλεγχο της μεταφοράς καταθέσεων σε Τράπεζες εκτός Ελλάδας, με είσπραξη των Ληξιπρόθεσμων Χρεών Φυσικών και Νομικών Προσώπων, με την Επίσπευση των Φορο-Δικών (που αφορούν 30 δις € και 150.000 υποθέσεις).»
Στη συνέχεια της τοποθέτησης του ο Βουλευτής αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα Αναπτυξιακών παρεμβάσεων. «Οι προσπάθειες αυτής της Κυβέρνησης θα παραμείνουν ημιτελείς αν δεν συνοδευτούν άμεσα με πολιτικές και πρακτικές σε Αναπτυξιακή Κατεύθυνση και εάν δεν ξεπεραστούν οι μεγάλες και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ. Απαιτείται ένα Νέο Παραγωγικό Πρότυπο που θα αναδεικνύει νέες πηγές πλούτου καθώς και η δημιουργία ενός Νέου Ελκυστικού Επενδυτικού Περιβάλλοντος.», τόνισε σχετικά.
Κλείνοντας την ομιλία του ο Ανδρέας Μακρυπίδης υπογράμμισε τα εξής: «Καλούμαστε να διαχειριστούμε την πρωτόγνωρη Οικονομική Κρίση ως πατριωτική διέξοδο για την Εθνική μας επιβίωση προς όφελος του λαού και της χώρας και για τη διαφύλαξη της Εθνικής μας ισχύος. Γιατί η αποτυχία αυτού του εγχειρήματος θα οδηγήσει σε Οικονομικό, Κοινωνικό και Πολιτικό Χάος. Μην έχουμε ψευδαισθήσεις. Μην δημιουργούμε υπερ-αισιόδοξες και υπερ-φίαλες προσδοκίες ότι αυτή η Κυβέρνηση υπόσχεται να μας πάει στη «Γη της Επαγγελίας». Στην πραγματικότητα σήμερα γυρίζουμε σελίδα σε ότι μας πλήγωσε και μας ταλαιπώρησε, σε ότι κράτησε δέσμια και σε ομηρία την Οικονομία και Κοινωνία. Ας επιταχύνουμε τα βήματα μας για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος και να μην θυσιάσουμε το ΑΥΡΙΟ των παιδιών μας για το ΣΗΜΕΡΑ το δικό μας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο